Bli av med att röka en gång och för alla


Rökning är dålig för din hälsa och för vår familjs hälsa. Cancer, hjärtsjukdom, emfysem – det här är bara några av de många hälsoproblem som har knutits till rökning. Second hand rök är också lika farlig. Det här är en bra anledning till varför att sluta röka är så viktigt. Denna artikel innehåller flera tips som kan hjälpa dig att sluta med framgång.

Du bör överväga hypnos om du behöver hjälp med att sluta röka. Att se en licensierad hypnotisör kan vara effektiv och har visat sig lyckad för många människor. Hypnotisten kommer att inducera en djup trance, och sedan upprepa positiva affirmationer som kommer att inlämna sig i ditt sinne. När transen är trasig kan du konstatera att cigaretter håller lite överklagande, vilket gör att du närmar dig ditt mål att sluta.

TIPS! När du bestämmer dig för att sluta röka, var noga med att berätta för din familj och vänner. Om du låter de omkring dig veta om din avsikt att sluta, kommer de att kunna motivera dig och hålla dig borta från någon frestelse.

Kom ihåg att sluta röka är en dag för dag. Gör dina mål mycket korta och uppnåeliga – en dag i taget. Ibland har det en kortare tidslinje som gör det lättare för dig mentalt och fysiskt. När du är bekväm med nivån på engagemang som du har för att sluta, kan du sätta långsiktiga mål.

Försök träna eller gå med i ett gym för att hålla dig från att röka och förbättra din hälsa. Använd träning som ett bra sätt att lindra stressen. Om träning inte redan var en vanlig del av ditt liv, börja sedan med en gång och gå. Tala med en läkare innan du börjar träna rutiner.

Medan du slutar röka, ge dig själv en belöning när du når vissa milstolpar. På en veckas jubileum kan du till exempel besöka en film. När du når en månad utan att röka, gå till en speciell restaurang. Därefter öka din belöning långsamt tills punkten har uppnåtts att du inte tänker på att röka längre.

Tips! När du slutar röka, ta varje dag som den kommer. Fokusera på att komma igenom en dag utan att röka.

Håll dig positiv och motiverad för att sluta röka. Tänk på förbättringen i ditt liv du kommer att ha. Tänderna kommer att se vitare ut, dina kläder kommer inte längre att lukta som rök, och din andedräkt gör dig mycket mer kissbar. Det kan vara fördelaktigt att tänka på de positiva och negativa förändringarna som följer av att sluta, för att inte skrämma människor bort.

Vissa rökare tycker om att skära tillbaka på att röka är en bra start. Det här är en bra utgångspunkt för din strävan att sluta röka. Du bör försöka vänta en timme på morgonen innan du röker. För att skära tillbaka, försök röka 1/2 av en cigarett istället för en full.

Sluta röka om du verkligen vill sluta. Att sluta helt är det enda sättet att verkligen sluta. Ta beslutet att sluta och låt inte dig själv börja om igen. Denna metod kan verka lite hård. Det har visat sig vara effektivt när tiden går.

TIPS! När du har en rökning, försök försökstaktiken. Försök att distrahera ditt sinne och din kropp i 10 minuter genom att gå en promenad eller ringa en vän; i den här tiden kommer din uppmaning troligen att gått.

Kom på ett sätt att behålla din motivation genom att hålla det i åtanke och i sikte hela tiden. Till exempel kan du sätta meddelanden på dina väggar eller kylskåp. Att ha visuella ledtrådar som påminner dig om dina mål hjälper dig att bekämpa frestelsen.

Gör ett icke-rökande mantra. Du kan förmodligen övertyga dig själv en rök kommer inte att skada dina framsteg, men sanningen är det verkligen kommer att göra. Fortsätt säga att "bara en" kan göra mycket skada.

Du kan sluta idag. Besluta att sluta idag istället för att ställa in ditt slutdatum i framtiden. Du kan minska risken för rökrelaterad död genom att sluta röka, så snart som möjligt. Att skydda din familj från begagnad rök kan vara en viktig anledning att sluta.

TIPS! Gör en tid med din läkare om du har problem med att sluta röka. Det finns receptbelagda läkemedel, inklusive vissa antidepressiva medel, som kan göra processen att sluta tolerera mer.

Rökning är en farlig och ohälsosam aktivitet. Hjärtattacker, emfysem och lungcancer är bara några av de många riskerna med att rökning sätter på din hälsa. Det är också bevisat att den begagnade röken är farlig för dem omkring dig, och kan leda till sin sjukdom också. Det hoppas att de råd du har läst hjälper till att skapa en grund för att sluta.Source link