Bevisade strategier som hjälper dig att sluta röka


Som rökare bör du veta att du ökar dina risker med att utveckla många sjukdomar, och du påverkar andras hälsa runt dig. Det kan leda till emfysem, hjärtinfarkt, lungcancer och andra hälsoproblem. De människor som andas i din andrahandsrök är också i fara. Det är därför som slutar är viktigt. Dessa tips kan ge dig många tips, så att du kan avsluta.

Om du absolut måste ha en cigarett, använder du stalling taktik. Försök att berätta för dig själv att du kan få en rök efter att du har gått, eller när du dricker ett stort glas vatten. Ibland räcker det med att ta den här tiden att tänka på andra saker för att avvärja tankar om att du tar en puff. Om du slutar ge dig i alla fall, var det åtminstone lite längre att du kunde vara rökfri.

TIPS! Att skriva ner en lista med positiva och negativa om att sluta kan hjälpa till att öka din chans att lyckas. Att lägga ner någonting ner i skrivning kan förändra hela ditt perspektiv.

Oavsett vad, du måste titta på din sluta en dag åt gången. Att sluta röka är en lång process. Oroa dig inte för vad som kommer nästa år eller nästa månad. Spendera inte din tid att oroa dig för imorgon fokusera på att undvika cigaretter en dag åt gången.

Koncentrera på varje dag när det gäller att hjälpa dig att sluta röka. Ta en dag i taget när du slutar röka. Kortsiktiga mål kan göra processen att sluta både mentalt och fysiskt lättare. När varje dag går, förläng din tidslinje lite mer in i framtiden.

Tala med en sjukvårdspersonal om du behöver hjälp i dina försök att sluta röka. Det finns receptbelagda läkemedel, inklusive vissa antidepressiva medel, som kan göra processen att sluta tolerera mer. Din läkare kan också hjälpa dig att hänvisa till supportgrupper och andra resurser du kan använda för att se till att du lyckas sluta.

TIPS! Överväg att besöka en hypnotisör för hjälp med att sparka vanan. Att se en licensierad hypnotisör kan vara effektiv och har visat sig lyckad för många.

Försök ändra din kostvanor genom att äta mer grönsaker i frukter för att undvika att få den vikt som resulterar i att du slutar röka. Detta kommer att förhindra sannolikheten för viktökning som är så vanlig för personer som nyligen har gett upp cigaretter. Din kropp kommer sannolikt längta efter mat när du slutar röka, så låt dig snacka med hälsosam behandling för att hålla ditt sinne och kropp i toppform.

Tala med dig om du vill sluta röka. Din familjläkare kan erbjuda hänvisningar och resurser som du annars inte har tillgång till. En läkare kan också välja att ordinera läkemedel, om de anser att det är nödvändigt.

Om du når en milstolpe när du avslutar, gratulera eller belöna dig själv för dina prestationer. Till exempel, efter din första rökfria vecka kan du gå till en film. Efter en längre tid kan du göra dig till något dyrare eller elegantare. Därefter bygga belöningen långsamt tills du har nått den punkt där du inte längre tänker på att röka.

TIPS! Om du inte kan sluta röka själv, besök din läkare. Vissa mediciner kan göra det lättare att sluta röka.

Du bör hitta ett sätt att hålla din motivation tydligt i sikte och i åtanke hela tiden. Omgiv dig med motivativa anteckningar, eller bifogar betydelse för ett smycke, bär det ofta. Hur som helst kan du hitta den här visuella påminnelsen som är praktisk i ansiktet av frestelse och begär senare.

Alltid säga, "Nej!" Till ens en puff. Det är ganska lätt att säga att du bara röker den här cigaretten, men ett återfall kan förena och göra de veckor eller månader du har spenderat att inte röka värdelösa. Kom ihåg att även en cigarett kan starta om mental missbruk.

Sluta röka

Tips! Om du helt enkelt inte kan sluta röka rakt ut, använd nikotintum eller hudfläckar. Dessa substitut är OTC-läkemedel som ersätter en del av nikotin som kroppen används för att få från att röka.

Inse att att sluta röka är något positivt i ditt liv, snarare än något negativt. När man tittar på någon uppgift positivt, inklusive att sluta röka, är det lättare att hålla sig fokuserad och motiverad. Kom ihåg hur mycket värdefull det kommer att vara i ditt liv, och hur de förespråkarna överstiger vägarna. Dessa tankar kan se till att du blir motiverad och påminna dig om dina skäl att sluta.

Nästan alla känner till de faror och hälsorisker som är inblandade i rökning. Några av de negativa effekterna det kan ha på din hälsa är lungcancer, emfysem och höra attacker. Det är också bevisat att den begagnade röken är farlig för dem omkring dig, och kan leda till sin sjukdom också. Denna artikel kommer att ge dig tips som har gjort det möjligt för andra att lyckas sluta röka.