Behöver du råd om att sluta röka? Läs på


Att sluta rökavanen är skrämmande även för de människor som har den starkaste viljan att lyckas. Den fysiska och känslomässiga anknytningen till cigaretter är ibland överväldigande. Om du vill sparka rökningens vana för bra och känslomässigt lossna dig, kan följande artikel hjälpa dig att göra just det.

När du är nära att ge efter för dina begär för en cigarett, tänk på en fördröjning innan du får njuta av. Ange uppgifter som du åtar dig att utföra före den cigaretten, inklusive små saker som att gå på en promenad eller göra en juicejuice. Ibland är en enkel distraktion allt som krävs för att hjälpa dig att väva ett starkt begär. Om du slutar röka en cigarett, har du åtminstone rökt en mindre cigarett den dagen.

Tips! Var lätt när du slutar röka. Försök aldrig att sluta kalla kalkon.

Se till att du kommer ihåg att sluta ett steg i taget. Avsluta är en process. Försök att inte höra om nästa vecka, nästa månad eller nästa år. Bara fokusera på idag, som att sluta nu hjälper dig i framtiden.

Delay Tactic

När du känner att du behöver röka, prova fördröjning taktiken. Med fördröjning taktik, berätta du själv att du kommer att få en rök på bara tio minuter och gå göra något annat. Efter de tio minuterna är upp, distrahera dig själv med något annat. Generellt sett kommer en 10 minuters fördröjning att vara allt du behöver för att komma över önskan att röka. Om det inte har det, fortsätt bara fortsätt denna process om och om så ofta som du behöver.

Om du vill röka smälter din lösning, försök åtminstone att sätta av det så länge som möjligt. Ett enkelt glas vatten först, eller sätta på dig röken tills du går en promenad, kan vara mycket effektiva sätt att fördröja ditt begär.

Tala med en sjukvårdspersonal om du behöver hjälp i dina försök att sluta röka. Dessa dagar finns det många mediciner som kan hjälpa till att underlätta dina ansträngningar att sluta röka. Fråga också din läkare om en lista över supportgrupper, terapeuter och andra resurser som kan vara till hjälp för dig.

Tala med dig om du vill sluta röka. Din läkare har tillgång till sluta rökning resurser som du inte gör. Dessutom kan din läkare ordinera dig en medicin för att sluta om han eller hon tror att du behöver.

Gör inte allt här själv. Att ha kärleken stödjer dig, hjälper dig enormt. Det är också en bra idé att använda en supportgrupp. Bara genom att chatta med andra som går igenom vad du är kommer att hjälpa dig att sluta.

TIPS! Om du skapar en avslutningsplan, var noga med att skriva en lista över alla sätt du kan ge upp för vana. Att skapa en personlig, slutgiltig rökningslista hjälper till att öka sannolikheten för att du kommer att kunna slutföra med framgång.

Låt din familj och vänner veta att du slutar röka. De kommer att vara där för vad du behöver och kan påminna dig om dina planer att sluta. Ett stödsystem för familj och vänner är det bästa för dig. Detta kommer att öka dina chanser att äntligen vara rökfria för livet.

Om ditt hem luktar rök, rengör det noggrant. Shampoo dina mattor och klädsel, tvätta dina väggar och tvätta dina gardiner eller gardiner. Detta kommer att göra ditt hus lukta rent och friskt, och en rökig lukt kommer inte att hälsa dig när du kommer in i ditt hem.

Belöna dig själv för att uppnå en milstolpe och planera varje belöning i förväg. Skriv ner en lista över belöningar du tillåter dig själv när du har slutat röka för en dag, en vecka och en månad. Sätt listan i din telefon eller på ditt kylskåp så att du påminns om belöningen varje dag. Denna motivation kommer att vara till hjälp när du känner frestelse.

Starta en träningsrutin eller gå med i ett gym, inte bara för hälsofördelarna, utan för att hålla dig upptagen och borta från cigaretter. Rörelse av något slag är också ett effektivt verktyg för stressavlastning.

Håll dig fri från platser eller saker som du normalt associerar med att röka. Om du alltid har en drink i en hand och en cigarett i den andra, är det dags att skaka upp din rutin lite. Du kan ta med kaffet längs arbetet och välja en annan efterverkningsaktivitet tills du får begäret.

Som du kan se måste sluta röka inte vara en skrämmande och omöjlig uppgift. Att drivas av din motivation och självsäkerhet i din framgång kommer att se till att du uppfyller dina mål och aldrig röker igen. Din snabba framgång kan förvåna dig!