Bevisade strategier som hjälper dig att sluta röka


Det är uppenbart att din familj bryr sig om dig och vill att du slutar röka. Din läkare säger att om du inte gör det kan du få allvarliga hälsokonsekvenser. Ditt hem-, bil-, livs- och sjukförsäkringspremie kommer alla att minska om du väljer att sluta. Så, varför har du inte slutat än? Gör det här och följ den här artikelns råd om att sluta vana och gå vidare.

Sluta röka

Tips! När du känner viljan att röka, försök att skjuta upp din cigarett så länge som möjligt. Vad du än kan göra för att försena rökning hjälper dig, så ta en promenad, drick lite vatten eller lägg dig ner.

Var öppen och låt folk veta om ditt mål att sluta röka. Genom att förmedla folket nära dig med din plan ger du dem kraften att hjälpa dig att lyckas. Hjälp av dessa människor kan hålla dig fokuserad på din plan att sluta röka.

När du slutar röka, ta varje dag som det kommer. Tänk inte på att sluta för resten av ditt liv – tänk bara på idag. En kortare tidslinje kan göra din resa mer hanterbar, både fysiskt och mentalt. Du kan alltid ställa in mer långsiktiga mål när du känner dig bekväm med din engagemang för att sluta.

När du slutar röka, undvik alla triggers som är kopplade till din vana. Till exempel byta saker som att röka när du kör eller läser så att du inte automatiskt tänker på din rökvanor. Leta efter konstruktiva aktiviteter och distraheringar, för att uppta ditt sinne under dessa perioder.

TIPS! Skapa en lista med idéer om hur sluta röka kan uppnås. Att sitta ner för att skapa en lista, anpassad till din livsstil, är ett bra sätt att komma igång.

Tala med din läkare om att sluta röka. Din familjläkare kan erbjuda hänvisningar och resurser som du annars inte har tillgång till. Dessutom kan din läkare känna att det i din situation är bäst att ordinera en medicin som kan hjälpa dig att sluta.

Försök inte sluta ensam. Informera din familj och vänner om din plan att sluta, och acceptera deras kärlek, uppmuntran och stöd när du bekämpar din kamp. Du kanske också vill överväga att gå med i en supportgrupp för personer som försöker sluta röka. Att diskutera hur du känner med andra som upplever samma svårigheter kan hjälpa dig att makt genom och slå rökning för gott.

Sluta röka

TIPS! Rådgör med din läkare eller en specialist som hjälper dig att få den hjälp som du behöver för att lyckas. Olika läkemedel, inklusive antidepressiva läkemedel, kan göra det lättare att sluta.

När du slutar röka, börja med att byta märken. Välj menthol eller ett varumärke som du finner obehagligt. Rök dem precis som att du rökt ditt favoritmärke, så att du får den fulla upplevelsen av deras nastiness. Detta kommer att komma igång på din väg för att sluta röka.

Om du försöker sluta röka, håll dig borta från situationer eller platser som kan fresta dig att röka. Om du alltid haft cigaretter under din happy hour eller med ditt kaffe, försök ändra denna typ av rutin. Att ha kaffe medan du är inne i bilen eller vistas bort från baren gör att du kan stoppa dina begär.

Att tänka på effekterna av att röka på din familj kan tjäna som en seriös motivator för att sluta röka. En av varje fem dödsfall är relaterad till rökning cigaretter i Amerika. Vill du verkligen vara en annan statistik?Source link