Bevisade strategier som hjälper dig att sluta röka


Rökning är en dålig vana som kan ha skadliga påverkan på din egen hälsa och hälsan för de människor som lever med dig. Du kan få lungcancer, hjärtattacker, emfysem och många andra tillstånd. De människor som andas i din andrahandsrök är också i fara. Detta är bland de bättre skälen till att sluta. Denna artikel kommer att ge underbara råd att sluta röka permanent.

Supportgrupper kan vara en bra resurs när du väl bestämt dig för att du är redo att sluta. Genom att komma ihop med människor som finns i dina skor kan du dela de svårigheter du står inför. Dessa människor kan stödja dig genom de svåraste tiderna med vägledning och tips om hantering. Du är säker på att hitta några supportgrupper i ditt område. De kan träffas i en kyrka, ett communitycenter eller en skola efter timmar.

TIPS! Om du är uppriktig i din strävan att sluta, hitta en supportgrupp och håll fast vid dem. Du kommer att få mycket sympati, råd och stöd genom att bygga relationer med människor som har gått eller går igenom samma sak.

Om du vill ge in efter ett begär, lägg det av så länge som möjligt. Berätta själv att du måste ta en lång promenad innan du kan röka, eller försök att dricka ett glas vatten innan du röker. Ibland ger dessa fördröjningstakter tillräckligt med tid för att begäret ska passera innan du någonsin lyser upp. Även om du tar den cigaretten, kan du fortfarande minska din totala räkning för dagen efter en.

Försök med hypnos för att hjälpa dig sluta röka. Många rökare har haft en bra framgång med hjälp av en licensierad hypnotisör. När du är placerad i en djup trance, kommer hypnotisören att ge dig positiva bekräftelser som förblir inbäddade i ditt minne. Cigaretter är mindre tilltalande när du vaknar, vilket gör dig så mycket närmare att sluta.

Om du vill sluta röka, berätta för dina nära och kära om dina planer. De kan hjälpa till att stödja dig efter eget val. Det kan vara vad du behöver för att fortsätta.

TIPS! Behandla rökningstopp som att sparka någon annan missbruk: som en serie dagar av nykterhet. Att sluta kan vara en lång process.

Börja med någon typ av övning, för att hålla ditt sinne upptagen och hålla sig borta från cigaretter. Att bara flytta hjälper dig att besegra din stress. Låt inte din brist på träning hindra dig. Börja små och gå framåt därifrån. Innan du börjar träna en träningsrutin, kontakta din läkare.

Många rapporter tar upp vikt under eller efter den tid de slutar röka, så du kanske vill börja äta de frukterna och grönsakerna nu. Detta kan hjälpa till att balansera ditt system och undvika onödig viktökning. Foder dina begär med bara de hälsosammaste matvarorna, som frukter, grönsaker och fullkorn.

Gör ett åtagande att sluta röka innan du börjar räkna ut hur du gör det. Du kommer sannolikt att stöta på olika hinder eller triggers – förbli engagerade i ditt mål! Du kan stärka din beslutsamhet genom att påminna dig själv ständigt av de många anledningarna som gör det viktigt för dig att sluta.

Tips! Om du vill sluta röka måste du göra en lista över hur du ska gå om att sluta . Listupptagning i din avslutande ansträngning kommer att hjälpa mycket när du skapar en källa till riktning.

Tala med din läkare om du är seriös om att sluta röka. Det är möjligt att din läkare har resurser som du inte gör. Dessutom kan din läkare också bestämma sig för att skriva ett recept för ett läkemedelsavbrott.

När du slutar röka behöver du en hälsosam metod att klara av stressen i samband med nikotinuttaget. Försök att sammanfalla en resa till gymmet med dina värsta uttagstider. Nya hobbyer är också ett bra sätt att klara av symtomen. Massage kan också vara till stor hjälp. Om du vet att du kommer att ha lite ledighet, fyll det med roliga distraktioner som en ny bok eller ett spel eller kaffe med en vän.

Rökning cigaretter är dålig för din hälsa. Det finns så många hälsorisker som har kopplats till rökning som lungcancer, hjärtattacker och emfysem. Den begagnade rök som genereras är också ganska farlig och påverkar alla omkring dig. Informationen i denna artikel är ett säkert sätt att slå den cigarettvanan permanent.Source link