Beroende av rökning? Dessa tips kan hjälpa dig att sparka din vana!


De flesta rökare skulle vilja sluta men känna sig överväldigade av svårigheten av den och deras brist på viljestyrka. Den beprövade rådgivning i följande artikel kommer att komma igång på vägen till frihet från cigaretter.

Om du inte kan göra bort med ett begär helt och hållet, försök åtminstone hålla ut med det så länge som möjligt. Berätta själv att du måste gå en promenad först, eller kanske måste du först ha ett glas vatten. Genom att fördröja dina handlingar finner du att du verkligen inte vill ha den cigaretten trots allt. Fördröjning kan bidra till att minska det belopp som du röker, vilket kan göra en betydande skillnad under året.

Berätta för dina nära och kära att du vill sluta röka. Att ge bekanta personer med denna information kan låta dem motivera dig, tillsammans med att hjälpa dig att slå frestelser. Det här stödet kan vara det extra tryck som du behöver för att vara starkt när du slutar.

Du bör försöka lindra smärtan att sluta så mycket som möjligt. Att sluta kall kalkon kanske inte lyckas. Endast 5% av de som försöker denna metod lyckas. Nikotin är väldigt, mycket beroendeframkallande, försök använda någon medicinering, terapi eller nikotinplåstret. Dessa kommer att hjälpa dig genom de initiala tillbakadragningsstadierna, vilket borde göra det lättare att sluta röka.

Börja med någon typ av träning, för att hålla ditt sinne upptagen och hålla sig borta från cigaretter. En bra träning underlättar också mycket stress från din dag. Om du inte är en väldigt aktiv person kan du börja långsamt med att gå på promenader regelbundet. Innan du börjar en övningsplan, diskutera det här med din läkare.

Tala med en sjukvårdspersonal om du behöver hjälp i dina försök att sluta röka. Han kan ge dig råd om receptbelagda läkemedel som är tillgängliga för att hjälpa dig och kan till och med rekommendera saker som antidepressiva medel för att hjälpa till med emotionella uttag. Fråga också din läkare om en lista över supportgrupper, terapeuter och andra resurser som kan vara till hjälp för dig.

Försök att uppmuntra vänner och familj att stödja ditt beslut att sluta röka. Du måste låta dem veta att du vill ha sitt stöd, inte deras dom. I början kan du drabbas av humörsvängningar och grumlig dom och människor runt omkring dig borde vara medvetna om det. Att sluta röka kan vara mycket svårt, så det är viktigt att du har stöd av dem som är nära dig vid denna tidpunkt.

Om du behöver röka, försök att fördröja det. Ta en lång promenad eller titta på ett tv-program för att få ditt sinne av att röka. Ibland räcker det med att ta den här tiden att tänka på andra saker för att avvärja tankar om att du tar en puff. Om du fortfarande väljer att röka, kommer du inte att röka så mycket eftersom din tid kommer att spenderas med något annat.

Tala med din läkare om att sluta röka. Din läkare kommer att kunna ge dig användbara tips och råd för att göra det lättare att sluta. När du har pratat om din situation kan läkaren ordinera ett läkemedel som hjälper dig att övervinna nikotinberoende.

Det kan vara till hjälp att byta cigarettmärken när du funderar på att sluta röka. Välj ett märke som har en obehaglig smak. Rök inte mer än normalt eller på annat sätt. Detta kan vara ett litet steg mot att ge dem upp.

Sluta röka

Notera alla de metoder du planerar att använda för att sluta röka. Se till att matcha din lista med din unika personlighet. Varje person är unik om hur de får saker att göra. För att få det bästa resultatet är det viktigt att du identifierar dina egna styrkor och svagheter och de taktik som passar bäst för dem. Att göra en lista för dig själv kommer att uppnå detta.

Berätta för dina nära och kära om du funderar på att sluta röka. De kommer att kunna hjälpa dig att komma igenom de tuffa tiderna och vara en påminnelse om varför du slutar. Att bygga ett supportteam är ett optimalt sätt att lyckas sluta. Detta kommer att göra det mycket lättare att lyckas med att sluta röka mål.

Taper ner din rökning. Rökning mindre kan vara ett bra ställe att börja din plan att sluta röka. Försök vänta minst en timme efter att ha vaknat innan du har din första cigarett för dagen. För att skära tillbaka, försök röka 1/2 av en cigarett istället för en full en.

Tänk alltid på din motivation. Det här kan innebära att motivationsmeddelanden läggs på din kontorsmur eller bär ett armband som symboliserar dina avsikter. Detta kan dämpa dina frestelser, vilka är de främsta synderna för rökning av cigaretter.

Sluta röka dagligen. Ta en dag i taget när du slutar röka. Att ha en kortare tidshorisont gör det enklare fysiskt och mentalt. När du är bekväm med nivån på engagemang som du har för att sluta, kan du ställa långsiktiga mål.

Psykologiskt träna dig själv för att hantera alla typer av stressiga situationer som kan uppstå. Många rökare svarar på stress genom att belysa en annan cigarett. Om du gör en plan för de saker du ska göra, kommer du troligtvis att lyckas sluta röka. Genom att ha en plan på plats, kommer du att kunna undvika uppmaningen att röka.

Du kanske har använt rökning när du känner dig stressad. Om du har använt rökning för att lindra stress, är det dags att hitta alternativa metoder för avslappning och stressavlastning. Meditation, musik och yoga är några bra idéer att försöka. De kan minska svårigheten av dina begär för en cigarett och hjälpa till att minska stress.

Be din läkare om råd om några recept som kan hjälpa dig att sluta. Nya innovationer för att sluta röka förekommer regelbundet. Det finns strategier som använder nikotinersättning och andra som kan minska uttagsbehovet, liksom många andra alternativ. Prata med din läkare och fråga vad han eller hon rekommenderar.

Nå ut till dina vänner och familj för att få stöd när du bestämmer dig för att sluta röka. Berätta för dem att deras stöd kommer att vara avgörande för att hjälpa dig att hålla sig till ditt program. Be dem att inte vara dömande. Så, låt folk omkring dig veta att du kommer att sluta röka och att ditt humör kommer att förändras på grund av detta. Att sluta röka är inte lätt, så du bör få hjälp av dina nära och kära att hjälpa dig genom processen.

Sluta röka

När du försöker sluta röka, koncentrera dig på att äta frukt, grönsaker, frön och nötter. Att äta mat som är lågt i kalorier och friska hjälper dig att sluta röka på många sätt. Du kan hjälpa till att ersätta de tröstande rörelser som är förknippade med att röka genom att ha något du kan göra för att hålla din mun och händer upptagen. Om du äter hälsosam mat hela tiden kommer du också att förhindra dig själv att få mycket vikt. Du kan också uppleva mindre abstinenssymptom om du äter dessa livsmedel på grund av vitaminer, mineraler och andra näringsämnen som de innehåller.

Du kan behöva se en rådgivare för att sluta röka. Det kan finnas emotionella skäl relaterade till din rökning. Om du framgångsrikt kan hantera dessa problem kan du förlora uppmaningen att tända eller bättre kunna styra den. Om rådgivning är av intresse för dig, tala med din läkare för hänvisning.

Innan du börjar måste du göra ett åtagande att sluta. Många människor är inte framgångsrika eftersom de inte har rätt inställning eller de ger upp med sig. Kom ihåg varför du vill sluta, och påminna dig ofta.

Lista de motivativa faktorerna som gör att du vill sparka rökningens vana. Det finns inga positiva skäl att fortsätta röka, och du kommer att upptäcka att fördelarna med att sluta väga uppväger något nöje som du härrör från att röka.

Det är få saker som är hårdare än att sluta röka. Men hitta uppmuntran i det faktum att många har lyckats göra denna väldigt viktiga förändring. Du kommer att behöva ge det tid, och ha gott om tålamod och viljestyrka. Det är också viktigt att ha information och råd som är tillgängliga för att hjälpa dig genom processen. Sätt tipsen från den här artikeln till jobbet i ditt liv, och förhoppningsvis sätta stopp för ditt beroende av cigaretter för alltid.Source link