Behöver du råd om att sluta röka? Läs vidare


Många rökare är omedvetna om de allvarliga nackdelarna som rökning kan ge in i sina liv. Det har en inverkan på hur du presenterar dig själv eftersom det orsakar missfärgning i dina tänder och får dig att lukta som rök. En ännu större oro är att det finns hälsorisker i samband med det. Ju tidigare du slutar röka, desto tidigare kommer din kropp att återhämta sig från dess negativa påverkan. Om du behöver hjälp med att sluta, kommer följande tips att komma igång.

Skapa en lista med anledningarna till varför du slutar. Att skriva ner det kan påverka din mentala uppfattning. Du kommer att kunna använda listan som motivation när du behöver det, vilket hjälper dig att fokusera på dina mål.

Tips! Att komma i form hjälper dig att sparka habi, t ​​genom att distrahera dig från begär och återställa din hälsa. Övning är ett bra sätt att lindra stress och få en hälsosammare inställning.

Ta bara varje dag som det kommer. Avsluta är en process. Låt dig inte oroa dig för vad som händer nästa vecka, nästa månad eller till och med nästa år. Helt enkelt oroa sig för idag och ta det dag för dag och försök att eliminera dina rökvanor i nutiden, eftersom det i sin tur kommer att förändra framtiden.

När du börjar med din strävan att sluta röka, börja en lista med tips, trick och tekniker som hjälper dig med. Att ta tid att tänka och anpassa din lista utifrån din personlighet är en bra metod att sluta. Alla gör saker på egen väg. För att få det bästa resultatet är det viktigt att du identifierar dina egna styrkor och svagheter och de taktik som passar bäst för dem. Att göra en lista kan hjälpa dig att uppnå detta.

Din läkare kan hjälpa dig att sluta när alla andra strategier misslyckas. Dessa dagar finns det många mediciner som kan hjälpa till att underlätta dina ansträngningar att sluta röka. Han kan också ge dig information om lokala supportgrupper, onlinematerial eller medicinsk personal som kan hjälpa dig genom det.

TIPS! Se till att du får tillräckligt med sömn när du försöker sluta röka. Människor som går och lägger sig på en sen timme har ofta mer begär för en cigarett.

När du funderar på att sluta röka, gör ett avtal för att se din läkare. Din familjläkare kan erbjuda hänvisningar och resurser som du annars inte har tillgång till. Din läkare kanske vill ha dig på receptbelagt läkemedel för att hjälpa dig att sluta.

Klipp inte under stress eller tryck: hitta ett annat sätt att hantera din stress. Du kan överväga att betala gymmet ett besök, eller anmäla dig till en klass som lär dig en ny hobby. Även massage eller bubbelbad kan ge lättnad under tider då stressen är hög. Om du vet att du kommer att ha lite ledig tid, fyll det med roliga distraktioner som en ny bok eller ett spel eller kaffe med en vän.

Secondhand Smoke

TIP! Överväg att använda en nikotinbyte av terapi. Uttagssymptom innefattar depression, slöhet och irritation.

Hälsan hos dina nära och kära beror på att du slutar röka. Secondhand rök kan orsaka olika farliga hälsoförhållanden och sjukdomar som cancer. När du slutat för din egen hälsa, slutar din familj också andas den begagnad rök som din rökvanor genererar. Så, både du och dina nära och kära kan leva hälsosamma på grund av ditt beslut att sluta röka.

Att sparka rökning vana är sällan en lätt uppgift, men det kommer att vara väl värt det på flera sätt än man kan tänka sig. Du borde nu vara säker på att bryta vanan tack vare de idéer som anges ovan. Välj några av de tips som finns här för att hjälpa dig att komma igång med ditt beslut att sluta idag.Source link