Behöver du råd om att sluta? Läs denna artikel!


Rökning kan verkligen störa ditt vardag. Varje gång uppmaningen slår, måste du stoppa allt och gå ut för att få en rök. Läs vidare för att ta reda på vad du kan göra för att sparka vanan. Det finns många tekniker här som har fungerat för andra, så ge dem ett försök.

När du har bestämt dig för att sluta röka, försök att söka hjälp från en supportgrupp. Att prata med dina kamrater hjälper dig att hitta nya tekniker för att kämpa begär, ha emotionellt stöd och hitta nya icke-rökare vänner. Människor som har varit i din position kan hjälpa dig att styra dig genom processen. Kolla ditt tidning och lokalsjukhus för supportresurser.

TIPS! Sluta röka så fort du kan. Försök inte sluta utan att ha en coping plan på plats.

Hypnos har visat sig vara en effektiv stopprökning för många människor. Denna icke-traditionella metod att sluta har visat stor framgång med många rökare. En terapeut placerar dig i en hypnotisk trance, och de talar med dig i positiva bekräftelser som inbäddar sig i ditt undermedvetna sinne. Tänk på det här alternativet eftersom det har fungerat för tusentals människor!

Siktmål

Om du vill sluta röka för alltid, sluta tänka på för alltid. Håll ditt fokus på att komma igenom idag utan en cigarett, snarare än att tänka på att sluta för alltid. Att fokusera på en dag i taget är lättare än att fokusera på den långsiktiga. När du lyckas med kortsiktiga mål kan du gå vidare till långsiktiga mål. Detta kommer att hända lätt eftersom ditt engagemang blir starkare.

TIPS! När du äntligen valt att sluta röka, tänk på att gå med i en supportgrupp. Genom att komma ihop med människor som finns i dina skor kan du dela de svårigheter du står inför.

Om du vill sluta röka, tala med din läkare. Din läkare kanske har vad du behöver sluta. Dessutom kan din läkare ordinera mediciner för att göra det lättare för dig, så länge han eller hon känner att sådana behandlingar är lämpliga för din situation.

Cravings verkar komma oftast när en individ känner sig stressad. För att hålla dig från att falla offer för detta, hitta ett hälsosamt alternativ för stressavlastning. Du kan försöka gå till gymmet under ett begär eller starta en ny hobby. När du befinner dig med tiden på händerna fyller du den med saker du älskar att göra, som att prata med vänner, intressanta spel eller böcker.

Ett av de sätt som kan hjälpa dig att sluta röka är att byta till ett annat märke av cigaretter. Genom att använda ett märke du ogillar, blir rökning lite mindre tilltalande. Rök inte mer än du normalt skulle eller andas dem annorlunda. Detta är det första steget att sluta.

TIPS! Kom ihåg att sluta röka är en dag för dag. Ta en dag i taget när du slutar röka.

Berätta för alla du vet om din önskan att sluta röka. De kommer att hålla dig på rätt spår och uppmuntra dig när du känner dig svag. Ett bra stödsystem är ett viktigt verktyg. Om du gör det hjälper du maximera din sannolikhet för framgång och kommer dig närmare ditt mål.

Sluta röka

En mycket viktig faktor för att sluta röka är att ha en bra attityd och mycket motivation. Föreställ dig hur mycket ditt liv kommer att förbättras efter att du slutat röka. Påminn dig om hur mycket bättre dina andetag, kläder och hem kommer att lukta, och hur mycket lättare blir det att hålla tänderna vita. Även om man vet att de negativa aspekterna av rökning kan skrämma några människor till att sluta, kan man också tänka sig positiva förändringar.

Om du inte tror att du kan sluta kall kalkon, kan du prova nikotinbytesprodukter, som tuggummi eller fläckar. Dessa receptfria läkemedel levererar din kropp med nikotin medan du arbetar för att bryta vanan, vilket kan hjälpa dig att avvärja det värsta av de fysiska abstinenssymptomen.

Rökningstopp är en av de få tiderna i ditt liv att det är bäst att vara en quitter! De flesta tidigare rökare var tvungna att försöka mer än en gång innan de lyckades sparka sina nikotinvanor. Sluta röka och planera att undvika cigaretter så länge som möjligt innan du tänder tillbaka. Så fort du lyser igen, sätt ett annat slutdatum. Varje gång du slutar röka och har ett återfall, lär du dig vad som gick fel och strävar efter att sluta längre nästa gång. Så småningom får du det så bra att du kommer att sluta en gång och bara inte gå tillbaka.

Om du har blivit trött på att du vill röka, är du redan halvvägs för att sluta! De tips du läser här bör hjälpa dig på din resa till ett rökfritt liv. Försök med dessa tekniker för att hjälpa dig att begränsa trangen att röka.