Behöver du råd om att sluta röka? Läs på


Det är ingen hemlighet att rökning skadar din hälsa, men många människor stannar fortfarande vanligt. Det är väldigt lätt att hämta vanan, men det kan vara en riktig utmaning att bli av med den. Läs vidare om några mycket användbara råd om du är intresserad av att sluta röka och vill veta vad det egentligen kräver.

Låt människorna omkring dig veta att du slutar nikotinvanan. När du berättar för dessa människor har du slutat, de kommer att motivera dig att förbli engagerad. En stödjande grupp av nära och kära kan ge dig det tryck du behöver hålla fast vid dina planer för att sluta.

TIP! Förstå att sluta röka kommer att ta lång tid att materialisera. Att bryta vanan är en process; det händer inte över natten.

Se till att du får tillräcklig sömn när du försöker sluta röka. Att stanna upp sent kan höja trötthet, öka cravings för en cigarett. Du kan bli frestad att smyga en rök eftersom ingen är omkring för att fånga dig under dessa timmar. Optimera din hälsa och minska dina begär genom att sova åt minst åtta timmar per natt.

När en cigarettsträng slår, försök att genomföra förseningar. Genom att berätta för dig själv kommer du att checka tillbaka om tio minuter för att se om du fortfarande vill ha en cigarett, kommer du vanligtvis att undvika begäret. Om du inte gör det, fortsätt att upprepa det som du behöver.

Om du har kämpat gång på gång och slutat röka, överväg att planera en tid med din läkare. Han kan ordinera dig ett läkemedel för att underlätta din ångest, abstinenssymptom och till och med irritabilitet. Din läkare kan ha andra resurser till hands, till exempel supportgrupper och gratisnummer, där du kan diskutera din kamp.

TIPS! Tala med dina nära och kära om ditt beslut att sluta röka. De kan hjälpa till att stödja dig efter eget val.

Om du inte kan sluta kall kalkon, använd nikotinplåster eller tuggummi. Att använda dessa nikotin-tillhandahållande OTC-produkter i samband med din egen personliga viljestyrka kommer att bekämpa de grova symptomen på uttag.

Du kanske vill titta på terapi för att hjälpa till med nikotinutbyte. Nikotinuttag kan leda dig att känna rastlös, irritabel, frustrerad eller deprimerad. Cravings kan vara mycket svårt att hantera. Nikotinutbytesbehandling hjälper till att minska dessa känslor. Att införliva nikotintum och plåster i en behandling kan fördubbla chanserna för framgång. Du vill dock inte använda dessa produkter om du fortfarande röker.

Gör inte allt här själv. Titta på dina vänner och familj för lite uppmuntran genom att låta dem veta att du försöker sluta. Om de kan erbjuda lite hjälp, låta dem ge dig den hjälpen. Du kan också få lite av att gå med i en supportgrupp. Att diskutera hur du känner med andra som upplever samma svårigheter kan hjälpa dig att makt genom och slå rökning för gott.

Tips! En av de bästa sakerna du kan göra när du slutar röka är att leva dagligen. Försök att inte tänka på att aldrig ha en annan cigarett.

När du förbinder dig att sluta röka, planera ut lämpliga belöningar för varje milstolpe du uppnår. Ett exempel mellanmål kan vara att gå en vecka utan att ha en rök. När du gör det, gå ut för att se en ny film eller spela du har menat att titta på. När du når en månad utan att röka, gå till en speciell restaurang. Du kan bygga upp dina belöningar och göra varje månad och år utan att röka en ännu sötare framgång.

Sluta röka

Som du just har lärt dig genom den här artikeln kan du sluta röka om du verkligen tillämpar dig själv. Det är viktigt att behålla din beslutsamhet och följa dina planer på brevet. Om du använder alla de tips du läser från den här guiden kommer du att kunna sluta röka på nolltid.Source link