Börja din resa för att vara rökfri med dessa bra idéer


De flesta har svårt att försöka sluta röka. Det som fungerar för en person kanske inte fungerar för en annan. Gör lite forskning för att upptäcka vilka metoder som bäst passar dig och din situation. Läs vidare på några bra tips och råd som kan hjälpa dig att hitta ett smärtfritt sätt att sparka vanan.

Överväg att använda en nikotinbyte av terapi. Nikotinuttaget är mycket försökt och kan förvärra känslor av stress, depression och ångest. Cravings kan vara svårt att ignorera. Nikotinutbytesbehandling hjälper till att minska dessa känslor. Människor som använder dessa produkter har dubbelt så stor sannolikhet att sluta för gott som de som går kallt kalkon. Använd dock inte nikotinersättningsprodukter vid rökning.

TIPS! Gör dina försök så hanterbara som möjligt. Du bör aldrig försöka bara sluta kall kalkon.

Försök inte göra det själv. Be om stöd och uppmuntran från dina vänner och familj, så att de vet att du vill sluta och låta dem ge dig hjälp. Försök också att nå ut till en stödgrupp för råd och rådgivning. Bara pratar med andra som är på samma resa som du kan ge dig mer inspiration och styrka att slutligen sluta.

Det finns många hälsosamma sätt att hantera stress. Försök hitta nya intressen, som motion, en intressant hobby eller till och med en massage. Försök att schemalägga dessa aktiviteter under tider du vanligtvis har svåra begär för en cigarett. När du upplever nertid, se till att du distraheras av roliga saker. Utveckla en hobby. Börja engagera dig i en gammal du inte har gjort en stund. Ta lunch med en vän. Läs en bok. Allt som håller dig upptagen är bra.

Låt din familj och vänner veta att du slutar röka. Dina älskade vill utan tvekan stödja dig, och de kan fungera som påminnelser om varför sluta är så viktigt. Att ha ett stödsystem är det bästa sättet att sluta. Det kommer betydligt bättre chanserna att du lyckas sluta röka.

TIPS! Behandla rökningstopp som att sparka någon annan missbruk: som en serie dagar av nykterhet. Att sluta röka är en lång process.

Om du vill sluta måste du lära dig om att sluta. De flesta tidigare rökare var tvungna att försöka mer än en gång innan de lyckades sparka sina nikotinvanor. Sluta röka och planera att undvika cigaretter så länge som möjligt innan du tänder tillbaka. Om du misslyckas och har en cigarett, sätt snabbt ett nytt slutdatum. Håll bara på det och försök att förlänga den tid du slutar, medan du lär dig vad som utlöste dig till att röka igen varje gång. Slutligen får du den framgång du vill när du slutar för sista gången och aldrig röker igen.

Hitta supportgrupper, antingen lokalt eller i nätverket. Internet innehåller en mängd webbplatser som är avsedda för att hjälpa rökare att sluta sin vana. Det kan vara till hjälp eller till och med katartiskt att dela upp med frustrationer och framgångar med andra som förstår din kamp. Dessutom kan du vara säker på att de personer du diskuterar dina problem med kommer att förstå var du kommer ifrån.

Du kanske vill undvika aktiviteter i samband med rökning när du bestämmer dig för att sluta. Det kan till exempel vara nödvändigt att byta upp din dagliga rutin, speciellt om din rutin innehåller särskilda rökningstider. Drick kaffe när du kommer in på ditt kontor eller håll dig borta från baren för att minimera dina begär.

TIPS! Låt din familj och vänner veta om du planerar att sluta röka. När du delar informationen med dem som är närmast dig kan de hjälpa dig att fortsätta fokusera på att sluta.

Den första veckan är alltid det svåraste när du slutar röka. Din kropp kommer att kasta det mesta av nikotin du har inhalerat under de första två dagarna. När de första dagarna har gått, är begär ofta psykologiska. Det är fortfarande svårt, men de kommer att bli mycket mindre hotande.

Sluta röka omedelbart. Du behöver inte ange ett slutdatum för framtiden. Välj helt enkelt idag för att sluta röka. Avsluta idag kommer att hindra dig från att ta ett steg mot en eventuellt dödlig sjukdom. Att skydda din familj från begagnad rök kan vara en viktig anledning att sluta.

Bli inte avskräckt om du misslyckas med att sluta första gången du försöker. Även människor som har de bästa intentionerna och planeringen kan sluta röka i framtiden. Vet var du gjorde ett misstag och lär dig av dina misstag innan du försöker sluta igen. Du kan bara lyckas nästa gång.

TIPS! Gör en tid med din läkare om du har problem med att sluta röka. Det kan finnas receptbelagd medicin som kan hjälpa till att sluta, bland annat vissa antidepressiva medel.

Övning istället för att röka. detta kan hjälpa dig mycket. En bra träning översvämmer din kropp med feelgood endorfiner, och aktiviteten erbjuder en välbehövlig distraktion från cravings. Övning kan också bidra till att undvika eventuell viktökning som orsakas av de förändringar som nikotinuttaget kan göra för din ämnesomsättning.

Andningsövningar

Om du känner att du behöver en cigarett omedelbart, försök sedan andningsövningar för att lugna begäret. Detta ger dig tid att tänka på orsaken till att du slutade. Du kommer också ha nytta av att få bättre syreförsörjning genom dina lungor, vilket kan vara en uppfriskande paus. Djupa andningsövningar är så lätta att göra och du kan göra dem var som helst på nästan vilken tid som helst.

Tips! Om du inte tror att du kan sluta på en gång, använd nikotingummi eller nikotinplåster för att ersätta nikotin du får från cigaretter. Dessa produkter ger din kropps nikotin utan att behöva använda sig av cigaretter, vilket hjälper dig att undvika abstinenssymptom medan du bryter den faktiska vanan att röka.

Ät förnuftigt. Sluta inte röka och börja en diet under samma vecka. Du vill hålla din kropp på normala nivåer någonstans, så träna en normal balanserad diet som du normalt skulle. Studier visar att tobaksprodukter i munnen gör att grönsaker, frukter och fettrika mejeriprodukter har en dålig smak. Du behöver dessa saker som en del av en hälsosam kost; sluta röka så att du kan få dina smaklökar tillbaka.

När du bestämmer dig för att sluta, är det nyckeln till att inte ge upp. Bli inte avskräckt om du inte lyckas med ditt första försök att sparka röken vana. De flesta är inte det. Försök att inte falla tillbaka i rökning, men om du gör det, sluta röka igen.

Det är viktigt att erkänna att sluta röka erbjuder olika utmaningar för olika människor. Ändå har alla möjligheter att lyckas. Framgång kan hittas genom att hitta rätt tips och tekniker som de du har läst här, tillsammans med bra motivation och ett bra supportsystem. Prova lite. Du kan bli förvånad över vad du kan åstadkomma.Source link