Bli en rökare och återkräva din hälsa


Alla vet de hälsorisker som tillskrivs rökning, men det är fortfarande mycket svårt att sluta röka. Du kan behöva lite hjälp om du vill sluta röka. Tips och tips i följande artikel kan räcka för att ge dig den extra enheten du behöver sluta röka framgångsrikt och permanent.

Behandla rökningstopp som att sparka någon annan missbruk: som en serie dagar av nykterhet. Att ge upp tobaksvanan är en lång process. Tänk inte på framtiden. Ta det en dag i taget och när varje dag blir till en annan kommer dina ansträngningar att sluta samlas in i en rökfri framtid.

Support System

Prata med dem som du är nära med om rökningens påverkan i din livet och ditt beslut att sluta. De är ditt stödsystem, och är där för att påminna dig om att hålla dig beslutsam i dina försök att sluta röka. Det är svårt att sluta utan stödsystem. Det kommer betydligt bättre chansen att du lyckas sluta röka.

En mycket viktig faktor för att sluta röka är att ha en bra attityd och mycket motivation. Föreställ dig hur ditt liv kommer att förbättras efter att du har slutat röka. Vet att andan blir friskare, dina tänder kommer att bli renare och ditt hem kommer att lukta bättre. Medan många människor svarar på negativ förstärkning, kan en positiv outlook också vara mycket kraftfull.

Sluta röka

Om du vill sluta röka, måste du vara okej när du slutar mer än en gång. De flesta som försöker sluta misslyckas första och andra gången. När du slutar försöker du hålla dig till avhållsamhet så länge som möjligt. När du lyser upp igen väljer du ett annat slutdatum. Varje gång du måste sluta, tillåt dig så länge som möjligt. Låt varje misstag vara en lärande möjlighet. Att tillämpa denna teknik kan ge dig viljan att sluta röka helt.

Rengör ditt hus, din bil och garderoben noggrant för att bli av med lukten av rök. Shampoo dina mattor och klädsel, tvätta dina väggar och tvätta dina gardiner eller gardiner. Ditt hem kommer att lukta friskt och rent, och du kommer inte att påminnas om att röka varje gång du går i dörren.

Tips! När du ska sluta röka, låt din familj och vänner veta. De är där för att påminna dig och hjälpa dig att sluta.

Varje gång du träffar ett landmärke i din behandling för att sluta röka, belöna dig själv. Gör en lista över de belöningar du kommer att erbjuda dig när du har slutat röka för en dag, en vecka, en månad och så vidare. Sätt den listan någonstans där du kan se det framträdande varje dag. Det här låter dig bekämpa alla brådskande eller frestelser du har under dagen.

Det är i ditt bästa intresse att hålla sig borta från saker du gillar att göra där du vanligtvis skulle ha en cigarett om du vill sluta röka. Om du associerar med att röka med att dricka en kopp kaffe på morgonen eller gå på happy hour när arbetsdagen är klar kommer du förmodligen att behöva justera rutinen. Att dricka kaffe på väg till jobbet eller stanna borta från barer kan hjälpa dig att kortsluta begäret.

Om du inte lyckas sluta, slår du inte på dig själv eller blir avskräckt. Även strategier som är extremt ljuvliga och börjat med stor beslutsamhet uppnår inte alltid det önskade resultatet. Vet var du gjorde ett misstag och lär dig av dina misstag innan du försöker sluta igen. Om det här händer i framtiden kommer du att veta exakt hur du ska övervinna det.

TIPS! Tänk på några viktiga delmål, till exempel att stanna av cigaretter i en vecka och bestämma belöningar för att nå dem mål innan du når dem. Dessa belöningar kan vara knutna till en viss tid utan att röka, oavsett om det är en dag eller en månad.

Bli av med något som påminner dig om dina rökdagar. Kasta dina tändare, cigarettväska och askkoppar. Rengör allt i ditt hem och tvätta dina kläder för att bli av med alla tips från röklukten. Detta kan hjälpa till att minska dina begär, för att eliminera rökning från din behandling.

Att sluta röka kan vara mycket svårt för många människor, men att veta några effektiva tekniker kan göra uppgiften enklare. Följande råd som finns i denna artikel hjälper dig att sluta röka inom en relativt kort tid. Använd de tips du just läst för att skydda dig själv och din familj mot rökrelaterade sjukdomar.Source link