Bevisade strategier som hjälper dig att sluta röka


Många människor kommer att erkänna att sluta röka var en av de svåraste sakerna att göra. Det finns ingen säker väg som fungerar för ett enda botemedel-allt. Du kan behöva göra lite forskning och experiment tills du hittar en som fungerar för dig. Du kan bli förvånad över hur effektiva några av följande taktik och tips nedan.

Be dina vänner och kära att vara stödjande om ditt beslut att sluta röka. Det är viktigt att människorna närmast dig erbjuder stöd, och du kan utan att dom är dömd. Låt dem veta att du kanske är lite grouchy först och att du kanske inte har ett tydligt sinne. Avsluta är svårt, så det är viktigt att du har stöd från dem som är nära dig just nu.

Se till att du tar processen en dag då. Att bryta vanan är en process; det händer inte över natten. På grund av detta är det kontraproduktivt att tänka för långt framåt. Tillvägagångssättet avslutas dag för dag. Ge dig själv kredit för varje dag du lyckas, och du kan bli förvånad över hur snabbt dessa dagar blir till veckor.

Många rapporter tar sig under vikt under eller efter det att de slutat röka, så du kanske vill börja äta dessa frukter och grönsaker nu. Du kommer att minimera din viktökning när du gör det.

Till exempel, om du alltid röker när du pratar i telefonen, än du behöver hitta något annat att göra med dina händer, så att du inte automatiskt drar ut en cigarett utan vana. Försök hitta något att tänka på av distraktion som kommer att fungera som ersättare.

Tala med din läkare för att se om du planerar att sluta röka. Din läkare kan kanske föreslå att du slutar använda resurser eller metoder för att sluta röka som du tidigare inte kände till.

Till exempel kan du bestämma dig för att se en film som en behandling för att markera en vecka utan en cigarett. När du har passerat den månaden långa milstolpe, gå ut för en speciell måltid. Fortsätt så här för att gradvis öka belöningen till den punkt du glömmer att röka och är redo att flytta förbi den helt.

Om du tycker att det är för skrämmande att sluta röka kallkalkon, överväg att hjälpa processen med att försöka byta ut nikotinplåster eller tuggummi. Du kan köpa dessa produkter i disken. De låter dig få din dagliga dos av nikotin och arbeta för att bli av med denna vana utan att drabbas av abstinenssymptom.

TIPS! När du funderar på att sluta röka, gör en tid för att se din läkare. Din läkare kommer sannolikt att ha tillgång till resurser som du inte känner till för att hjälpa dig att sluta.

Låt dina nära och kära veta att du planerar att sluta röka. De är där för dig och de kommer att kunna hjälpa dig att du måste sluta. Att ha människor runt om dig som bygger ett stödsystem är det bästa sättet att sluta. Detta kommer att hjälpa dig att öka din gaol avsevärt.

Sätt denna lista på en visuell plats så att du kommer att se den varje dag. Detta kommer att hjälpa dig att motivera under svaghetstiden.

Håll din motivation för att sluta på ditt sinne och syn hela tiden. Det här kan innebära att du limer motivativa affischer och meddelanden till väggarna på ditt arbetskontor, eller till och med bär armband som påminner dig om dina avsikter.

En viktig del av att ge upp cigaretter, försöker inte göra det helt själv. Frigör inte vänner och familj, eftersom du kan använda dessa personer för stöd. Du kan också få lite av att gå med i en supportgrupp. Bara prata med andra som är på samma resa som du kan ge dig mer inspiration och styrka för att slutligen sluta.

TIPS! För att undvika att spricka under trycket av begär och nikotinuttag, hitta hälsosamma sätt att hantera den resulterande stressen. Detta kan översättas till att göra möten för aktiviteter, som gym eller spa, under de timmar då dina nikotinbehov är i topp.

Det kan tyckas bra att röka en enstaka cigarett, men sanningen är att det kommer att förstöra allt det hårda arbetet du har gjort upp till denna punkt. Håll dina mål och motivation i åtanke så att "bara en" kan göra mycket skada.

Även de människor som är mycket organiserade misslyckas ibland. Du kan triumfera rätt coping mekanismer i framtiden.

Bli av med alla askkoppar och tändare som du kan ha runt ditt hem. Tvätta alla dina kläder och städa ditt hus för att avlägsna rökens lukt. Att göra dessa saker gör det mindre troligt att du kommer att påminnas eller utlösas att röka.

Tänk på några viktiga delmål, till exempel att stanna bort cigaretter i en vecka och bestämma belöningar för att nå dessa mål innan du når dem. Skapa en lista över de belöningar du kommer att ge dig själv när du har gjort det förbi vissa datum. Sätt denna lista på kylskåpet och titta på det varje morgon före arbete eller skolan. Detta kommer att hjälpa dig att ge styrka under svaghetstimmar.

Stressrelief

Rökning kan vara den sak du med en form av stressavlastning. Om du gör det är det dags att hitta alternativa metoder för avkoppling och stressavlastning.

Diskutera anti-rökning medicinering med din läkare om mediciner du kan ta för att hjälpa dig att sluta. Det finns många produkter på marknaden nu tillgängliga för gott. Tala med din läkare och fråga vad han eller hon rekommenderar.

Planera dina stresshanteringsmekanismer så fort du slutar röka. Det är vanligt att de som röker är vana vid att lindra stress genom att puffa på en cigarett. Att ha en plan på plats kommer att se till att du inte faller byte mot dina begär. Kom upp med flera alternativ för stressavlastning så att du kan prova olika saker om det första på listan inte eliminerar lusten att röka.

Om du behöver lite extra motivation för att sluta röka, behåll din familj och någon annan som skulle bli påverkad om du skulle bli sjuk eftersom denna vana i ditt sinne. En av fem amerikanska dödsfall är relaterad till rökning på något sätt, enligt många statistik.

Om du har problem med att motstå uppmaningen att röka, ring någon som redan har slutat för att uppmuntra stödord. Inte bara fungerar telefonen som en bra omställning tills ditt begär har upphört, du får också värdefullt socialt stöd som kommer att hålla mycket längre tid än telefonsamtalet.

Om du befinner dig kämpar för att hålla dig på rätt spår, kan du se tillbaka till den här listan för hjälp.

Sluta röka

Kom ihåg att den första veckan utan cigaretter blir den svåraste. Det värsta av dina abstinenssymptom kommer att komma under de första 48 timmarna och avsmalna som veckan utvecklas. De begär som du upplever efter det kommer att vara övervägande psykologiska. Det är lika svårt att slåss, men det finns många tekniker som hjälper dig att uppnå framgång.

TIPS! Visa sluta som en tjänst till dig själv, snarare än ett offer. Detta kommer att hjälpa dig att få motivation och öka uthållighet mot dina mål.

Att försöka sluta röka är inte lätt, och det finns ingen magisk botemedel som kommer att fungera för alla rökare. Du kommer att kunna sluta röka, miljontals människor innan du har! Använd de råd du läser här i kombination med din egen forskning för att utarbeta en solid avslutande plan. Prova lite. Du kan bli förvånad över vad du kan åstadkomma.

Blåa widgets kan vara förvirrande och du kan alltid lära dig mer om dem. Genom att granska denna information kommer du att fördjupa din förståelse. När du förstår, fortsätt lära dig genom att skura Internet för mer information.