Behöver du råd om att sluta röka? Läs vidare


Om du inte är riktigt beredd att sluta röka, hittar du det nästan omöjligt att lyckas. Du måste vara kunnig om processen och vad det medför. Liksom med allt i livet, ju mer kunskap du har om någonting, desto mindre förvirrande blir det. Oavsett hur länge du har varit rökare eller hur mycket du röker per dag kan tipsen du läser hjälpa dig att sluta.

Om du försöker sluta röka, var noga med att få gott om vila . Massor av människor tycker att om de stannar upp sent, är de mer benägna att kräva cigaretter. Detta är också en lättare tid att smyga i en cigarett. Att ställa in åtta fasta sömn varje natt kan hjälpa dig att behålla ditt fokus samtidigt som du kan behålla dina begär.

Tips! För att öka sannolikheten för att du kommer att lyckas med din önskan att sluta röka, försök att sammanställa en lista på papper om de positiva och negativa följderna av att sluta. Att skriva något på papper gör det mer kraftfullt och mer riktigt till ditt sinne.

Prata med dina nära och kära för att få sitt stöd när du slutar röka. Var tydlig att du behöver deras oöverträffade stöd och uppmuntran, och att något mindre kan negativt påverka dina ansträngningar. Låt dem veta att du kan vara skarp eller irriterad på grund av uttag, men det kommer att gå och det är inte din avsikt att vara som sådan. Det är inte enkelt att sluta röka, du borde alltid utveckla ett stödsystem.

Nikotinuttagning

Försök med terapi som medför nikotinutbyte. Effekterna av nikotinuttag kan orsaka depression, humör och frustration. Cravings kan vara extremt svårt att motstå. Du kan prova nikotinbytebehandling om du har nikotinuttag. Forskning har visat de som använder nikotinplåster, tuggummi eller pastiller har dubbelt chansen att framgångsrikt sluta. Använd dock inte produkterna om du fortfarande röker.

TIPS! När du har fattat beslut om att rökning inte längre är för dig, sök en supportgrupp för hjälp. Genom att komma ihop med människor som finns i dina skor kan du dela de svårigheter du står inför.

När du försöker sluta röka, måste du se till att du undviker några triggers som gör att du vill ha en cigarett. Om du till exempel tyckt om att röka i ditt fordon eller när du läser en bok måste du ändra detta beteende när du utför dessa uppgifter, så att du inte automatiskt drar ut en cigarett utan vana. Välj en annan aktivitet i stället för att röka när du deltar i dessa aktiviteter. Detta kommer att distrahera dig från cigarettbehov.

Tala med din läkare om att sluta röka. Din läkare kan hänvisa dig till en supportgrupp eller ha kunskap om specialister i ditt område. Din läkare kanske vill ha dig på receptbelagt läkemedel för att hjälpa dig att sluta.

Hitta hälsosamma stressavlastningsmetoder för att hjälpa till att hantera dina nikotinbehov och uttag. Få lite träning när du behöver träffa, engagera dig i en hobby eller lär din partner att ge en bra massage. När du har lite fritid, ha trevliga distraktioner runt dig, till exempel läsa en utmärkt bok, prata med dina vänner eller spela nya spel.

Sluta röka

Om du verkligen bryr dig om dina nära och kära, borde du sluta röka så fort du kan. Även om dina familjemedlemmar väljer att inte röka, kan de få cancer eller andra allvarliga sjukdomar från att andas in i andrahandsrök. Så genom att välja att sluta röka, minskar du inte bara risken för att du får en typ av sjukdom eller någon annan typ av sjukdom, men du minskar också chansen att en älskad vilja också. Så, både du och dina nära och kära kan leva hälsosamma på grund av ditt beslut att sluta röka.

Du kanske vill röka ett alternativt cigarettmärke när du överväger att sluta vana. Gå med en cigarett som inte smakar väldigt bra. Undvik att röka mer av dem än du normalt skulle eller inhalera dem på olika sätt. Det kan hända att det här gör cigaretterna obehagliga och hjälper dig i dina ansträngningar att sluta.

Tips! Kom ihåg att sluta röka är en daglig åtgärd. Håll ditt fokus på att komma igenom idag utan en cigarett, snarare än att tänka på att sluta för alltid.

Berätta för dina nära och kära om du funderar på att sluta röka. De är ditt supportsystem, och finns där för att påminna dig om att hålla dig beslutsam i dina försök att sluta röka. Ett stödsystem för familj och vänner är det bästa för dig. Detta ökar mycket chansen att du lyckas, och det kommer att få dig där du vill vara.

Sluta röka

Att stanna positivt hjälper dig att sluta röka för gott. Tänk positivt på hur ditt liv ska bli så mycket bättre när du slutar röka. Att sluta röka kan förbättra din lukt, dina tänder och eliminera lukt från ditt hem och din bil. Trots att när folk känner till de dåliga sakerna om rökning kan de bli rädda nog att sluta. Att gå över positiva förändringar kan också hjälpa.

TIPS! Din läkare kan hjälpa dig att sluta när alla andra strategier misslyckas. Han kan ge dig råd om receptbelagda läkemedel som är tillgängliga för att hjälpa dig och kan till och med rekommendera saker som antidepressiva medel för att hjälpa till med emotionella uttag.

Minska rökning. Det hjälper dig långsamt börja din resa för att sluta röka. Försök en fördröjning på en timme innan du röker din första morgoncigarett. Försök röka endast en halv cigarett för att minska rökning.

Sluta röka

Efter att ha läst den här artikeln borde du nu bättre förstå hur man ska sluta röka på ett hälsosamt och informativt sätt. Du kommer att förstå att sluta röka är inte svårt när du vet vilka tekniker som faktiskt fungerar. Ta informationen från den här artikeln och börja använda den, och du kommer att vara på väg att sluta.Source link