Beroende av rökning? Dessa tips kan hjälpa dig att sparka din vana!


Mycket av tiden kan du höra att folk säger att det är svårt att sluta röka, men det betyder vanligtvis att de inte vet hur man gör det. Precis som allt annat, ju mer informerade du är desto större är dina chanser att lyckas med. Läs vidare för att lära dig några av de strategier som kan sluta vara svåra.

Det är viktigt att närma sig din resa genom att fokusera på en enda dag i taget. Att ge upp tobaksvanan är en lång process. Oroa dig inte för imorgon, nästa månad eller till och med nästa år. Gör dagliga ansträngningar och fokusera på att komma igenom varje dag utan att röka så att de nya vanorna blir en del av din livsstil.

TIPS! När du slutar röka är det ett dagligt evenemang. Avsluta kan vara en lång process.

Berätta för dina kära att du slutar röka idag. När du låter folk veta dina planer kan de hjälpa dig att behålla frestelsen och vara motiverad. Detta kan vara vad du behöver för att fortsätta.

Fortsätt försiktigt på en dag när du arbetar för att sluta röka. Tänk inte på att sluta för alltid; istället fokusera på idag. Ibland har det en kortare tidslinje som gör det lättare för dig mentalt och fysiskt. Du kan alltid ha fler mål som går bra in i framtiden så snart du blir bekväm med åtagandet att sluta.

Bytesbehandling

TIPS! När du börjar med din strävan att sluta röka, starta en lista av tips, tricks och tekniker som hjälper dig med. Du kan och bör anpassa denna lista till ditt liv och dina vanor.

Lär dig hur nikotinersättningsterapi kan hjälpa dig. Uttagssymptom innefattar depression, slöhet och irritabilitet. Cravings kan ibland verka överväldigande. Du kan prova nikotinbytebehandling om du har nikotinuttag. Studier har visat att de som använder nikotinplåster, tuggummi eller pastiller har dubbla chanserna att slutföra med framgång. Undvik nikotinutbyten som pastiller eller tuggummi om du fortfarande röker.

För att sluta röka framgångsrikt måste du förbli engagerade att sluta. Ditt engagemang bör komma innan du bestämmer dig för att avsluta. Om du inte antar en positiv, optimistisk utsikt och en vilja att fortsätta, kommer du att ha en svår tid att döda din vana. Tänk på orsakerna till att du slutar och du kan fortsätta att vara engagerad.

Tala med din läkare om att sluta röka. Din läkare kan hänvisa dig till en supportgrupp eller ha kunskap om specialister i ditt område. Även om du är kandidat kan din läkare kunna ge dig receptbelagd medicin som kan hjälpa dig att sluta röka.

TIPS! Begå din fritid och energi för att träna mer, både som ett sätt att förbättra din hälsa och som ett medel för att undvika cigaretter. Övning kommer också att hjälpa dig att lindra stress.

Förbättra din beslutsamhet att inte ge in, genom att skapa en solid backup plan för när cravingsna sparar eller trycket lägger till. Antag hälsosamma vanor och hobbyer som att träna, ta långa promenader eller lyssna på musik och dans. Om du vet att du kommer ha lite ledig tid, fyll det med roliga distraktioner som en ny bok eller ett spel eller kaffe med en vän.

Komma med nya planer för att hantera stress. Det är vanligt att de som röker är vana vid att lindra stress genom att puffa på en cigarett. Att ha en plan på plats kommer att se till att du inte faller byte mot dina begär. Komma upp med flera alternativ för stressavlastning så att du kan prova olika saker om det första på listan inte eliminerar lusten att röka.

Rökning är mer attraktiv för dig i stressstunder? Om det är sant måste du hitta en lämplig ersättare så att du fortfarande kan koppla av när du känner dig stressad. Yoga eller meditation är kända för att lindra stress och är så mycket hälsosammare än att röka.

Sluta röka

Du bör fullt ut förstå vikten av att bli utbildad om de bästa metoderna för att sluta röka. När du är medveten om vad som fungerar och vad som inte gör det blir det lättare att sluta röka. Om du tillämpar de användbara råd som nämnts tidigare borde du vara väl på väg att sluta.Source link