Behöver du råd om att sluta röka? Läs på


Massor av människor vet att de inte ska röka, men de röker fortfarande. Det är lätt att prata om att sluta röka, men att följa igenom kan vara extremt svårt. Följande artikel kommer att lära dig hur du äntligen ska bli av med denna vana.

Gå in i träningsrutinen genom att gå med i ett gym och uppta din rökningstid med bra träning. Övning kan också fungera som en stressavlastare. Du bör börja långsamt om du inte har utövat någon tid. Att gå en kort promenad är ett bra exempel på en nybörjareövning. Tala med en läkare innan du börjar träna rutiner.

TIPS! Om du känner att du absolut måste röka, försök försöksmetoden först. Ta en lång promenad eller titta på ett tv-program för att få ditt sinne att röka.

Byt sötnos med färska råvaror för att förhindra att du går ner i vikt när du slutar röka. Detta kommer att hjälpa till att kontrollera din vikt vid denna avgörande tid. Att äta mer är okej så länge du fattar rätt val.

Om du inte tror att du kan sluta på en gång, använd nikotingummi eller nikotinplåster för att ersätta nikotin du får från cigaretter. Att använda dessa nikotin-tillhandahållande OTC-produkter i samband med din egen personliga viljestyrka kommer att bekämpa de grova symptomen på uttag.

Nikotinutbyteterapi

TIPS! Om du försöker sluta röka, ta saker en dag i taget. Det finns inget behov av att bo på att stanna för alltid; helt enkelt besluta att sluta röka för den dag du är i just nu.

Du kanske vill prova nikotinbytebehandling. Nikotinuttaget är mycket kraftfullt och kan leda till depression, rastlöshet och bli frustrerad eller irritabel. Cravings kan vara mycket svårt att hantera. Nikotinbytesbehandlingar kan hjälpa dig att övervinna dessa begär samtidigt som du minskar mängden nikotin i kroppen. Forskning visar att nikotinersättningsprodukter som tuggummi, fläckar eller pastiller kan fördubbla framgångsnivån för att sluta. Det är väldigt farligt att röka vid användning av dessa produkter. För att skydda dig ska du undvika att röka om du använder nikotinbytebehandlingar.

Innan du börjar sluta röka, kunna förbli engagerad att sluta för gott. De flesta som slutar gör det på grund av brist på viljestyrka. Kom ihåg orsakerna som orsakade att du slutar för att vara motiverad.

Klipp inte under stress eller tryck: hitta ett annat sätt att hantera din stress. Försök att sammanfalla en resa till gymmet med dina värsta uttagstider. Nya hobbyer är också ett bra sätt att klara av symtomen. Massage kan också vara till stor hjälp. När du har stillestånd, distrahera dig själv med vänner, böcker och spel, så du tänker inte på att röka.

TIPS! Se till att du äter bra. Att ersätta hälsosam mat minimerar den vikt du kan få.

Om du är en inomhusrökare, var noga med att städa ditt hem grundligt, när du slutar röka. Har dina mattor och möbler rengjorts, skrubba dina väggar och tvätta eventuella tygfönsterbehandlingar du kanske har. Skillnaden kommer att bli tydlig inte bara för dig utan för alla dina besökare, och du behöver inte lukta cigaretter medan du försöker sluta.

De första sju dagarna utan cigaretter kommer att vara den svåraste delen av att sluta. Tänk på att du inte kan komma igenom den första veckan. Under de första 48 timmarna efter att du slutat börjar din kropp att gå in i detox eftersom all nikotin lämnar ditt system. När nikotin är ur ditt system, kommer du att kräva känslomässigt istället för fysiskt. Dessa är lättare att motstå än fysiska begär, men det kan fortfarande vara svårt att göra det.

Det bästa sättet att sluta röka är att sluta idag. Ställ inte halvhjärtat ett slutdatum som är två månader från nu, gör idag dagen! Att sluta kan minska risken för att du buktar för försvagande eller dödlig sjukdom. Avsluta också hindra dem runt dig från inhaling secondhand smoke, vilket är en annan viktig anledning att sluta.

TIPS! Prata med dina nära och kära för att få sitt stöd när du slutar röka. Du måste prata med människor och låta dem veta vad du går igenom, det här är det enda sättet du kan få hjälp.

Bli av med något i ditt liv som påminner dig om att röka. Dumpa alla dina tändare och askkoppar. Tvätta alla dina kläder och städa ditt hus för att avlägsna lukten av rök. Detta hjälper till att förhindra att du påminner om att röka, utlösa ett begär.

Sluta röka

Som du kan se, om du verkligen försöker kan du sluta röka. Det viktiga är att göra en plan som hjälper dig att hålla dig stark. Plötsligt kommer du att inse att följande råd har hjälpt dig att sluta röka för gott.