Bli en Nonsmoker efter att ha läst dessa tips!


Du kommer ofta att höra att folk säger att det är mycket svårt att sluta röka, men det här är ofta ett fall att inte veta hur man ska gå om det. Som med många saker i livet, desto mer utbildade handlar du om att sluta, desto lättare kommer du att kunna uppnå det. Fortsätt läsa för en mängd olika tips som hjälper dig att sluta röka.

För att öka dina chanser att lyckas sluta röka, tänk på att lägga ner på papper alla möjliga fördelar och konsekvenser av att sluta. Att skriva saker ner kan förändra hela din tankegång. Använd detta som en motivationskälla och bygga ditt fokus på dina dagliga utmaningar.

TIPS! Om du är uppriktig i din strävan att sluta, hitta en supportgrupp och håll fast vid dem. Det kan vara till hjälp att diskutera dina problem med ex-rökare som har haft samma utmaningar som du.

Om du skapar en avslutningsplan, var noga med att skriva en lista över alla sätt du kan ge upp för vana. Ta dig tid att anpassa din lista som ett sätt att sluta röka mer effektivt. Vad som fungerar för någon annan kanske inte fungerar för dig. Det är viktigt att du hittar en formel som är hanterbar och bekväm. Skapa din egen personliga plan för att sluta.

Som med andra missbruk, närma dig varje dag utan en cigarett som en liten seger. Gör dina mål mycket korta och uppnåeliga – en dag i taget. Att göra kortare mål gör det lättare för dig att hantera, både mentalt och fysiskt. När du är fast besluten att sluta på kort sikt blir det lättare att tänka på lång sikt.

Se till att du får tillräckligt med sömn när du försöker sluta röka. Vissa tycker att de längtar efter cigaretter mer när de stannar uppe sent. Många gånger finns det ingen runt under sena kvällstimmar, vilket gör det lättare att smyga i ett par puffar. Att få gott om sömn kommer inte bara att begränsa den tid du sitter och tänker på cigaretter, det kommer också att hjälpa din kropp att övervinna nikotinuttaget.

TIPS! Om du måste röka en cigarett, försök att fördröja dig själv först. Ta en kort promenad innan du ger dig tillåtelse att röka eller avsluta ett glas vatten.

Din läkare kan hjälpa dig att sluta röka. Dessa dagar finns det många mediciner som kan hjälpa till att underlätta dina ansträngningar att sluta röka. Din läkare kommer också att hålla dig i kontakt med stödgrupper och andra resurser du kan använda.

Be dina vänner och kära att vara stödjande om ditt beslut att sluta röka. Gör dem medvetna om att deras stöd är viktigt, men att de inte borde vara dömande. Varna dem om det faktum att du sannolikt blir grumpigare än vanligt när du börjar processen. Du kan också vara lite fuzzy-brained. Du behöver hjälp av andra under denna process.

Att ha en positiv attityd och mycket motivation kan direkt påverka hur lätt det är för dig att sluta röka. Föreställ dig ditt liv efter att du röker, där du är friskare, lyckligare och kan hålla fast vid din månadsbudget med lite vänster. Tänk på ett fräschare andetag, bättre tänder och en renare hem, till exempel. De negativa effekterna av rökning kan leda till att vissa slutar, men också använda positiva fördelar för motivation.

TIPS! Kom bara igenom en dag om du försöker sluta röka. Att bryta vanan är en process; det händer inte över natten.

Strategiskt planera belöningar för dig själv i förväg om du uppfyller vissa mål. Observera några godsaker som du kommer att låta dig ha när du har slutat röka för en månad, en vecka eller bara en dag. Stick din lista på kylskåpet eller en annan plats där du kommer att märka det ofta. Det kan vara bara det som håller dig motiverad när du känner frestelse.

Oavsett aktiviteter och platser som är närmast förknippade med rökning i ditt förflutna, undvik dem. Är en rök del av din morgon eller kväll rutin? Hitta en ny rutin. Du kan få ditt kaffe medan du kör på jobbet eller undvik baren helt och hållet så att du undviker rökningstriggerna du är van vid.

Gör ditt mål att röka inte ens en puff. Det är lätt att återfalla när du är i ögonblicket, men ångra dig inte allt arbete och engagemang du lägger på. Tänk på hur skadlig att bara en cigarett kan vara innan du ens ens har ett begär.

Tips! När du har en rökning, försök försökstaktiken. Genom att berätta för dig själv att vänta i 10 minuter kan du hitta att du kan hantera begäret för den korta tiden.

Sluta röka cigaretter så snart som möjligt! Ange inte ett datum i framtiden som hänger på något annat, börja idag och skapa planen och säkerhetskopiorna som du behöver vara framgångsrika. Det har varit vetenskapligt bevisat att din kropp kommer att läka sig själv över tiden, vilket minskar risken för sjukdomar i samband med rökning. Du håller också din familj från att bli offer för begagnad rök, vilket gör det mycket viktigare att sluta.

För närvarande bör vikten av att lära sig mer om att sluta röka vara tydlig. När du vet vad som fungerar och vad som inte slutar blir det enklare. Om du tillämpar de användbara råd som nämnts tidigare borde du vara bra på väg att sluta.Source link