Bevisade strategier som hjälper dig att sluta röka


Det finns ingen rökare någonstans som inte vet att de ska sluta röka. Har du någonsin hört en andra rökare glädja sig över hur friska de känner när de röker cigaretter? Människor som aldrig har rökt är clueless till riskerna med att försöka sluta, men de som lyckas sluta kan verkligen erbjuda några användbara råd. Artikeln nedan diskuterar några av de metoder som kan hjälpa dig att sluta röka.

Du måste göra din rökningstopp så enkelt som möjligt. Försök inte avsluta den kalla kalkonvägen. 95% av tiden kommer människor som försöker sluta röka med hjälp av den kalla kalkonmetoden börja röka igen strax efter att ha försökt sluta. Eftersom nikotin är mycket beroendeframkallande, bör du använda någon typ av terapi, medicinering eller en plåster. Användning av dessa behandlingar hjälper dig att undvika abstinenssymptom så att du lättare kan sluta röka för gott.

Om du uppmanas att tända upp, försök använda en fördröjning taktik. Om du gör något annat och sedan omvärderar dina känslor efter några minuter kommer du att upptäcka att det värsta av begäret är borta. Om begäret inte har passerat, upprepa det första steget igen.

Hypnos har visat sig vara en effektiv stopprökning för många människor. Många har slutat genom att gå till en licensierad hypnotisör, och det kan också fungera för dig. Att skriva en djup trance medan du hör positiva bekräftelser kan fungera för dig. Detta bidrar till att minska cigarettillverkningen.

Din läkare kan hjälpa dig att sluta när alla andra strategier misslyckas. En läkare kan ordinera mediciner för att underlätta dina ansträngningar. Din läkare kan ha andra resurser till hands, till exempel supportgrupper och gratisnummer, där du kan diskutera din kamp.

Försök snacka på frukt och grönsaker istället för söta snacks när du slutar röka. Detta är ett sätt att bekämpa den karakteristiska viktökning som kommer med att sluta. Du kommer naturligtvis att begära vissa livsmedel under rökning, så gör dig redo och ha hälsosamma alternativ till hands.

Om du inte kan sluta kall kalkon, titta på produkter som är speciellt gjorda för att hjälpa processen. Dessa inkluderar tuggummi och fläckar. Dessa produkter kommer att underlätta några av de abstinenssymptom du kan gå igenom. Nikotin är ett mycket beroendeframkallande läkemedel och de fysiska begären kan vara mycket svåra att övervinna.

Se till att du får mycket vila om du slutar röka. Sena nätter kan ge mer tid att längta efter nästa cigarett för vissa individer. Sena nätter tenderar att vara en tid när ingen är i närheten, och det gör det lättare att bli frestad att röka. Om du går och lägger dig på ett schema, är det mycket mer troligt att du slutar röka för gott.

När du funderar på att sluta röka, gör ett avtal för att se din läkare. Din läkare har tillgång till sluta rökning resurser som du inte gör. Dessutom kan din läkare känna att du skulle dra nytta av att använda en receptbelagd läkemedelsbehandling för att hjälpa dig att sluta.

En stark och positiv mental attityd kan gå långt för att hjälpa dig att sluta röka. Tänk bara på hur många sätt ditt liv kan förbättras om du kan sparka vanan. Tänk på att dina tänder kommer att bli ljusare och renare, ditt andetag och kläder kommer att lukta bättre, och ditt hem kommer att vara fullt av friskhet och renlighet. Det kan vara fördelaktigt att tänka på de positiva och negativa förändringar som följer av att sluta, för att inte skrämma människor bort.

Sluta röka

Be din läkare att hjälpa dig att sluta röka. Han kan ge dig råd om receptbelagda läkemedel som är tillgängliga för att hjälpa dig och kan till och med rekommendera saker som antidepressiva medel för att hjälpa till med emotionella uttag. Din läkare kan också styra dig för att stödja grupper, program och andra resurser som hjälper dig.

Om ditt mål är att slutligen sluta röka, måste du öva dina färdigheter när du slutar. De ex-rökare du känner förmodligen inte lyckades med deras första försök. Sluta röka och gör en stark insats för att undvika att börja om så länge som möjligt. Om du misslyckas och har en cigarett, sätt snabbt ett nytt slutdatum. Gör en vana att sluta, och försök att göra det längre varje gång du slutar. Så småningom kommer du att bli bra att sluta och en gång kommer du att sluta och aldrig gå tillbaka.

Idealiskt bör du ta bort dig från alla situationer som annars skulle uppmana dig att börja röka. Om du hade morgonkaffe och en cigarett eller gick till happy hour och rökt, ändra din rutin. Om du inte går till happy hour kan du kanske undvika begäret.

För att hålla dig motiverad bör du tänka på hur din minskande hälsa kan påverka din familj. Statistik visar att en av fem amerikaner dör på grund av cigaretter. Var inte en statistik.

Om du bestämmer dig för att sluta röka och inte vill kyla kalkon, överväga nikotinersättningsterapi. Du kan köpa dessa produkter i disken. De låter dig få din dagliga dos av nikotin och arbeta för att bli av med denna vana utan att drabbas av abstinenssymptom.

Om du inte slutar en gång kan du alltid försöka igen. Även de svåraste arbetarna kan misslyckas. Ta reda på vad som gick fel och lära av episoden innan du började ditt arbete igen. Med förtanke kan du så småningom triumfera över att röka!

Sluta röka

Rådfråga din läkare om mediciner som du kan använda för att hjälpa dig att sluta. Det finns fler nya produkter på marknaden än någonsin som är utformade speciellt för att hjälpa människor sluta röka. Det finns många alternativ tillgängliga för dig när du bestämmer dig för att sluta röka, från tuggummi till fläckar till läkarens föreskrivna läkemedel för att hjälpa till med uttag. Prata med din läkare och fråga vad han eller hon rekommenderar.

Kanske kan nikotinersättningsterapi vara till hjälp. När du tar ut nikotin kan du känna rastlös, deprimerad, irritabel eller frustrerad. Dessa begär kan överväldiga vissa människor. Överväg nikotinersättningsterapi. Studier har visat att de som använder nikotinplåster, tuggummi eller pastiller har dubbla chanserna att slutföra med framgång. Du vill dock inte använda dessa produkter om du fortfarande röker.

Kom med en lista med de främsta anledningarna du vill sluta. När du känner för att ge upp, ange dina skäl högt, om och om igen, för att hjälpa craving-passet. Detta kommer att ge dig fokus mentalt och fysiskt på dina mål, vilket gör att du inte ger in.

Nonsmokers kan helt enkelt inte förstå varför någon skulle tända när de vet att rökning orsakar hälsofrågor. En nonsmoker kommer inte heller att veta hur svårt det är för dig att sluta. Det är möjligt att sluta röka, vilket framgår av de tips och råd du läste tidigare. Sätt detta råd att använda i ditt liv för att ställa dig fri från att röka.Source link