Bevisade strategier som hjälper dig att sluta röka


Som rökare bör du veta att du ökar riskerna med att utveckla många sjukdomar och påverkar andras hälsa runt dig. Det orsakar alla typer av cancer, andningssvårigheter, hjärt- och artärkomplikationer, och försämrar i grunden alla celler i kroppen, liksom att erodera din livskvalitet och kosta dig en liten förmögenhet. Alla som tvingas inandas i cigarettdammar i form av begagnad rök kan också sättas i stor fara. Avsluta är därför nödvändigt. Artiklarna här ger dig flera tips som kan vara till hjälp när du slutar röka.

Hypnos kan hjälpa till att sluta röka. Många rökare har haft en bra framgång med hjälp av en licensierad hypnotisör. Hypnotisten kommer att framkalla en djup trance, och sedan upprepa positiva affirmationer som kommer att hysa sig i ditt sinne. När transen är trasig kan du konstatera att cigaretter håller lite överklagande, vilket gör dig ännu närmare ditt mål att sluta.

När du väl bestämt dig för att sparka röken vana, berätta för din familj och vänner. Bara genom att låta dem veta vad du försöker göra, kommer de att kunna vara ett supportteam för dig och hjälpa dig att hålla dig motiverad och kämpa för frestelser. Deras stöd kommer att vara ett stort steg för att hjälpa dig på vägen för att sluta röka en gång för alla.

Att sluta kan vara lätt om du vet hur du ska göra det korrekt. Försök aldrig att kyla kalkon. Många som försöker sluta kommer att misslyckas med sitt första försök. Din chans att lyckas är störst med nikotinutbytesbehandling eller medicinering. Användning av dessa behandlingar hjälper dig att undvika abstinenssymptom så att du lättare kan sluta röka för gott.

Om du försöker sluta röka, se till att du får gott om sömn. Att stanna upp sent kan höja trötthet, öka cravings för en cigarett. Du kan bli frestad att smyga en rök eftersom ingen är omkring för att fånga dig under dessa timmar. Sova åtta timmar varje natt gör det lättare att fokusera och styra nikotinbehov.

När en cigarettsträng slår, försök att genomföra förseningar. Med fördröjning taktik, berätta du själv att du kommer att få en rök på bara tio minuter och gå göra något annat. Efter de tio minuterna är upp, distrahera dig själv med något annat. Generellt sett kommer en 10 minuters fördröjning att vara allt du behöver för att komma över önskan att röka. Om inte, upprepa detta steg så ofta som behövs.

Koncentrera på att äta grönsaker och frukter snarare än godis för att undvika att få den vikt som vanligtvis uppstår när någon slutar röka. Att ersätta hälsosam mat minimerar den vikt du kan få. Din kropp kommer att kräva mat när du slutar röka och en hälsosam kost kommer att hålla dig fokuserad på en hälsosam livsstil.

Se till att du tar processen en dag då. Att sluta kan vara en lång process. Du kan inte oroa sig för framtiden. Att byta idag kan göra din framtid ljusare, så ta ditt avslutande mål ett steg åt gången och försök ditt bästa att vara stark under hela processen.

Replacement Therapy

Nikotinersättningsterapi kan vara ett effektivt vapen för att bryta rökningens vana. Det viktigaste hindret för att sluta cigaretter är din kropps missbruk av narkotikaproblemet. Detta är det som orsakar de flesta begären. Cravings kan vara svårt att ignorera. Nikotinutbytesbehandling hjälper till att minska dessa känslor. Rökare som använder nikotingummi, fläckar eller pastiller som ett hjälpmedel för att försöka sluta dubbla chanserna för att lyckas. Men du bör aldrig använda dessa nikotinbyten medan du fortfarande röker.

Det krävs engagemang för att komma igenom processen att sluta, vilket innebär att du måste fatta beslutet att göra det. Många människor misslyckas ofta med att sluta, eftersom de inte hade rätt inställning eller de gav upp för lätt. Du kan stärka din beslutsamhet genom att påminna dig ständigt av de många anledningarna som gör det viktigt för dig att sluta.

Om du vill sluta röka, berätta för dina nära och kära om dina planer. Andra som vet om ditt mål kommer både att hålla dig ansvarig och ge dig ett supportsystem. Deras stöd kommer att vara ett stort steg för att hjälpa dig på vägen för att sluta röka en gång för alla.

Rökning cigaretter är dålig för din hälsa. Det finns flera hälsoproblem i samband med att röka som hjärtinfarkt, cancer, hjärtsjukdom och emfysem. Även icke-rökare har ökad risk om de utsätts för begagnad rök. Sätt råd från den här artikeln för att arbeta i ditt liv och förhoppningsvis sluta ditt beroende av att röka.Source link