Börja din resa för att vara rökfri med dessa bra idéer


Det finns många fördelar som kommer att bero på ditt beslut att sluta röka. Kom ihåg dessa oändliga skäl att sluta röka och använd tipsen från den här artikeln för att hjälpa dig att nå ditt mål. Granska dessa tips och sätta dem i praktiken för att ge dig själv den ökning du behöver göra dig till en permanent icke-rökare.

Ett sätt att öka din framgång med att sluta röka bygger på en lista bra och dåliga föreningar med att sluta. Bara genom att skapa listan förstärker du ditt humör. Detta kan hjälpa dig att koncentrera din avslutande ansträngning tydligare och att identifiera eventuella svagheter i din plan.

TIPS! När det gäller att stoppa röken, gör inte sakerna ännu svårare än de redan är. Undvik att gå på kall kalkon.

Se till att du kommer ihåg att sluta ett steg i taget. Att sluta är inte en binär sak; det utvecklas under en lång tid. Försök att inte tänka på nästa år, eller till och med nästa månad. Fokusera på nuvarande ögonblick och ta itu med varje dag som det kommer. Alla dessa rökfria dagar kommer snart att ge upp till en rökfri framtid.

Berätta för dina nära och kära att du vill sluta röka. Andra som vet om ditt mål kommer både att hålla dig ansvarig och ge dig ett supportsystem. Det här kan vara en knuff i rätt riktning du måste sluta röka.

Din läkare kan hjälpa dig att sluta röka. Olika mediciner, inklusive antidepressiva medel, kan göra det lättare att sluta. En läkare kan också ge dig information om hotlines, supportgrupper och andra resurser som kan öka sannolikheten för framgång med att sluta.

TIPS! Förstå att sluta röka kommer att ta lång tid att materialisera. Att sluta är en process.

Att ge upp sötsaker för frukt och grönsaker gör det lättare för dig att hålla din vikt stabil efter avslutat. Detta kan hjälpa till att förhindra någon viktökning. Din kropp kommer att kräva mat när du slutar röka och en hälsosam kost kommer att hålla dig fokuserad på en hälsosam livsstil.

Tala med din läkare för att se om han kan hjälpa dig att sluta. Din läkare kanske har vad du behöver sluta. Om situationen kräver det kan din läkare ordinera dig medicinering för att sluta röka.

Ha en plan för effektiv stresshantering för att motverka effekterna av nikotinavtagning. Det kan hända att några effektiva alternativ inkluderar att träna, hålla en journal eller behandla dig själv till ett spa-besök när dina önskemål är i topp. Du bör göra ditt bästa för att fylla någon ledig tid med roliga och uppfyllande aktiviteter. Du kan ta den här tiden för att komma ikapp med gamla vänner eller läsa också.

TIPS! Ta saker dag för dag. Fokusera inte på att inte röka någonsin igen.

Hitta supportgrupper, antingen lokalt eller i nätverket. Det finns många olika webbplatser som är avsedda att hjälpa människor att röka. Det är ett bra sätt att jämföra olika perspektiv och metoder innan du blir nedtonad eller börjar tvivla på dig själv. De som redan har slutat kan bäst förstå och stödja den resa du har åtagit.

Håll dig borta från de situationer där du skulle bli frestad att röka. Ändra din rutin kommer att bidra till att bota dina begär om du associerar rökning med saker som en cigarett vid busshållplatsen eller med dina vänner i en bar. Drick kaffe när du kommer in på ditt kontor eller håll dig borta från baren för att minimera dina begär.

De första sju dagarna utan cigaretter är den svåraste delen av att sluta. Tänk på att du inte kan komma igenom den första veckan. Under de första två dagarna efter att du slutat röka, kommer din kropp att kasta all nikotin du har konsumerat. Efter den här inledande perioden kommer dina nikotinbehov för det mesta att vara psykologiska. Psykologiska cravings kan vara svåra att motstå, men du kommer inte att drabbas av fysisk avstängning.

TIPS! Du kan börja träna så att du kan undvika viktökning när du slutar röka och att hålla dig borta cigaretterna. Övning kommer också att hjälpa dig att lindra stress.

Du är redan medveten om alla anledningarna till att din rökning vana är en bra idé. Även om du känner till fördelarna kan det inte vara otillräckligt för att få dig att sluta röka. Det är där de tips du just läste komma in. Använd dessa tips för att vara motiverad eller kämpa längtan. Snart ser du en stor förbättring i ditt liv när du inte längre röker.Source link