Beroende av rökning? Dessa tips kan hjälpa dig att sparka din vana!


Det finns miljoner människor som önskar att de kunde sparka sin rökning beroende. Cigaretter skadar allas hälsa och har en särskild långsiktig inverkan på lungorna hos rökare. Så kolla igenom den här guiden och hitta de saker du kan göra för att sluta röka för gott.

Om du känner att du behöver röka en cigarett, försök först att försäkra dig. Tvinga dig själv att slutföra något annat jobb, innan du kan få en cigarett. Ibland är en enkel distraktion allt som krävs för att hjälpa dig att väva ett starkt begär. Genom att använda fördröjningstekniken kan du röka en mindre cigarett om dagen.

Tips! För att lyckas med ditt mål att sluta röka, borde du göra det så enkelt med en metod som möjligt. Försök inte gå på kallt kalkon.

Om du uppmanas att tända, försök använda en fördröjningstaktik. Genom att berätta för dig själv att vänta i 10 minuter kan du hitta att du kan hantera begäret för den korta tiden. Om du inte ser de resultat du letar efter direkt bör du fortsätta försöka.

Din primärvårdspersonal kan vara en stor resurs om du inte kan sluta röka själv. Vissa mediciner kan göra det lättare att sluta röka. Din läkare kan också presentera dig för ett nätverk av support, inklusive hotlines och grupper, som gör det mer sannolikt att du kommer att sluta.

Älskade

TIPS! Var öppen och låt folk veta om ditt mål att sluta röka. När du förmedlar människorna runt dig med denna information kan de göra saker som hjälper dig att hålla dig motiverad och behålla frestelsen.

Dina älskade kommer nästan säkert att stödja din önskan att sparka en dålig vana och gå vidare med en hälsosammare livsstil. Gör det klart att du behöver support men att det inte kommer att hjälpa till om dom är dömande. Låt dem veta att i början av processen kommer du förmodligen inte att vara i bästa humör och att dina tankeprocesser kan vara avstängda. Att sluta röka är inte lätt, så du bör uppnå stöd från dina nära och kära för att hjälpa dig genom processen.

Tala med din läkare om att sluta röka. Din läkare kommer att kunna ge dig användbara tips och råd för att göra det lättare att sluta. Om din läkare anser att det är lämpligt, kan de ordinera dig medicinering med att sluta.

Gör din familj och dina vänner medvetna om din avsikt att sluta röka. De kan ge en värdefull resurs och hjälpa dig genom tuffa tider. Att ha människor runt om dig som bygger ett stödsystem måste bli ett av de bästa sätten att sluta röka.

Tips! Om du skapar en avslutningsplan, var noga med att skriva en lista över alla sätt du kan ge upp för vana. Att sitta ner och skriva sättet att sluta kan införa en optimistisk attityd och motivation för din resa.

Återstående uppehåll och ständigt motiverade är två av de största delarna av rökavbrott. Identifiera alla sätt på vilka ditt liv kommer att dra nytta av att vara en icke-rökare. Tänk på allt som kommer att förbättra, från din hud, till ditt hår, till din andedräkt, till lukten av din bil. Det kan vara fördelaktigt att tänka på de positiva och negativa förändringar som följer av att sluta, för att inte skrämma bort människor.

Öva bli en bra quitter tills du kan sluta röka permanent. De flesta som försöker sluta misslyckas första och andra gången. När du slutar, försök att förbli rökfri under den längsta tiden som du eventuellt kan. Om du misslyckas första gången, ställ in ett andra slutdatum omedelbart. Försök sluta och kom ihåg att försöka längre varje gång, som du lär dig längs vägen. Efter ett tag borde du kunna sluta för sista gången.

Om du försöker sluta röka, håll dig borta från situationer eller platser som kan fresta dig att röka. Om du är van vid rökning medan du dricker kaffe på morgonen eller under din glada timme, tänk på att ändra din rutin. Med kaffe medan du är inne i bilen eller håller dig borta från baren kan du stoppa dina begär.

TIPS! Fördröjningstaktiken är ett effektivt sätt att hantera överväldigande begär. Genom att berätta för dig själv att du kommer att se hur du känner på 10 minuter och sedan distraherar ditt sinne och kropp under den tiden, kommer du normalt att hitta 10 minuter senare, kommer begäret att gå.

Om du inte lyckas ditt första avsluta försök, bli inte nedtonad. Det är normalt för många ansträngningar att misslyckas, oavsett hur organiserad. Titta på vad som ledde till misslyckandet och ta reda på hur du kommer att undvika det här gången. Prova, försök igen och du kommer att lyckas längs vägen.

Om du känner dig som en cigarett, träna istället. Efter träning frigör kroppen endorfiner. Dessa får dig att må bättre och är en stor distraktion från cigaretter. Också hjälper du att förhindra viktökning som kan hända när du slutar röka.

Ha en konversation med din läkare som innehåller en diskussion om mediciner som kan hjälpa till med att sluta. Det har gjorts många framsteg när det gäller hur man slutar röka. Det finns så många alternativ tillgängliga för dig, från nikotinbyte till recept, att du kommer att kunna sluta på nolltid. Rådgör med din läkare för vägledning och rekommendationer.

TIPS! Använd en av de många nikotinbyteslösningarna på marknaden idag. Effekterna av nikotinuttag kan orsaka depression, humörhet och frustration.

Om din rökningstillägg drivs med en oral fixering, försök hålla munnen upptagen på andra sätt. Många människor som slutar röka tycker att det är användbart att bära tuggummi eller hård godis åt dem hela tiden. En elektronisk cigarett har hjälpt många andra att övervinna nikotinberoende.

Denna artikel har förmodligen förändrat ditt perspektiv på vad som krävs för att slutligen sluta röka för alltid. Miljontals människor har framgångsrikt gjort rökning till en vana av det förflutna. Du kan också! Ta med de tips du har lärt dig här i din plan för att sparka denna vana för gott.Source link