Behöver du råd om att sluta? Läs denna artikel!


Avsluta är svårt på grund av all stress och tryck du måste leva med dagligen. Du får inte känna dig instängd längre, speciellt om du använder dessa tips för att sluta bra.

Tala med dina nära och kära om ditt beslut att sluta röka. När du berättar för dessa människor har du slutat, de kommer att motivera dig att förbli engagerad. Detta stöd och ansvar kan stärka din insats för att sluta röka för gott.

Tips! För att öka dina chanser att lyckas sluta röka, tänk på att lägga ner på papper alla möjliga fördelar och konsekvenser av att sluta. Att skriva ut fördelarna kan bidra till att belysa fördelarna med den åtgärd du tar.

Rökning är en steg-för-steg-process som bör göras dag för dag. Ta din resa dag för dag, med fokus på ögonblicket istället för framtiden. Med en kortare tidsram blir det en enklare mental och fysisk uppgift. När du är bekväm med nivån på engagemang som du har för att sluta, kan du ställa långsiktiga mål.

övningsrutin

Du kan gå med i ett gym eller börja en vanlig träningsrutin för att hålla dig upptagen. Detta kommer att innebära den tid du skulle ha spenderat att röka. Du kan uppleva stor stressavlastning genom träning. Om du inte övar regelbundet, försök att börja långsamt genom att gå ett eller två gånger dagligen. Tala med din läkare innan du börjar träna rutiner.

TIPS! Gör ditt avslutningsförsök så enkelt på dig själv som du kan. Försök inte avsluta den kalla kalkonväggen.