Behöver du råd om att sluta? Läs den här artikeln!


Många upptäcker att en av de svåraste sakerna någonsin har varit att sluta röka. Inga botemedel är 100% effektiva hos alla rökare, men varje potentiell avslutningsmetod fungerar för ett segment av befolkningen. Du kommer troligen att behöva spendera lite tid på att undersöka metoder som kommer att fungera för dig. Försök med de råd som anges nedan, och du kanske tycker att sluta röka är lättare än vad du trodde.

Gör en lista över fördelarna med att sluta och nackdelarna att bestämma sig för att sluta. Detta hjälper till att öka oddsen för att framgångsrikt och permanent sparka din rökning vana. Att skriva saker ner kan förändra hela din tankegång. Du kan bli mer motiverad att stanna kvar på vägen, och därför kanske du kanske slutar vara mindre av en utmaning.

TIPS! Om du inte kan sluta röka kall kalkon, använd nikotinbytesbehandlingar, till exempel patchar , sprayer, inhalatorer eller gummi. Dessa produkter kommer att underlätta några av de abstinenssymptom du kan gå igenom.

Låt dina nära och kära vänner veta att du vill sluta röka. När du låter folk veta dina planer kan de hjälpa dig att behålla frestelsen och vara motiverad. Detta kan ge dig mer av ett tryck för att fortsätta försöka sluta.

Delay Tactic

När du har en rökning, försök försökstaktiken. Med fördröjning taktik, berätta du själv att du kommer att få en rök på bara tio minuter och gå göra något annat. Efter de tio minuterna är upp, distrahera dig själv med något annat. Generellt sett kommer en 10 minuters fördröjning att vara allt du behöver för att komma över önskan att röka. Om du fortfarande känner uppmaningen, upprepa processen! Berätta för dig själv att du väntar fem till tio minuter innan du röker.

TIPS! Tala med din läkare om att sluta röka. Din läkare kan kanske föreslå att du slutar använda resurser som du tidigare inte kände till.

För att undvika den viktökning som vanligtvis följer med att du slutar, bör du försöka äta grönsaker och frukter istället för godis. Du kommer att minimera din viktökning när du gör det här. Foder dina begär med bara de hälsosammaste matvarorna, som frukter, grönsaker och fullkorn.

En av nycklarna för att sluta för gott undviker de saker som får dig att röka. Till exempel, om du tenderar att röka under körning eller när du dricker, är det viktigt att justera hur du gör sådana saker, så att du inte automatiskt uppmanar dig att röka. Leta efter en distraktion i dessa situationer.

Tala med dig om du vill sluta röka. Din läkare kan erbjuda dig råd, information och verktyg som du inte kan komma någon annanstans. Dessutom, om läkaren anser att det är i ditt bästa intresse, kan de ordinera mediciner som hjälper dig i ditt arbete.

Belöna dig själv

När du försöker sluta röka, belöna dig själv för varje milstolpe du passerar. Om du kan gå en hel vecka utan att röka en enda cigarett, belöna dig själv med en ny skjorta eller en filmbiljett. När du har varit rökfri i en månad, gå till en trevlig restaurang, en som är speciell för dig. Fortsätt så här för att gradvis öka belöningen till den punkt som du inte tänker på att röka längre.

När du tänker sluta byt namn på varumärken. Att byta ett varumärke till en smak du ogillar kan helt och hållet släcka cigaretter. Klipp tillbaka på antalet cigaretter du röker på en dag eller andas in dem på olika sätt. Det här hjälper dig att komma igång på vägen till att bli en nonsmoker.

Tips! En stark och positiv mental attityd kan gå långt för att hjälpa dig att sluta röka. Försök att markera fördelarna och förbättringarna i din övergripande hälsa.

Även om det kan vara sant att eliminera rökning från ditt liv kan vara en lång, hård process, men det finns många potentiella botemedel och ingen kommer att fungera för alla. Att sluta är dock inte omöjligt. En kombination av olika tips kan vara det mest framgångsrika för dig, så lär dig allt du kan om vad som har fungerat för andra. Du kommer att bli förvånad över din framgång med dessa metoder på plats!Source link