Behöver du råd om att sluta röka? Läs på


Att vara beroende av rökning kan ibland göra dig besvärliga situationer. Du måste avstå från dina bekymmer och gå utanför för att röka, och det känns inte detsamma om du måste göra med något annat än att röka. För att lära dig att lämna denna besvärlighet bakom, läs tipsen som ges här. Det finns många tekniker här som har fungerat för andra, så ge dem ett försök.

Om du röker en cigarett är något du inte kan undvika, åtminstone försöka stalla för tid innan du tänder upp. Ett enkelt glas vatten först, eller sätta på dig röken tills du tar en promenad, kan vara mycket effektiva sätt att fördröja ditt begär. Ibland kan fördröjning av rökning hjälpa dig att motstå rökning. Du kan bestämma dig för att inte röka den alls.

TIPS! Byt sötnos med färska råvaror för att förhindra att du går ner i vikt när du slutar röka. Detta kommer att hjälpa dig att kontrollera din vikt vid denna avgörande tid.

Ta varje dag en i taget. Att sluta röka är en process. Försök att inte tänka på nästa år, eller till och med nästa månad. Ta varje dag som det kommer och koncentrera dig på att inte röka den dagen, vilket hjälper till att skapa en vana som hjälper dig på lång sikt.

Om du skapar en avslutningsplan, var noga med att skriva en lista över alla sätt du kan ge upp för vana. Att ta tid att anpassa din personliga lista är en utmärkt hjälp för att uppnå ditt mål. Varje person uppnår sina mål olika. Det är viktigt att du hittar en formel som är hanterbar och bekväm. Att göra en lista för dig själv av dina egna metoder hjälper dig att nå ditt mål.

övningsrutin

TIPS! Ett bra sätt att sluta röka är nikotinersättningsterapi. Nikotinuttaget är mycket kraftfullt och kan leda till depression, rastlöshet och bli frustrerad eller irriterad.

Att gå med i ett gym, träna eller hitta nya och njutande aktiviteter, kan hålla dig borta från cigaretter och förbättra din övergripande hälsa. Övning är ett bra sätt att lindra stress. Brist på träningsrutin i ditt liv innebär att du tar tid och börjar med korta, uppmätta aktivitetssteg. Du bör konsultera en läkare innan du utför någon träningsrutin.

Se till att du får tillräcklig sömn när du försöker sluta röka. Om du stannar upp sent kan det öka cigarettbehovet. Du är mer benägen att vara ensam sent på kvällen och kan smyga en cigarett medan ingen annan är med dig. Om du får minst åtta timmars sömn varje natt, kommer du att fokusera och kunna stoppa alla begär.

Sluta röka

För att sluta röka framgångsrikt måste du förbli engagerade att sluta. Ditt engagemang bör komma innan du bestämmer dig för att avsluta.

När ett begär kommer att äta när du slutar röka, räcker du efter grönsaker och frukt. Detta kommer att hjälpa till att kontrollera din vikt vid denna avgörande tid. När du slutar röka, kommer din kropp att kräva mat. För att vara frisk, äta hälsosam mat istället för skräp.

Berätta för dina nära och kära om du funderar på att sluta röka. De kommer att driva dig för att fortsätta med din avslutande resa. Att ha människor runt om dig som bygger ett stödsystem måste bli ett av de bästa sätten att sluta röka. Genom att ställa in ditt supportsystem kan du vara mycket mer sannolikt att uppnå mål relaterade till att sluta.

Öva bli en bra quitter tills du kan sluta röka permanent. De flesta tidigare rökare var tvungna att försöka mer än en gång innan de lyckades sparka sina nikotinvanor. Prova det själv genom att sluta och bara se hur länge du kan hänga på innan du väljer vanan igen. Om du misslyckas första gången, ställ in ett andra slutdatum omedelbart. Håll bara på det och försök att förlänga den tid du slutar, medan du lär dig vad som utlöste dig till att röka igen varje gång. Efter ett tag borde du kunna sluta för sista gången.

TIPS! Många har funnit att byte av märken kan hjälpa till med din avslutande resa. Att byta till ett dåligt märke kan negativt ändra din uppfattning om att röka.

Idealiskt bör du ta bort dig från alla situationer som annars skulle uppmana dig att börja röka. Om du alltid har en drink i en hand och en cigarett i den andra, är det dags att skaka upp din rutin lite. Du kan ta med kaffet längs arbetet och välja en annan efterverkningsaktivitet tills du får begäret.

Att känna sig redo att sluta röka är hälften av slaget. De användbara tipsen i den här artikeln ska hjälpa dig att sparka vanan för gott. Börja använda dessa tips och du kan äntligen vara fri från behovet av cigaretter.