Bli en rökare och återkräva din hälsa


Ganska mycket alla som röker vet att det dödar, men misslyckas med att sluta om och om igen. Att säga att du kommer att sluta är mycket lättare än att faktiskt sluta, så många människor som önskar att de kunde sluta sluta hålla fast vid denna otäcka vana. Om du är redo att lära dig vad du behöver göra för att förhindra din rökvanor, läs vidare.

Leta efter en supportgrupp som hjälper dig att sluta röka. De bästa grupperna har en blandning av nya quitters, och människor som har slutat ett tag. Det är fördelaktigt att ha ett nätverk av andra som är var du är och kan förstå vad du går igenom. Människor som detta kan ge dig viktiga tips, support och till och med vägledning. Kolla ditt tidning och lokalsjukhus för supportresurser.

TIPS! Om du skapar en avslutningsplan, var noga med att skriva en lista över alla sätt du kan ge upp för vana. Att skapa en lista baserad på dina behov och mål är en bra strategi för att hjälpa dig att sluta röka.

Börja träna. Det kommer inte bara att hjälpa dig att komma i form, det kan hjälpa dig att hålla dig upptagen och undvika cigaretter. En bra träning underlättar också mycket stress från din dag. Om du inte övar normalt kan du börja med korta promenader ute varje dag. Kontrollera med din läkare innan du börjar med några omfattande träningsrutiner.

Tala med en sjukvårdspersonal om du behöver hjälp i dina försök att sluta röka. Han kan ge dig råd om receptbelagda läkemedel som är tillgängliga för att hjälpa dig och kan till och med rekommendera saker som antidepressiva medel för att hjälpa till med emotionella uttag. Han kan också ge dig information om lokala supportgrupper, onlinematerial eller medicinsk personal som kan hjälpa dig genom det.

Om du slutar röka kall kalkon är inte ett alternativ, komplettera dina försök med nikotinersättningsprodukter som nikotingummi eller fläckar. Sådana lättillgängliga verktyg kan ge dig den nikotin som din kropp begär när du arbetar för att sparka vanan fri från de svåra symptomen på uttag.

TIPS! Be dina familjemedlemmar att komma ombord med ditt beslut att sluta röka. Be dem att ge dig uppmuntran och inte kritik.

Eliminera de utlösare du associerar med rökning cigaretter. Du kan associera rökning med körning eller läsning. Ta en titt på hur du kan ändra hur du gör dessa saker, så att föreningarna är svagare och inte får dig att tänka på cigaretter. Försök att använda andra saker för att distrahera dina tankar, om du funderar på att röka.

Sluta röka

Se till att du är fullt engagerad innan du ens börjar sluta röka. Vanligtvis kan människor inte sluta röka om de inte har en positiv utsikt. Hjälp dig att vara motiverad genom att komma ihåg allt som orsakade att du vill sluta och skriva ner dem för att hålla dem på ditt sinne.

TIPS! Försök med nikotinbytesprodukter som erbjuds. Effekterna av nikotinuttag kan få dig att känna irritabel, deprimerad eller rastlös.

Försök inte sluta ensam. Sök uppmuntran från familj och vänner och gör dem medvetna om att du försöker sluta röka och be dem hjälpa dig. En utomstående stödgrupp av tidigare rökare kan också hjälpa till. Att träffa andra som vill sluta hjälper dig att vara motiverad och du kommer att kunna dela tips.

Många människor tycker om stöd från onlinebyte och diskussionsforum. Det finns en hel del webbplatser helt fokuserade på att hjälpa rökare att ge upp sin vana. Lär dig vilka tillvägagångssätt som har fungerat bra för andra. Det kan hjälpa till att modellera din egen efter dessa metoder. Det kan också hjälpa till att få stöd av människor som vet exakt vad du går igenom.

Ta hänsyn till effekterna på din familj som kan vara orsakad av din dåliga rökning vana och använda den som motivation för att hjälpa dig att sluta. Data tyder på att cirka tjugo procent av dödsfall i USA har något att göra med att röka. Du vill inte vara en statistik.

TIPS! Innan du ställer in ett slutdatum eller på annat sätt planerar din avslutande process måste du vara förpliktigad att lyckas. De flesta som slutar gör det på grund av brist på viljestyrka.

Gör en N.O.P.E. (inte en puff någonsin) upplösning. Det är lätt att övertyga dig själv under värmen för tillfället att en cigarett inte kommer att skada något, men det kan ångra dagar, veckor, månader eller år med hårt arbete och engagemang. Låt dig veta att även om man har en kommer att orsaka mycket skada.

Besluta inte att sluta "någon dag." Gör det idag. Om du verkligen är redo, sätt inte ett slutdatum många veckor från nu. sluta idag eller till och med imorgon. När du slutar röka, minskar dina risker för många sjukdomar och fortsätter att minska med varje dag som går. Du håller också din familj från att bli offer för begagnad rök, vilket gör det mycket viktigare att sluta.

Leta efter möjligheter att införliva övning i din dagliga rutin. Eftersom du kommer att få bättre lungkapacitet, kommer du att hitta dig lättare. Detta kan också hjälpa dig att minska potentiell viktökning. De endorfiner som släpps under träning är inte på något sätt en ersättning för nikotinberoende, men kan verkligen hjälpa till att minska några av begären.

TIPS! Om du funderar på att sluta, ha en öppen diskussion med en läkare. Din läkare kommer sannolikt att ha tillgång till resurser som du inte känner till för att hjälpa dig att sluta.

Som du just har upptäckt, är det helt möjligt att sparka röksvanen. Fastställande och planering är nycklar till framgång. Genom att använda den fasta informationen i den här artikeln kommer du på väg att vara rökfri.