Bevisade strategier som hjälper dig att sluta röka


Trots de uppenbara och väl dokumenterade farorna med cigarettrökning fortsätter miljontals fortfarande att göra det. Rökningstoppning är mycket lättare sagt än genomförd. Men en person som är verkligen engagerad kommer i slutändan att lyckas. Om du vill vinka till cigaretter för alltid, så är det här gå till artikeln.

Försök att göra det så enkelt som möjligt på dig att sluta röka. Under inga omständigheter bör du försöka sluta kall kalkon. Om du försöker detta kommer du utan tvekan att misslyckas! Eftersom nikotin är så beroendeframkallande, kan en patch, medicinering eller terapi vara till hjälp. Du kommer att vara bättre rustad att göra det genom ånger och sluta röka permanent.

TIPS! Leta efter en supportgrupp som hjälper dig att sluta röka. De bästa grupperna har en blandning av nya quitters, och människor som har slutat ett tag.

När du bestämmer dig för att sluta röka, hitta en supportgrupp som hjälper. När du är om människor som går igenom samma saker som du är kan de hjälpa dig med de fysiska och känslomässiga utmaningarna i samband med att du slutar. De kommer att erbjuda ovärderligt stöd och vägledning, liksom insider tips som kan hjälpa dig att sluta. Kolla ditt tidning och lokalsjukhus för supportresurser.

När du bestämmer dig för att sluta röka, berätta för din familj och dina vänner. Du kommer att känna att du inte vill släppa ner dem genom att röka igen, vilket hjälper dig att hålla dig motiverad. De kan ge dig den extra nudge som du behöver för att hålla dig fokuserad på dina mål.

Försök snacka på frukt och grönsaker istället för söta snacks när du slutar röka. Detta kan hjälpa till att balansera ditt system och undvika onödig viktökning. Att äta mer är okej så länge du fattar rätt val.

TIPS! Hypnos är värt att prova för dem som söker ett sätt att sluta röka. Att besöka en licensierad hypnotisör är en effektiv strategi som har fungerat för många individer.

Om du tycker att det är för skrämmande att sluta röka kallkalkon, överväg att hjälpa processen med att försöka byta ut nikotinplåster eller tuggummi. Dessa produkter levererar små doser nikotin till din kropp för att avhjälpa missbruk utan smärta och stress av uttag.

När du försöker sluta röka, måste du undvika de särskilda triggarna som får dig att röka. Om du alltid brukade röka medan du läser en bok, kan du behöva tillfälligt lägga ner din bok tills du har brutit din rökvanor. Du måste hitta andra saker att tänka på eller göra, för att tänka dig att röka under dessa tider.

Få hjälp av andra. Låt din familj och vänner veta att du har bestämt dig för att sluta, så att de kan stödja dig genom processen. Att gå med i en supportgrupp är en annan bra idé. Ibland kan du prata med någon som upplever samma situationer som du är, kommer att hjälpa dig att fortsätta.

Låt älskade och vänner veta att du vill sluta röka. När du delar informationen med dem som är närmast dig kan de hjälpa dig att fortsätta fokusera på att sluta.

Planera en strategi för att hantera stress nu när du inte röker längre. Det kan innebära att man slår på gymmet när det är dags då dina önskningar är värsta, plockar upp en ny hobby eller får en vanlig massageavdelning. När du har stillestånd, distrahera dig själv med vänner, böcker och spel, så du tänker inte på att röka.

Ett litet steg mot att sluta kan vara att byta cigarettmärken. Gå med en cigarett som inte smakar väldigt bra. Rök inte mer än du normalt skulle eller andas dem annorlunda. Det kan hända att det här gör cigaretterna obehagliga och hjälper dig i dina ansträngningar att sluta.

Om du röker i ditt hem, ge det en noggrann rengöring när du slutar. Shampoo din klädsel och mattor, tvättar dina gardiner och draperier och tvättar dina väggar. Den fräscha rena lukten av ditt hem kommer inte påminna dig om att röka när du kommer hem.

Tips! När du slutar röka, måste du undvika de utlösare som du alltid har förknippat med att röka. Till exempel, om du gillade att röka i bilen eller när du läste en bok, måste du ändra ditt beteende när du gör det för att inte automatiskt tänka på att röka.