Bevisade strategier som hjälper dig att sluta röka


Behovet av att röka kan vara ganska obekvämt ibland. Du kan känna behovet av att avbryta konversationer för att få en cigarett, och du kommer inte må bra om du inte får din cigarett. Fortsätt läsa artikeln om du vill stoppa den här mycket pinsamma vanan. Följande tips gör det lättare att ge upp vanan.

Hitta metoden att sluta som är enklaste för dig. Under inga omständigheter bör du försöka sluta kall kalkon. Genom att göra detta är du nästan säker på att misslyckas. Eftersom nikotin är så beroendeframkallande är det viktigt att använda en metod som innehåller recept eller nikotinplåster eller tuggummi. Användning av dessa behandlingar hjälper dig att undvika abstinenssymptom så att du lättare kan sluta röka för gott.

TIPS! Sluta röka så enkelt som möjligt. Undvik att sluta kall kalkon, som sällan fungerar.

Om traditionella metoder inte har fungerat, överväga hypnos. Många har funnit det lättare att sluta röka efter att ha besökt en hypnotisör. Hypnotisten kommer att försörja dig med positiv förstärkning medan du är i djup trance. Detta bidrar till att minska cigarettillverkningen.

En av de bästa sakerna du kan göra när du slutar röka är att leva dag-till-dag. Gör dina mål mycket korta och uppnåeliga – en dag i taget. Att nå ditt mål en dag i taget är lättare att hantera mentalt och fysiskt. Långsiktiga mål kommer när du har slutat ett tag och har bättre förmåga att hantera dagslivet.

10 minuter

TIPS! Hitta en bra stödgrupp för att hjälpa dig att sluta röka. Dessa nya ex-rökare kan vara en värdefull källa till stöd när de möter de olika utmaningarna som möter dig, som de har eller har att göra med dem också.

När en cigarettsträng slår, försök att genomföra förseningar. Berätta för dig själv att du väntar ca 10 minuter och sedan bedöma hur du känner. Under den tiden, distrahera dig själv och chansen är, efter 10 minuter är upp, kommer begäret att vara borta. Om så inte är fallet, upprepa det steget så många gånger som nödvändigt.

När du slutar röka, undvik alla triggare som är kopplade till din vana. Till exempel, om dina triggers inkluderar rökning under körning, slutet på en måltid eller körning, försök hitta alternativ till cigaretten för att ersätta dem. Leta efter ett positivt alternativ för att fylla tiden och distrahera ditt sinne.

Om du är intresserad av att döma din ohälsosamma vana, är det avgörande att du är dedikerad att se den genom. Du kan vara mer framgångsrik att sluta om du har det bästa tänket. Du kan förbli engagerad genom att tänka på anledningen till att du vill sluta.

TIPS! Överväg att besöka en hypnotisör för hjälp med att sparka vanan. Varje år använder tusentals människor av licensierade hypnotiska terapeuter för hjälp med sin rökavgift.

Tala med din läkare om du planerar att sluta röka. Din läkare kan ha slutat resurser som du kanske inte har i din besittning. Dessutom kan din läkare känna att det i din situation är bäst att förskriva ett läkemedel som kan hjälpa dig att sluta.

Du kommer att bli bättre att sluta varje gång du gör det. De flesta tidigare rökare kommer att berätta att det var nödvändigt att sparka vanan mer än en gång. När du bestämmer dig för att sluta röka, ta det dag för dag. Om du upplever ett bakslag, ställ in ett slutdatum och kom tillbaka på spår. Fortsätt bara sluta och försök att stanna längre varje gång och fortsätt att lära dig längs din resa. Med tiden kommer du att gå tillräckligt länge för att du inte känner att du behöver röka igen.

Sluta röka så snart som möjligt. Ställ inte in ett slutdatum för någon gång i framtiden, gör bara dagen din dag att sluta. Om du slutar nu kommer dina chanser att få en allvarlig eller dödlig sjukdom, på grund av rökning, att minskas betydligt. Kom ihåg att din avslutning också minskar din familjs exponering för skadlig begagnad rök.

Hälsosam mat

Du bör försöka äta ett överflöd av frukt och grönsaker när du försöker sluta. Att äta låg kalori och hälsosam mat hjälper till att sluta röka av flera skäl. För en sak, med denna mat att ockupera din mun och händer kan ersätta rökning rörelsen du ofta kommer att göra. Regelbundet konsumera dessa hälsosamma livsmedel kan hålla dig från att snacka på mindre hälsosamma livsmedel, vilket minimerar din viktökning. Vitaminerna och andra näringsämnen kan också förbättra hur du känner dig när du går igenom uttag.

Om du får ett begär, och du känner att du inte har tillräckligt med viljeställning att avstå, ring någon att stödja dig. Gör ansträngningarna att diskutera dina känslor och reaktioner när det gäller din försvagningsbestämning med en vän eller någon i din familj. Den tid du spenderar i samtal med dem på telefonen kommer att ge en fin distraktion så att ditt begär har tid att passera, och du kommer inse att du inte är ensam i hela processen.

Djup andning

Prova djupt andningsteknik att lugna dina begär för cigaretter. Den här avkopplande uppgiften kan låta dig fokusera på dina känslor och påminna dig själv om dina skäl att sluta. Vidare ökar djupt andning syreintaget och uppmuntrar dig att känna dig frisk. Dessa tekniker är enkla, effektiva och bäst av allt, gratis!

Du bör börja en ny vana som kommer på näsan som nöjer dig hela tiden när du rökning. Om du bestämmer dig för att sluta för att få lite lugn, kommer du sluta sakna den nödvändiga motivationen. Du ska vara glad för din egen framgång, försök inte att behaga andra. Att bli involverad i andra aktiviteter kommer att tänka på din svåra uppgift, och betydelsen av andras åsikter kommer att minska.

TIPS! Skydda din familjs hälsa genom att sluta röka. Secondhand rök orsakar lungsjukdomar, cancer och andra hälsoproblem för alla runt omkring dig.

Sluta inte röka för andra människor. Medan du kan bli frestad att sluta röka för dina vänner och familj, blir det nästan omöjligt att lyckas om du inte är villig att göra det på dina egna villkor. Att sluta röka är en underbar gåva du kan ge dig själv, och du vet att du aldrig kommer att besvikna mottagaren om du håller fast vid ditt ord.

När rökning har börjat verka som en börda för dig, är du redan på väg att sluta . Dessa tips har gett dig tekniker som kan hjälpa dig att sluta röka. Försök använda dessa tekniker för att sluta röka.Source link