Bevisade strategier som hjälper dig att sluta röka


Även för de med extraordinära mängder beslut och engagemang är uppgiften att sluta röka svårt. Det kan vara väldigt svårt att motstå dessa begär för en cigarett, oavsett hur mycket du vill sluta. Ta lite insikter från denna artikel till hjärtat och använd dem för att göra den psykologiska och fysiska avbrottet från den cigarettvanan.

Skapa en lista med anledningarna till varför du slutar. Att ta upp problemet skriftligt hjälper dig att se det tydligare. Detta kan hjälpa dig att fokusera ditt avslutningsarbete tydligare, samt att identifiera eventuella svagheter i din plan.

TIPS! För att öka dina chanser att sluta röka, gör en lista över plusser och minuser om att stoppa. Att skriva ner saker kan förändra hela ditt tankesätt.

Hypnos är värt att prova för dem som söker ett sätt att sluta röka. Många individer har slutat röka med hjälp av en licensierad hypnotisör. En hypnotisör har förmågan att plantera starka och permanenta förslag i ditt undermedvetna. När du vaknar kanske cigaretter inte verkar som tilltalande, vilket innebär att du är ett steg närmare att sluta.

När du slutar röka, informera din familj och vänner om dina avsikter. När du litar på dem runt dig med information som detta, kan de hjälpa dig att hålla dig motiverad, liksom att behålla frestelsen i våg. Detta kan vara det extra tryck som hjälper dig att hålla dig på rätt väg mot din rökningstopp.

Replacement Therapy

TIPS! Försök att distrahera dig själv när du planerar att röka en cigarett. Bargain med dig själv och berätta själv att du kan röka efter att ha gått eller efter att ha ett stort glas vatten.

Kanske kan nikotinersättningsterapi vara till hjälp. Nikotinuttag kan få dig att känna dig deprimerad, rastlös, frustrerad eller irritabel. Nikotintraver kan vid tiden vara överväldigande. Dessa överväldigande känslor kan lindras med nikotinutbytesbehandling. Rökare som använder nikotingummi, fläckar eller pastiller som ett hjälpmedel för att försöka sluta dubbla chanserna för att lyckas. Men du bör aldrig använda dessa nikotinbyten medan du fortfarande röker.

Tala med din läkare för att se om han kan hjälpa dig att sluta. Din läkare kan ha ytterligare resurser eller metoder för att sluta röka som du inte visste existerade. Din läkare är också den enda som kan skriva dig en recept för en nikotinbyte läkemedel.

En fördel med att sluta röka är så att du kan förbättra hälsan hos alla som är nära dig. Tänk på farorna med begagnad rök och inser att du sätter din familj i risk att bli offer för dessa faror varje dag. Detta borde verkligen motivera att du slutar. Din familjemedlemmar kommer att spendera mindre tid utsatt för farorna med begagnad rök när du slutar röka. Att sluta röka kommer inte bara att förbättra din hälsa utan också din familj och dina vänner.

TIPS! Ta varje dag en i taget. Det är en stor process att sluta röka.

Om du inte kan sluta just nu byt cigarett märken. Överväg att röka ett varumärke du inte gillar. Rök inte mer än du normalt skulle eller andas in dem på olika sätt. Detta är en metod som underlättar dig att sluta röka.

Klipp tillbaka innan du avslutar. Rökning mindre kan vara ett bra ställe att börja din plan att sluta röka. Försök vänta minst en timme efter att ha vaknat innan du har din första cigarett för dagen. Försök röka bara en halv cigarett för att hjälpa dig att skära på hur mycket du röker.

När du planerar att sluta röka, se till att inte låta rädslan för misslyckande påverka processen. De flesta som försöker sluta misslyckas första och andra gången. När du bestämmer dig för att sluta röka, ta det dag för dag. När du lyser upp igen väljer du ett annat slutdatum. Försök att hålla längre varje gång och försök att lära av dina misstag varje gång man uppstår. Så småningom kommer du att sluta för gott.

TIPS! Börja med någon typ av träning, för att hålla ditt sinne upptagen och hålla sig borta från cigaretter. Du kan också sänka dina stressnivåer genom att träna.

Det bästa sättet att sluta röka är att bara sluta just nu. Det är faktiskt det enda möjliga sättet att starta dig själv på vägen till en rökfri livsstil. Sluta bara – och börja inte igen. Det här är den bästa metoden som, om du kan följa det, misslyckas det aldrig. Låt inte detta avskräcka dig. Att sluta kall kalkon är ett av de mest effektiva sätten att sluta.

Det är uppenbart att sluta röka behöver inte vara omöjligt eller skrämmande. Du kan göra det med viljestyrka och hård beslutsamhet, så börja planera ditt program att sluta med de hjälpsamma tipsen från den här artikeln idag. Din styrka och förmåga kan till och med överraska dig.