Bli av med cigaretterna och börja ett hälsosamare liv!


Att försöka sluta röka är en skrämmande syssla för även de tuffaste människorna. Den fysiska och känslomässiga anknytningen till cigaretter är ibland överväldigande. Läs vidare för några tips om hur du lossnar emotionellt från att röka så att du permanent kan sluta.

Dag för dag är det enda sättet att sluta röka. Bara jobba med att undvika tobak idag, för alltid tar hand om sig själv. För många människor är en kort tidsram lättare att förstå och fokusera på. Långsiktiga mål kommer när du har slutat ett tag och bättre kan hantera det dagliga slipverket.

Det finns en viss mängd viktökning som ofta är resultatet av att man slutar röka, och att äta frukt och grönsaker istället för sötsaker är ett sätt att hjälpa till att undvika detta. Detta kommer att hjälpa till med att hålla viktminskningen borta. Tänk på att din kropp kan kräva mat efter att ha slutat, så det är bäst att äta hälsosamt och ha en hälsosammare tankegång.

Tips! Hitta en supportgrupp om du behöver ytterligare support efter att du slutat röka. Det är fördelaktigt att ha ett nätverk av andra som är var du är och kan förstå vad du går igenom.

Det första steget mot att sluta röka är förmågan att begå dig själv till orsaken. Den vanligaste orsaken till återfall är att man inte fullt ut förbundit sig att besluta att sluta röka. Du kan förbli engagerad genom att tänka på alla orsaker som du ville sluta i första hand.

Gör inte det själv. Få lite stöd från dina nära och kära. Informera dem om orsakerna till att du försöker sluta, och låt dem hjälpa dig. En utomstående stödgrupp av tidigare rökare kan också hjälpa till. Att träffa andra som vill sluta hjälper dig att vara motiverad och du kommer att kunna dela tips.

Älskade Ones

TIPS! Om du önskar att röka smälter din lösning, försök åtminstone att sätta av det så länge som möjligt. För att hjälpa dig att skjuta upp din cigarett så länge som möjligt, överväga att ta en promenad eller njuta av lite vatten innan du röker.

Om du verkligen bryr dig om dina nära och kära, bör du sluta röka så fort du kan. Secondhand rök kan påverka hälsan för någon som finns omkring dig som kommer i konstant kontakt med det. Din hälsa och hälsan hos de du älskar kommer att förbättra dramatiskt när du slutar. Att sluta kommer inte bara att förbättra din egen hälsa, men det kan också hjälpa dina nära och kära att bli friskare.

Positivt tänkande och motivation kan vara en viktig del av att sluta röka. Gör ansträngningarna att föreställa dig alla sätt att ditt liv kan bli bättre när du har slutat röka. Tänk på att andan inte luktar så illa, dina tänder kommer att se vitare ut, och din bostad kommer inte längre att ha en röklukt. Att acceptera att cigarettrökning har negativa hälsoeffekter kan vara skrämmande för vissa, men att fokusera på positiven kan också vara mycket motiverande.

Det bästa sättet att sluta röka är att bara sluta just nu. Det är faktiskt det enda möjliga sättet att starta dig själv på vägen till en rökfri livsstil. Ta beslutet att sluta och låt inte dig själv börja om igen. Det kan tyckas ganska svårt att göra det på så sätt. Det är verkligen det bästa sättet, på lång sikt.

TIPS! Se till att du går om det ett steg i taget. Vägen till stopp är bara en process.

När du planerar ditt slut, glöm inte att fakturera belöningar för de viktiga milstolpar som du kommer att nå. Ta dig tid att göra en lista över de belöningar som du verkligen vill ha. Låt dig själv lova att du får en av dessa belöningar efter en vecka har gått, och sedan igen efter en månad har gått. Sätt listan någonstans där du kan se den dagligen. Att se dina framtida belöningar kan ge dig den extra lite motivation du behöver när du känner dig svag.

Be om support online via grupper eller forum. Det finns en mängd webbplatser som ägnas åt att hjälpa människor att sluta röka. Lär dig vilka tillvägagångssätt som har fungerat bra för andra. Det kan hjälpa till att modellera din egen efter dessa metoder. Dessutom kommer de som slutar med dig att kunna relatera till de känslomässiga utmaningarna som följer med att röka upphör.

Om du försöker sluta röka, håll dig borta från situationer, miljöer och aktiviteter som generellt resulterat i att du röker. Om du associerar med att röka med att dricka en kopp kaffe på morgonen eller gå på happy hour när arbetsdagen är klar kommer du förmodligen att behöva justera rutinen. Drick inte i baren en stund, eller drick ditt kaffe någonstans nytt för att stoppa begäret.

TIPS! Samla stöd från alla som du älskar. Det är viktigt att du berättar för dem du behöver och värderar deras stöd, och du kan utan att dom är dömande.

Singelcigarett

Gör inga undantag till din nya, rökfria regel. När du är frestad, kanske en enda cigarett inte spelar någon roll, men det kan sätta dig tillbaka efter allt ditt hårda arbete. Fatta risken att röka en enda cigarett i perspektiv innan du faktiskt måste hantera den situationen.

Sluta röka så snart som möjligt. Välj idag som dag istället för att lägga ut det till ett framtida datum. Genom att sluta nu minskar du risken att bli offer för en potentiellt dödlig sjukdom. Detta hindrar dig också från att skada andra med begagnad rök, särskilt de som är närmast dig.

TIPS! Ett bra sätt att sluta röka är nikotinersättningsterapi. Nikotinuttaget är mycket kraftfullt och kan leda till depression, rastlöshet och bli frustrerad eller irriterad.

Rökning kan vara den sak du gör i tider av stress för att lugna dig själv. Hitta andra tekniker du kan använda för att slappna av när du känner dig stressad. Prova aktiviteter som yoga eller meditation, för att minska din stressnivå på ett hälsosamt sätt.

Övning istället för att röka detta kan hjälpa dig mycket. En träningssession utlöser frisättning av humörhöjande endorfiner och ger också en nödvändig distraktion från att tänka på att röka. Dessutom bidrar träning till att kompensera förändringar i din ämnesomsättning som kan uppstå när du slutar, vilket hjälper dig att hålla viktminskningen till ett minimum.

Gör upp en mantra av dina främsta anledningar att sluta. När du känner ett begär, eller har ett ögonblick av svaghet, ange skälen till varför du slutar. Det här låter dig ta kontroll över din missbruk, för att optimera din chans till framgång.

TIPS! Det är viktigt att du undviker de utlösare som får dig att begära en cigarett. Ändra ditt beteende, så du är inte frestad, till exempel, gå till nya restauranger som inte tillåter att röka.

Sammanfattningsvis är det inte omöjligt eller skrämmande att sluta röka. Att drivas av din motivation och självsäkerhet i din framgång kommer att se till att du uppfyller dina mål och aldrig röker igen. Du kanske bara överraska dig själv med vad du kan när du verkligen tänker på det!Source link