Behöver du råd om att sluta? Läs denna artikel!


Många tänk på att sluta uppnås enkelt genom att kasta cigaretterna bort och vill att du ska sluta. Dessa är båda faktorerna i stopp, men det finns sätt att göra det mer hanterbart för dig själv. Det finns olika hjälpmedel och tekniker så att du kan sluta röka för gott.

Så snart du bestämmer dig för att sluta röka, gå med i en supportgrupp. Supportgrupper kan hjälpa dig att lära dig att hantera de fysiska och emotionella utmaningar du kan uppleva när du slutar. Dessa personer kan erbjuda stöd, vägledning och bra tips som hjälper dig att sluta. Supportgrupper finns på många ställen, även på Internet, så ta tid att undersöka vad som är tillgängligt för dig.

TIPS! Behandla rökningstopp som att sparka någon annan missbruk: som en serie dagar av nykterhet. Att sluta röka är en process.

Ta din resa en dag i taget. Att ge upp tobaksvanan är en lång process. Tänk inte för långt framåt i tiden. Bara gå igenom det en dag i taget, bara bli av med rökning vana på kort sikt.

Berätta för dina kära att du slutar röka idag. Att dela dina planer med dem som finns omkring dig kan innebära att du kan lita på dem för att öka din motivation eller distrahera dig när cravings slår. Detta kan ge dig mer av ett tryck för att fortsätta försöka sluta.

Fördröjning taktiken är ett bra verktyg att använda när längtan efter en cigarett verkar överväldigande. Vänta 10 minuter medan du distraherar dig själv under tiden, och du kommer vanligtvis att hitta begäret har gått. Om du fortfarande vill ha en cigarett fortsätter du med denna taktik tills den äntligen fungerar.

Planera att använda motion när du slutar röka, inte bara för de extra hälsoförlängningarna, utan att distrahera dig från önskan att röka. Rörelse av något slag är också ett effektivt verktyg för stressavlastning.

Gör en studie av vad som triggar din rökning och hitta sedan sätt att undvika dina triggers. Tänk på alternativa aktiviteter under de tider du normalt skulle ha haft en cigarett. Leta efter konstruktiva aktiviteter och distraheringar, för att uppta ditt sinne under dessa perioder.

Innan du börjar röka, är det viktigt att du är säker på att du kan vara motiverad och engagerad. Den vanligaste orsaken till återfall är att man inte fullt ut förbundit sig att besluta att sluta röka. Du kan förbli engagerad genom att tänka på orsakerna till att du vill sluta.

För att behålla din viljestyrka, trots intensiv begär och abstinenssymptom, leta efter hälsosamma utlopp för din stress. Detta kan översättas till att göra möten för aktiviteter, som gym eller spa, under de timmar då dina nikotinbehov är i topp. Du bör göra ditt bästa för att fylla någon ledig tid med roliga och uppfyllande aktiviteter. Du kan ta den här tiden för att komma ikapp med gamla vänner eller läsa också.

TIPS! Om du inte kan sluta röka själv, besök din läkare. En läkare kan ordinera mediciner för att underlätta dina ansträngningar.

Att byta cigarettbandet du röker kan hjälpa dig att sluta. Byt till ett varumärke som du inte tycker om eller en cigarett som du inte gillar smaken av. Inte på något sätt bör du röka mer av din nya cigarett än vad du gjorde av den sista. Denna teknik kommer att få dig till en tänkesätt att sluta röka.

Låt dina nära och kära veta att du vill sluta röka. De kommer att driva dig för att fortsätta med din avslutande resa. Det mest effektiva sättet att sluta är att ha människor runt som stöder dig. Du kommer att upptäcka att ditt förtroende för att lyckas är ökat, och dina mål är uppnåelige.

Om du försöker sluta röka, håll dig borta från situationer, miljöer och aktiviteter som generellt resulterat i att du röker. Ändra din rutin kommer att bidra till att begränsa dina begär om du associerar med att röka med saker som en cigarett vid busshållplatsen eller med dina vänner i en bar. Dricka kaffe på väg till jobbet i bilen eller hitta en ny hangout förutom baren, ger dig chansen att minimera kända triggers och begär.

Om du inte har kunnat sluta röka med viljestyrka, lägg till några nikotinsubstitut och se om det fungerar. Dessa mediciner, varav många finns tillgängliga i disken, håll nivån på nikotin i ditt system stadigt när du arbetar med att inte röka.

Ta hänsyn till effekterna på din familj som kan orsakas av din dåliga rökning vana och använda den som motivation för att hjälpa dig att sluta. Statistiken säger att en av fem dödsfall i Amerika ensam är bunden till rökning cigaretter. Låt dig inte vara en av dem som dör från att röka. Avsluta idag för bättre hälsa.

Den första veckan efter att du börjar sluta röka är det svåraste. De första fyrtioåtta timmarna av att sluta är när din kropp sköljer all den otäcka nikotin du har konsumerat. Efter den här inledande perioden kommer dina nikotinbehov för det mesta att vara psykologiska. Medan din erfarenhet sannolikt kommer att vara svårt att arbeta genom att ha denna kunskap bakom dig, kan det göra det lättare att klara.

Rökningstopp

TIPS! Tala med din läkare om att sluta röka. Din läkare kan ha resurser för att sluta att du kanske inte har.

Se om din rökningspersonal kan rekommendera receptbelagda läkemedel som är utformade för att hjälpa människor sluta röka. Vetenskapen om att röka har upphört har kommit långt. Det finns många alternativ tillgängliga för att hjälpa dig att sluta röka, och dessa sträcker sig från vissa läkemedel som hjälper till att dra tillbaka till nikotinbytebehandlingar. Din läkares rekommendationer kommer att vara en stor hjälp!

Du bör be dina vänner och familjemedlemmar att hjälpa dig att sluta röka. Se till att alla som regelbundet är omkring dig är medvetna om att du tar detta väldigt viktiga steg. De kan stödja och uppmuntra dig, vilket kan göra stor skillnad för dig. Supportgrupper kan också vara ett alternativ för dig, kolla in dem.

Har ett belöningssystem inrättat för när du slutar röka. Genom att inte röka sparar du en stor summa pengar, för att du inte behöver spendera pengar på cigaretter. Sätta bort dessa pengar och köp en belöning för dig själv så ofta. Få saker talar lika högt som ekonomisk frihet, vilket gör denna metod särskilt effektiv som ett motivationsverktyg.

Försök inte sluta röka utan hjälp och stöd från andra. Att ha kärleken stödjer dig, hjälper dig enormt.