Bevisade strategier som hjälper dig att sluta röka


Det finns otaliga människor där ute som önskar att de kunde sparka sin rökning beroende. Rökning är verkligen dåligt för dig och kommer bara att skada dina lungor under lång tid. Så titta igenom den här artikeln och hitta de saker du kan göra för att verkligen bli av med din rökning för gott.

Ta en kort promenad innan du ger dig tillåtelse att röka, göra disken eller ta bort tvätten innan du tillåter dig att rök. Om du fortfarande känner att du behöver den cigaretten kan förseningen åtminstone minska din rökning för den dagen.

Att skriva ner en lista med positiva och negativa skäl att sluta kan hjälpa till att öka din chans att lyckas. När du skriver något skriftligt har det ofta en inverkan på hela din mentala uppfattning. Detta kan hjälpa till att motivera dig att hålla dig på kursen, och kan till och med sluta med att du fortsätter att fokusera.

TIPS! Om du är uppriktig i din strävan att sluta, hitta en supportgrupp och håll fast vid dem. När du är omkring människor som går igenom samma saker som du är kan de hjälpa dig med de fysiska och känslomässiga utmaningarna i samband med att du slutar.

Låt din familj och vänner veta om du vill sluta röka. När du låter folk veta dina planer kan de göra saker som hjälper dig att hålla motivationen och behålla frestelsen. Detta kan eventuellt vara det tryck som hjälper dig att hålla dig på rätt väg mot din rökningstopp.

Se till att du får gott om vilopaus när du försöker sluta röka. För de flesta ökar cigarettbegäran under sena nätter. Du kan bli frestad att smyga en cigarett medan ingen annan är med dig. Om du går och lägger dig på ett schema, hjälper det att hålla dig fokuserad och undvika begär.

Försök att snacka på frukter för att undvika att få den vikt som resulterar i att du slutar röka. Det hjälper till att förhindra viktökning. 19659002] Gör en lista över strategier som hjälper dig att sluta. Att skapa en lista baserad på dina behov och mål är en bra strategi för att hjälpa dig sluta röka. Varje person hittar metoder som fungerar för dem, medan de kanske inte fungerar för dig. Identifiera strategier som kommer att fungera för dig. Skapa din egen personliga lista hjälper dig att göra detta.

Sluta röka

Be dina vänner och kära att vara stödjande om ditt beslut att sluta röka. Det är viktigt att du berättar för dem du behöver och värderar deras stöd, inte kritik eller dom. Låt dem veta att du kanske är lite grouchy först, men det kommer att gå och det är inte din avsikt att vara som sådan. Det är svårt att sluta röka, du borde alltid utveckla ett stödsystem.

Tala med din läkare för att se om du slutar. Din läkare kan ha ytterligare resurser som du tidigare inte kände till.

Se till att du får tillräcklig sömn när du är i färd med att ge upp din rökvanor. För många människor, om du är sent, kommer det att göra att du vill röka. Många gånger finns det ingen runt under sena kvällstimmar, vilket gör det lättare att smyga i ett par puffar. Att sova åtta timmar varje natt gör det lättare att fokusera och kontrollera nikotinbehov.

Sluta röka

Du kommer bli mer framgångsrik om du inte försöker sluta röka ensam. Du kan också vara intresserad av att gå med i en supportgrupp för personer som försöker sluta röka.

Secondhand rök kan leda till allvarlig allvarlig hälsoskada hos dig som står i ständig kontakt med den. När du slutar för din egen hälsa, då kommer dina nära och kära inte längre att utsättas för farorna. Att sluta röka nu kommer att göra dig och alla omkring dig älska.

Om du tycker att det är för skrämmande att sluta röka kallkalkon, överväg att hjälpa processen med att försöka byta ut nikotinplåster eller tuggummi. Dessa substitut är OTC-läkemedel som ersätter en del av nikotin som kroppen används för att få från att röka. Detta kan underlätta abstinenssymptom och öka dina chanser att sluta för gott.

TIPS! Som en del av ditt försök att sluta röka, vill du diskutera det med din läkare. Din familjedoktorn kan erbjuda hänvisningar och resurser som du annars inte skulle ha tillgång till.

De flesta tidigare rökare kommer att berätta att det var nödvändigt att sparka första och andra gången. Ställ in ditt mål för en dag och se hur långt du kan gå utan att starta tillbaka. Om du röker igen bestämmer du om ett nytt slutdatum. Bara recommit varje gång du slutar, lär dig längs vägen.

Hitta support via olika forum och meddelandekort. Du hittar ett överflöd av webbplatser skapade för att hjälpa människor som sparkar vanan. Det kan vara till hjälp för dig att jämföra olika avslutningsmetoder med andra människor.

Förhoppningsvis har den här artikeln gett dig några praktiska råd för att få dig redo att släppa röksvanan för gott. Det finns människor i ditt liv som älskar dig och beror på dig, och sluta röka betyder att du har mer tid att spendera med dem. Vad du just har läst hjälper dig att göra det.

Gör inte det själv. Fråga din familj om stöd när du avslutar och accepterar deras hjälp. Det är också en bra idé att använda en supportgrupp. Att bara tala med andra människor som har gått igenom samma kamp ger dig extra incitament att förlora vanan.

De flesta människor är intresserade av att lära sig Array, men de är inte alltid medvetna om hur man gör det på egen hand. Du har hittat den information du behöver för att komma igång, här i den här artikeln. Nu är det dags att ta den kunskap du har fått och tillämpa den på ditt liv!Source link