Bli av med de cigaretterna och börja ett hälsosammare liv!


Rökning kan negativt påverka ditt livs kvalitet. Förutom att du tänder dina tänder och ger kläderna en skarp lukt kan det förändra hur du ser ut. Dessutom kan det få allvarliga konsekvenser för din hälsa. Ju tidigare du slutar röka, desto tidigare kommer din kropp att återhämta sig från dess negativa påverkan. Gör inte hur du börjar sluta? Kolla in tipsen nedan.

När du är nära att ge efter för dina begär för en cigarett, tänk på en fördröjning innan du får njuta av. För att hjälpa dig att skjuta upp din cigarett så länge som möjligt, överväga att ta en promenad eller njuta av lite vatten innan du röker. Ibland är en enkel distraktion allt som krävs för att hjälpa dig att väva ett starkt begär. Även om du i slutändan röker, kan förseningen fortfarande minska det totala antalet cigaretter du har på en dag.

Sluta röka

Försök med hypnos för att hjälpa dig sluta röka. Hypnos har hjälpt många människor att framgångsrikt sluta för gott. En hypnotisör kan hjälpa dig att sluta röka genom att sätta dig i en trance och bygga uttalanden i ditt sinne som kommer att hålla din hjärna från att vilja röka. När du klämmer ut ur den djupa transen kan du konstatera att din kärlek till cigaretter har minskat, vilket ger dem lättare.

Se till att du får mycket vila om du slutar röka. För många rökare kan uppehåll i längre timmar leda till ökad efterfrågan. Många gånger finns det ingen runt under sena kvällstimmar, vilket gör det lättare att smyga i ett par puffar. Att sova åtta timmar varje natt gör det lättare att fokusera och kontrollera nikotinbehov.

TIPS! Notera alla de metoder du planerar att använda för att sluta röka. Ta tid att anpassa din lista som ett sätt att sluta röka mer effektivt.

Tala med din läkare om du har svårigheter att sparka din rökning vana på egen hand. Han kan ordinera dig ett läkemedel för att underlätta din ångest, abstinenssymptom och till och med irritabilitet. Din läkare kan förmodligen också styra dig mot andra resurser, till exempel supportgrupper eller hotlines, som kan hjälpa dig att sluta för gott.

Om du inte kan sluta kall kalkon använder du nikotinplåster eller tuggummi. Dessa substitut är OTC-läkemedel som ersätter en del av nikotin som kroppen används för att få från att röka. Detta kan underlätta abstinenssymptom och öka dina chanser att sluta för gott.

Överväg att använda en nikotinbyte-typ av terapi. När du tar ut nikotin kan du känna rastlös, deprimerad, irritabel eller frustrerad. Cravings för en cigarett kan vara mycket kraftfull. Dessa överväldigande känslor kan lindras med nikotinutbytesbehandling. Chanserna att någon slutar röka fördubblas om de använder nikotinplåster eller tuggummi. Undvik nikotinutbyten som pastiller eller tuggummi om du fortfarande röker.

TIPS! Försök ändra din kostvanor genom att äta mer grönsaker i frukter för att undvika att få den vikt som resulterar i att du slutar röka. Detta kan hjälpa till att undvika, eller åtminstone minimera, den viktökning som ofta förknippas med rökstopp.

Fira varje milstolpe längs din väg för att sluta, välj små belöningar du gillar. Till exempel, njut av en film med en speciell vän efter den första veckan har gått. När du har varit rökfri i en månad, gå till en trevlig restaurang, en som är speciell för dig. Gradvis öka belöningarna när du slutar längre och längre perioder utan att röka tills det inte längre ens går in i ditt sinne.

Att sluta röka är svårt, men det är värt det eftersom det kan dramatiskt öka kvaliteten på din hälsa, det sociala livet, och fysiskt utseende. Nu när du har läst detta, förhoppningsvis känner du dig mer optimistisk om att sluta. Välj en av dessa tips och prova.Source link