Bli av med att röka en gång och för alla


Att försöka sluta röka är en skrämmande syssla för även de tuffaste människorna. Även människor som verkligen är motiverade att sluta åberopa fortfarande rökning till viss del. Om du vill känna dig emotionellt avlägsen från din rökvanor och sparka den bra, kommer följande tips att hjälpa dig att få bollen att rulla.

Hitta den enklaste metoden att sluta röka. Försök aldrig att sluta med kall kalkon. Det finns en stor chans att du kommer att misslyckas om du använder den här metoden. Nikotin är extremt beroendeframkallande, så använd en patch, terapi eller medicinering. Användning av dessa behandlingar hjälper dig att undvika abstinenssymptom, så att du lättare kan sluta röka för gott.

Om du behöver röka, försök att fördröja det. Gör dig själv göra en annan aktivitet först, bara ta en promenad runt huset eller dricka en kopp te. Ibland är det bara att ge dig lite mer tid för att hålla dig från att ta en puff. Om du slutar ge dig åtminstone var det lite längre tid att du kunde vara rökfri.

TIPS! Var öppen och låt folk veta om ditt mål att sluta röka. När du förmedlar människorna runt dig med den här informationen kan de göra saker som hjälper dig att hålla dig motiverad och behålla frestelsen.

Att ta saker långsamt kan hjälpa dig att sluta röka. Ta en dag i taget när du slutar röka. Att skapa en kortare tidslinje kan få saker att verka mer uppnåeliga. Du kan alltid ha fler mål som går bra in i framtiden så fort du blir bekväm med åtagandet att sluta.

Om du har problem med att sluta röka på egen hand, prata med din läkare. Det finns mediciner tillgängliga för att hjälpa dig att sluta röka eller förenkla processen. Han kan också ge dig information om lokala supportgrupper, onlinematerial eller medicinsk personal som kan hjälpa dig genom det.

Älskade

TIPS! Du kan belöna dig på olika sätt genom att gå med i ett gym. Du kan använda tiden som du brukar röka för att träna och få din hälsa tillbaka i ordning.

Om du vill sparka din rökning vana, få hjälp av dina vänner och kära. Be dem att ge dig uppmuntran och inte kritik. Låt dem veta att du är mer än sannolikt moody när du slutar, och att du kanske inte har ett tydligt sinne. Det är svårt att sluta röka, så du behöver stöd från dina nära och kära.

Försök inte sluta röka utan stöd. Informera din familj och vänner om att du försöker sluta och be dem att inspirera dig att släppa denna vana. Tänk på att gå med i en supportgrupp i ditt område. Bara pratar med andra som är på samma resa som du kan ge dig mer inspiration och styrka för att slutligen sluta.

Ha en plan för effektiv stresshantering för att motverka effekterna av nikotinuttag. Du kan tycka att det är bra att träna under den svåraste delen av dagen, lära dig en ny färdighet eller hobby eller boka massage på ett regelbundet schema. Ge dig själv roliga distraheringar för att hålla dig borta från att röka, till exempel att leka med dina husdjur eller barn.

TIPS! Kanske kan nikotinersättningsterapi vara till hjälp. Uttagssymptom innefattar depression, slöhet och irritation.

Du vill berätta för din familj och vänner om dina planer att sluta röka. De kommer att kunna hjälpa dig att hålla dig på rätt spår. Att ha ett stödsystem är en av de bästa metoderna du kan använda för att sluta. Det här kan hjälpa dig att uppnå din gaol.

Klipp tillbaka på hur mycket du röker. Rökning mindre kan vara ett bra ställe att börja din plan att sluta röka. Vänta en timme åtminstone innan du får den första röken på den dagen. Klipp tillbaka i halvor av cigaretter för att bli van vid att stoppa.

Använd Internet för att hitta support. Delta i online supportgrupper. Det finns en mängd webbplatser som ägnas åt att hjälpa människor att sluta röka. Lär dig vilka tillvägagångssätt som har fungerat bra för andra. Det kan hjälpa till att modellera din egen efter dessa metoder. Dessutom kommer andra quitters att vara beredda att erbjuda vägledning eftersom du alla står inför samma utmaningar och hinder.

TIPS! För att undvika att uppleva cravings relaterade till nikotin, leta efter hälsosammare metoder för att hantera stress. Försök gå till gymmet, ta upp en helt ny hobby, eller få regelbundna massage när du blir hungrig.

Inse att du kommer att uppleva tider av stress, så gör en specifik plan för att motverka detta. När en stressig händelse inträffar brukar rökare brukar bara tända upp en cigarett och röka sin stress borta. Om du gör en plan på plats för att hålla dig från att ge in för dessa frestelser, kommer du att vara mer benägna att inte fånga en snabb rök. Att ha flera planer på plats är perfekt, om en plan inte tränar.

Undvik alla aktiviteter eller situationer där du tidigare röker under försök att sluta röka. Försök ändra dina aktiviteter under dagen för att undvika situationer som du associerar med att röka. Drick kaffe medan du kör till jobbet och undvik baren för att minska begär, eftersom det kommer många rökare i detta område.

Börja träna regelbundet. Träning kan göra att du slutar röka mycket mer attraktiv när du märker den omedelbara förbättringen av lungkapaciteten. Regelbunden aktivitet kommer också att bidra till att avvärja en viss sannolik viktökning. Övning producerar endorfiner, som inte ersätter nikotinhöjder, men underlättar uttagssymtomen.

TIPS! Om du slutar röka förbättrar du inte bara din egen hälsa utan hälsan hos dem som är nära dig . Secondhand rök kan leda till många allvarliga hälsofrågor.

Om du misslyckas med att du slutar första gången, försök att inte bli avskräckt. De flesta slutade flera gånger innan de avslutades med framgång. Identifiera de faktorer som leder till ditt återfall och lär dig av det. Nästa gång du möter en liknande situation kan du vara redo att lyckas.

Det kraftfulla rådet ovan visar att du kan möta sluta utan rädsla och öka din chans att lyckas. Du kan sluta med förtroende och beslutsamhet, så börja med att lägga till tipsen ovan till din dagliga regim. Vad du kan göra när det är motiverat kan chocka dig.Source link