Bevisade strategier som hjälper dig att sluta röka


Forskning har visat att nikotin i cigaretter kan vara extremt beroendeframkallande. Det är därför som man sparkar cigarettvanan är det svåraste man kan göra. Se till att du vet hur du når ditt mål innan du avslutar.

Sluta röka så fort du kan. Försök inte gå kallt kalkon. Om du försöker på så sätt finns det 95% chans att du kommer att misslyckas. Nikotin är väldigt, mycket beroendeframkallande, försök använda någon medicinering, terapi eller nikotinplåstret. Dessa saker kommer att minska svårighetsgraden av dina initiala abstinenssymptom, vilket gör det lättare för dig att sluta röka.

TIPS! Gör själv en lista över orsakerna till och anledningarna till att inte sluta röka. Att skriva något på papper gör det mer kraftfullt och mer riktigt till ditt sinne.

Det är viktigt att närma sig din resa genom att fokusera på en enda dag i taget. Detta är en process som kan ta månader innan resultaten är uppenbara. Tänk inte ens på framtiden. Spendera inte din tid att oroa dig för imorgon fokusera på att undvika cigaretter en dag åt gången.

Om du försöker sluta röka, låt dina vänner och familj veta. Om du låter de omkring dig veta om din avsikt att sluta, kommer de att kunna motivera dig och hålla dig borta från någon frestelse. Det här kan vara knäppet i rätt riktning du måste sluta röka.

Ta mycket vila när du försöker sluta röka. När du förblir senare nätter blir du sårbar för att ge dig in efter dina cigarettbehov. De fina timmarna är också tider när du är mer benägen att vara ensam och mindre sannolikt att bli observerad av andra. Optimera din hälsa och minska dina begär genom att sova åt minst åtta timmar per natt.

TIPS! Fördröjning taktiken är ett effektivt sätt att hantera överväldigande begär. Med fördröjningens taktik berättar du själv att du kommer att få en rök på bara tio minuter och gå göra något annat.

Om du inte tror att du kan sluta på en gång, använd nikotingummi eller nikotinplåster för att ersätta nikotin du får från cigaretter. Sådana lättillgängliga verktyg kan ge dig den nikotin som din kropp begär när du arbetar för att sparka vanan fri från de svåra symptomen på uttag.

När du är redo att sluta röka, gör allt du kan för att göra ditt engagemang starkt och säkert. Genom att ha en positiv utsikt är du mer sannolikt att lyckas. Du kan ge dig motivation genom att tänka på de skäl du ville sluta börja med.

Ett litet steg mot att sluta kan vara att byta cigarettmärken. Byta till ett varumärke som du inte tycker om eller en cigarett som du inte gillar smaken av. Rök inte mer än du normalt skulle eller andas dem annorlunda. Denna teknik kommer att få dig till en tänkesätt att sluta röka.

TIPS! Be din läkare att hjälpa dig att sluta röka. Han kan ordinera dig en medicin för att underlätta din ångest, abstinenssymptom och till och med irritabilitet.

Om du är en inomhusrökare, var noga med att städa ditt hem grundligt, när du slutar röka. Rengör ditt hus och tvätta dina möbler, så det luktar inte som rök. Istället för luktande rök när du kommer hem, kommer du att lukta rena, fräscha dofter. Detta kommer att minska frestelsen att röka.

Att sluta röka är så svårt, delvis beroende på nikotins beroendeframkallande egenskaper. Att sluta kan vara en stor fysisk och emotionell utmaning för många människor. Implementera tipsen i den här artikeln och förenkla processen att sluta själv. Genom att använda denna information och lägga in ett hårt arbete, kommer du att kunna sluta röka.Source link