Bli en tidigare rökare med dessa tips för att sluta


Att sluta röka kan vara extremt svårt. Vidare finns det ingen enda strategi som garanteras att fungera för alla. Forskning vad som har fungerat för andra, kanske det kan fungera för dig också. Genom att använda följande råd ser du att det kan vara enkelt att sluta.

Gör en lista och specificera alla metoder du ska använda för att uppnå detta höga mål. Ta dig tid att anpassa din lista som ett sätt att sluta röka mer effektivt. Varje person hittar metoder som fungerar för dem, medan de kanske inte fungerar för dig. Det är viktigt att förstå vad som fungerar för dig och dina behov. Gör en lista för dig själv.

Om du försöker sluta röka, ta saker en dag i taget. Tänk inte på att sluta för alltid; istället fokusera på idag. För många människor är en kort tidsram lättare att förstå och fokusera på. Du kan alltid ha fler mål som går bra in i framtiden så fort du blir bekväm med åtagandet att sluta.

För att förbättra din hälsa och förhindra dig från att tänka på cigaretter, börja en träningsplan eller registrera dig för ett gym. Övning kommer också att hjälpa dig att lindra stress. Om du inte tränar, börja långsamt med några promenader. Fråga din läkare i förväg om att börja någon träningsrutin.

Nikotinutbyte

Försök med nikotinbytesprodukter som erbjuds. Återkallande från cigaretter kan lämna dig irriterad, deprimerad eller frustrerad. Cravings kan vara svårt att ignorera. Det kan hända att nikotinersättningsterapi hjälper till att minska dessa känslor. Forskning har visat de som använder nikotinplåster, tuggummi eller pastiller har dubbelt chansen att framgångsrikt sluta. Det är viktigt att undvika att använda dessa om du fortfarande röker.

När du försöker sluta röka, belöna dig själv för varje milstolpe du passerar. Till exempel kan du bestämma dig för att se en film som en behandling för att markera en vecka utan en cigarett. En gång i månaden har gått, gå ut till middag på en ny restaurang. Du kan bygga upp dina belöningar och göra varje månad och år utan att röka en ännu sötare framgång.

När du slutar röka, undvik alla triggers som är kopplade till din vana. Du kan associera rökning med körning eller läsning. Ta en titt på hur du kan ändra hur du gör dessa saker, så att föreningarna är svagare och inte får dig att tänka på cigaretter. Kom upp med något som kan distrahera dig vid dessa tillfällen.

Ett av de sätt som kan hjälpa dig att sluta röka är att byta till ett annat märke av cigaretter. Byt till en lättare cigarett eller en cigarett vars smak du inte tycker om. Rök inte ett större antal av dem än vanligt eller ändra på hur du inhalerar dem. Detta kommer att hjälpa dig i dina ansträngningar att sluta.

Avsluta långsamt genom att minska antalet du röker över tiden. Detta kan hjälpa dig att börja sluta röka. Rök inte under den första timmen när du vaknar om du planerar att ha en cigarett. Försök röka en halv cigarett när du röker för att skära ner lite åt gången.

Sluta röka

Innan du börjar måste du göra ett åtagande att sluta. Det är lätt att misslyckas i ditt försök att sluta om du inte blir ordentligt motiverad eller ger upp för fort. Kom alltid ihåg varför du vill sluta för att hålla dig motiverad.

Om du vill sluta röka för gott, kan du behöva träna. Några personer som slutar röka har gjort flera försök innan de lyckades. Sluta röka och gör en stark insats för att undvika att börja om så länge som möjligt. Om du ska glida upp och tända, kom genast tillbaka på rätt spår och sätt in ett nytt slutdatum. Varje gång du måste sluta, tillåt dig så länge som möjligt. Låt varje misstag vara en lärande möjlighet. Varje gång du försöker sluta röka, kommer du att utveckla ny taktik som så småningom gör att du kan sluta helt.

Tänk på strategier som ger frekventa visuella påminnelser för att hålla ditt sinne motiverade hela tiden. Det kan innebära att motivationsmeddelanden läggs på kontorsmuren eller till och med bär armband som påminner dig om dina avsikter. Detta kan dämpa dina frestelser, vilka är de främsta synderna för rökning av cigaretter.

"No One Puff Ever" eller "Nope" ska vara din mantra. När intensiva begär begär, kan det vara lätt att ge in och berätta själv att du kan hantera ett drag. Men även en kan förstöra hela tiden du tillbringade dedikerar dig själv att sluta. Påminn dig om den skada som "bara en" kan göra innan trängsel någonsin slår.

Practice blir en bra quitter tills du kan sluta röka permanent. Några personer som slutat röka gjorde flera försök innan de lyckades. Prova det själv genom att sluta och bara se hur länge du kan hänga på innan du väljer vanan igen. Om du röker igen, försök bara att ställa in ett nytt slutdatum. Håll bara på det och försök att förlänga den tid du slutar, medan du lär dig vad som utlöste dig till att röka igen varje gång. Så småningom kommer du att bli bra att sluta och en gång kommer du att sluta och aldrig gå tillbaka.

Börja träna regelbundet. När du slutar röka, blir det lättare att träna, eftersom din lungkapacitet förbättras direkt. Detta kan också hjälpa dig att minska potentiell viktökning. Även om du får enorma fördelar med endorfinet som produceras genom träning, kommer det inte att ersätta nikotinhöjden, men åtminstone kommer det att lugna dina begär att röka.

Kör ditt beslut förbi din läkare om det finns några mediciner som du kan ta som kan hjälpa dig att sluta. Det finns fler nya produkter på marknaden än någonsin som är utformade speciellt för att hjälpa människor sluta röka. Det finns strategier som använder nikotinersättning och andra som kan minska uttagsbehovet, liksom många andra alternativ. Tala med din läkare och ta reda på vad de rekommenderar för din situation.

Du bör försöka äta ett överflöd av frukt och grönsaker när du försöker sluta. Det finns många fördelar med att äta naturliga livsmedel medan du slutar. Om du har något att ockupera din mun och händer kan du ersätta rökningens beteende. En extra fördel att äta frukt och grönsaker är att fibern i dessa livsmedel kan hjälpa till att bota din aptit, vilket i sin tur hjälper till att kontrollera din vikt. Du kan också uppleva mindre abstinenssymptom om du äter dessa livsmedel på grund av vitaminer, mineraler och andra näringsämnen som de innehåller.

Se till att du noggrant rengör ditt hem när du bestämmer dig för att sluta röka, om du normalt röker inuti. Rengör dina mattor, möbler och draperier. Du kan till och med överväga att lägga på ett nytt lager färg på väggarna. Hela huset kommer att bli uppfriskat, och den inaktuella rök lukten kommer inte att dröja kvar för att påminna dig om att röka.

Stoppar röker

En av de viktigaste teknikerna för att utveckla när man slutar röka är motivation. Du bör göra en grundlig lista över orsakerna till att du vill sluta, liksom fördelarna med att sluta röka. Använd den här listan som en sista utväg att läsa när du får ett starkt begär att röka.

Den olyckliga sanningen är att sluta röka kan vara mycket svårt, och det finns ingen teknik som fungerar för alla. Det är dock möjligt att sluta röka. Du kommer att upptäcka att du kan lyckas om du använder informationen som just presenterades för dig tillsammans med stöd från dem som ligger nära dig. Prova dem och du kan bli glatt överraskad.

Hitta en metod för att påminna dig själv om din motivation hela tiden. Det här kan innebära att du limer motivativa affischer och meddelanden till väggarna på ditt arbetskontor eller bär ett smycke som symboliserar dina avsikter att sluta. Hur som helst måste du ha visuella påminnelser för att hjälpa dig när du upplever frestelser och begär.Source link