Bli av med de cigaretterna och börja ett hälsosammare liv!


Det kan vara svårt att sluta röka, när cigaretter är så lättillgängliga i de flesta kulturer. Du behöver inte vara kedjad för att röka för resten av ditt liv. Använda dessa tips och tekniker kan du vara en icke-rökare en gång till.

För att öka dina chanser att sluta röka, gör en lista med plus och minuser om att stoppa. När du skriver något skriftligt har det ofta en inverkan på hela din mentala uppfattning. Detta kan hjälpa till att motivera dig att hålla dig på kursen, och kan till och med sluta med att du fortsätter att vara fokuserad.

TIPS! Försök att göra det så enkelt som möjligt för dig att sluta röka. Gå inte till den kalla kalkonvägen.

Du måste göra din rökningstopp så enkelt som möjligt. Försök inte sluta utan att ha en coping plan på plats. Tyvärr finns det en 95% felprocent bland de som försöker sluta utan hjälp. Nikotin är så beroendeframkallande att en metod som terapi, plåstret eller medicinen rekommenderas. Dessa kommer att hjälpa dig genom de första tillbakadragningsstadierna, vilket bör göra det lättare att sluta röka.

En stödgrupp kan hjälpa dig att följa upp ditt beslut att sluta röka. Du får mycket sympati, råd och stöd genom att bygga relationer med människor som har gått eller går igenom samma sak. Att ha ett stödsystem kan vara ovärderligt. Det är möjligt att hitta supportgrupper på många ställen som kyrkor, högskolor eller recenter.

Berätta för dina släktingar att du slutar, så att de kan ge stöd. Se också till att de vet att de inte är dömliga och är så optimistiska som möjligt för att förbättra chansen till framgång. Du vill också låta dem veta att du sannolikt kommer att vara i ett olyckligt humör, och du kanske inte precis tänker tydligt vid den tiden. Att sluta röka är inte lätt, så du borde få hjälp av dina nära och kära för att hjälpa dig genom processen.

TIPS! Du kanske vill vara med i en supportgrupp när du bestämmer dig för att sluta röka. Att prata med dina kamrater hjälper dig att hitta nya tekniker för att kämpa begär, ha emotionellt stöd och hitta nya icke-rökare.

Att byta märke på dina cigaretter kan hjälpa dig att sluta. Överväg att röka ett varumärke du inte gillar. Inte på något sätt bör du röka mer av din nya cigarett än vad du gjorde av den sista. Detta är det första steget att sluta.

Minska mängden cigaretter du röker. Detta kommer att sätta dig på rätt ställe för att sluta röka. Vänta så länge som möjligt att få din första cigarett på morgonen. Du kan också försöka bara röka hälften av en cigarett åt gången för att minska rökning.

När du börjar din resa till en rökfri livsstil, planera en rad belöningar när du når vissa milstolpar. Utveckla en lista över olika typer av belöningar beroende på vilken milstolpe du träffar för extra motivation. Sätt denna lista på kylskåpet och titta på det varje morgon före arbete eller skolan. Detta kommer att hjälpa dig att ge styrka under svaghetstimmar.

TIPS! Kom med din egen personliga plan för att sluta. Att skapa en lista baserad på dina behov och mål är en bra strategi för att hjälpa dig sluta röka.

Håll din motivation att sluta röka i ditt sinne och syn hela tiden. Det här kan innebära att motivationsmeddelanden läggs på din kontorsmur eller bär ett armband som symboliserar dina avsikter. Oavsett vad du bestämmer, med en visuell påminnelse kommer du att behålla frestelser och begär i våg

Försök att planera hur du klarar av stressiga tider. Undvik frestelsen att lysa upp när du är stressad. Detta är ett vanligt svar hos dem som regelbundet röker. Planering i förväg för dessa stunder hjälper dig att undvika att ge stress och ta tag i en rök. Att ha flera planer på plats är perfekt, om en plan inte fungerar.

Du borde må bättre om att sluta efter att ha granskat den här artikeln. Berätta för andra om de steg du tar för att sluta röka, så att de också kan dra nytta av dem.Source link