Bli en tidigare rökare med dessa tips för att sluta


Rökning har många negativa effekter på ditt liv. Det kan påverka allt om ditt utseende, från att smita ditt leende för att göra dina kläder luktar som rök. Den värsta delen är att det skadar dig fysiskt. Du kan vända många av de illamående effekterna av tobaksmissbruk, genom att sluta röka för gott. Denna artikel ger några värdefulla råd om hur du kan avsluta.

Ett hjälpmedel som hjälper dig att sluta är att göra en lista med anledningar till varför du borde sluta röka, och också orsakerna till att du motstår att sluta. Ditt sinne tenderar att ta någonting mer allvarligt när du skriver ner det. Genom att göra denna lista kan du gnista ditt intresse och motivation när du slutar, och hjälpa dig att fokusera på att sluta så att du lättare kan sluta röka.

TIPS! Bryt fördelarna med att sluta röka genom att skapa en lista med specifika fördelar och nackdelar. Ditt sinne tenderar att ta någonting mer allvarligt när du skriver ner det.

Sluta röka så lätt som möjligt. Gå inte på den kalla kalkonvägen. Det finns en stor chans att du kommer att misslyckas om du använder den här metoden. Din chans att lyckas är störst med nikotinutbytesbehandling eller medicinering. Det svåraste steget är de första dagarna och dessa produkter kan hjälpa till att lindra den svårigheten och öka dina chanser till framgång.

Om du vill sluta röka, berätta för dina nära och kära om dina planer. När du berättar för dessa människor har du slutat, de kommer att motivera dig att förbli engagerad. Detta kan ge dig mer av ett tryck för att fortsätta försöka sluta.

Du kanske vill tänka på att pröva nikotinbyten. Effekterna av nikotinuttag kan få dig att känna sig irriterad, deprimerad eller rastlös. Kraven kan vara överväldigande. Terapier som nikotinbytebehandling kan vara till hjälp. Studier visar att individer som använder nikotingummin, fläckar eller pastiller dubblar deras chanser att sluta med framgång. Kom bara ihåg aldrig att koppla dessa produkter med rökning.

TIPS! Ta varje dag en i taget. Att sluta röka är en uppgift som måste hanteras metodiskt.

Innan du avslutar ett datum eller på annat sätt planerar din avslutande process måste du vara förpliktigad att lyckas. Många människor kan inte sluta röka framgångsrikt eftersom de inte är tillräckligt engagerade eller inte närma sig den riktiga tankegången. Hjälp dig att vara motiverad genom att komma ihåg allt som orsakade att du vill sluta och skriva ner dem för att hålla dem på ditt sinne.

Håll dig så optimistisk som möjligt när du utvecklar en behandling för att sluta röka. Föreställ dig ditt liv efter att du röker, där du är friskare, lyckligare och kan hålla fast vid din månadsbudget med lite vänster. Tänk på hur ditt andetag kommer att lukta bättre, eller hur mycket rengörare dina tänder kommer att bli, eller hur mycket renare och fräschare ditt hem kommer att bli. Det kan vara fördelaktigt att tänka på de positiva och negativa förändringar som följer av att sluta, för att inte skrämma människor bort.

Avsluta tills du får det rätt. De flesta människor kommer inte att lyckas sluta på sitt första försök. När du slutar försöker du hålla dig till avhållsamhet så länge som möjligt. Om du röker igen, försök bara att ställa in ett nytt slutdatum. Håll slut på längre tid, och du blir bättre på det. Så småningom kommer en av dina ansträngningar att bli permanenta.

TIPS! Försök att snacka på frukt och grönsaker istället för söta snacks när du slutar röka. Dessa hälsosamma mellanmål kan hjälpa dig att behålla en stabil vikt.

Rengör ditt hem, din bil och din garderob för att bli av med lukten av rök. Tvätta och tvätta allt i ditt hus, inklusive: mattor, gardiner och gardiner, väggar och andra typer av ytbeläggningar. Istället för luktande rök när du kommer hem, kommer du att lukta rena, fräscha dofter. Detta kommer att minska frestelsen att röka.

Glöm inte att erbjuda dig själv belöningar när du når de viktiga avslutande milstolparna. Observera några godsaker som du kommer att låta dig ha när du har slutat röka för en månad, en vecka eller bara en dag. Håll det på ett ställe du besöker ofta, som kylskåpet eller badrumspegeln, så att du kan se den upprepade gånger. Att se dina framtida belöningar kan ge dig den extra lite motivation du behöver när du känner dig svag.

Att sluta röka kan vara svårt, men ansträngningen kommer att löna sig när det gäller att förbättra ditt fysiska utseende, det sociala livet och speciellt din hälsa. Du borde nu vara säker på att bryta vanan tack vare de idéer som anges ovan. Välj ett tips som resonerar med dig och experimentera med att använda det direkt.Source link