Behöver du råd om att sluta röka? Läs vidare


De flesta människor förlorar motivation innan de verkligen försöker sluta röka. Med en positiv utsikt och de råd du får i denna artikel kan du avsluta med framgång. Ta några av de råd du har läst och följ det. Du kanske upptäcker att sluta röka är inte så svårt som det verkar.

För att bli mer framgångsrik när du slutar röka, försök att skriva nackdelarna och fördelarna med att sluta. Att lägga saker på papper kan ha en djupgående effekt på din mentala uppfattning. Det kommer att hjälpa dig att vara motiverad och fokuserad på framgång, vilket kanske slutar lite lättare.

Hitta metoden att avsluta det som är enklast för dig. Att sluta kall kalkon rekommenderas definitivt inte. Tyvärr finns det en 95% felprocent bland de som försöker sluta utan hjälp. Eftersom nikotin är mycket beroendeframkallande, bör du använda någon typ av terapi, medicinering eller en plåster. Dessa saker hjälper dig med eventuella abstinenssymptom du kan uppleva, och slutar lyckas mycket mer troligt.

TIPS! Gör dina försök så hanterbara som möjligt. Välj aldrig att sluta röka genom att gå kallt kalkon.

Om du känner att du behöver röka en cigarett, försök först att försäkra dig. Ett enkelt glas vatten först, eller sätta på dig röken tills du tar en promenad, kan vara mycket effektiva sätt att fördröja ditt begär. Ibland räcker det med att ta den här tiden att tänka på andra saker för att avvärja tankar om att du tar en puff. Om även efter förseningen har du fortfarande en cigarett, kommer du åtminstone att ha tagit lite tid, vilket betyder att du kommer att röka mindre den dagen.

Oavsett vad du behöver titta på din sluta en dag i sänder . Avsluta kan vara en lång process. På grund av detta är det kontraproduktivt att tänka för långt framåt. Bara fokusera på idag, eftersom slutar nu hjälper dig i framtiden.

Se till att du är helt engagerad innan du ens börjar sluta röka. Om du inte antar en positiv, optimistisk utsikt och en vilja att fortsätta, kommer du att ha en svår tid att döda din vana. För att vara motiverad är det viktigt att komma ihåg varför du ursprungligen ville sluta.

TIPS! Leta efter en supportgrupp som hjälper dig att sluta röka. De bästa grupperna har en blandning av nya quitters och människor som har slutat ett tag.

Se till att du rengör ditt hem grundligt när du bestämmer dig för att sluta röka, om du normalt röker inuti. Rengör dina mattor, möbler och draperier. Du kan till och med överväga att lägga på ett nytt lager färg på väggarna. Ditt hus kommer att lukta rent och friskt, och du kommer inte att påminnas om önskan att röka varje gång du går genom din dörr.

Använd Internet för att hitta stöd. Delta i online supportgrupper. En snabb sökning kommer att visa upp ett överväldigande antal webbplatser för personer som vill sluta röka. Du kan hitta hjälp genom att jämföra stopptekniker med andra rökare. Dessutom, de som går igenom samma sak du är bättre förstår dina kampar.

När du försöker bryta din rökning vana, var noga med att undvika eventuella situationer som kan få dig att röka. Är en rök del av din morgon eller kväll rutin? Hitta en ny rutin. Dricka kaffe på väg till jobbet eller stanna borta från barer kan hjälpa dig att kortsluta begäret.

Tips! Få stöd från dina nära och kära, så att du kan sluta röka lättare. Var tydlig att du behöver sitt oöverträffade stöd och uppmuntran, och att någonting mindre kan påverka dina ansträngningar negativt.

De första 7 dagarna av att sluta är det absoluta svåraste. Under de första 48 timmarna efter att du slutat börjar din kropp att gå in i detox eftersom all nikotin lämnar ditt system. Därefter blir dina begär mest psykologiska. Psykologiska cravings kan vara svåra att motstå, men du kommer inte att drabbas av fysisk avstängning.

Rökning kan vara den sak du gör i tider av stress för att lugna dig själv. Om det är sant måste du hitta en lämplig ersättare så att du fortfarande kan koppla av när du känner dig stressad. I stället för belysning uppstår vissa personer omedelbart stressavlastning när de lär sig yoga, eller tar tid att meditera.

Diskutera anti-rökning medicinering med din läkare. Det finns många rökningstoppningsalternativ. Det finns många medicinska alternativ, förutom nikotinutbytesprogram, som hjälper dig att ta över abstinenssymptomen. Rådgör med din läkare för vägledning och rekommendationer.

TIPS! En av de bästa metoderna att sluta röka är att använda en nikotinersättningsterapi till hjälp vid stoppet. Nikotinuttag orsakar flera obehagliga psykiska symptom, inklusive rastlöshet, irritabilitet, depression och frustration.

Du bör försöka äta ett överflöd av frukt och grönsaker när du försöker sluta. Att äta en hälsosam, balanserad kost av naturliga livsmedel kan hjälpa många orsaker. En anledning är att det håller händerna och munnen upptagen, vilket kan simulera uppförandet av normala rökningstillfällen. När du äter dessa livsmedel regelbundet kommer du att minska dina chanser att gå ner i vikt. Att få rätt vitaminer och näringsämnen hjälper dig att känna dig mycket bättre medan du går genom tillbakadragande.

Kom med en lista med de främsta orsakerna du vill sluta. När du känner din beslutsamhet falter, recitera orsakerna tills du erövrar begäret. Detta kan ta fokus bort från ditt begär och lägga tillbaka det på det som är viktigt.

Få hjälp av dina vänner och familj när du fattar beslut om att sluta röka. Låt alla veta att du har bestämt dig för att sluta. Du kan bli förvånad över hur mycket uppmuntran och stöd du får, och hur fördelaktigt det kan vara. Också överväga att delta i en supportgrupp eller få någon beteendeterapi för att hjälpa dig att sluta.

TIPS! Gör en studie av vad som triggar din rökning och hitta sedan sätt att undvika dina triggers. Till exempel, om du alltid röker när du pratar i telefonen, än du behöver hitta något annat att göra med dina händer, eller gå till ett annat rum för att prata så att du inte tänker på att tända en cigarett.

Utarbeta en lista över dina motiv för att sluta röka, och skicka det runt ditt hem, sätt in en kopia i din plånbok, och till och med hålla en på jobbet. Använd den här listan som en sista utväg att läsa när du får ett starkt begär att röka.

Nästan varje rök försöker sluta vid någon tidpunkt, men många människor ger upp innan de lyckas. De som lyckats sparka sin rökning brukar nästan alltid ha en plan, liksom en stor motivation att hålla kursen. Från de tekniker som har givits till dig i den här artikeln kan du förbereda din egen kampplan så att du kan lyckas en gång för alla.Source link