Börja din resa för att vara rökfri med dessa bra idéer


Massor av människor rapporterar att det är mycket svårt att sluta röka, men det kan bara vara för att de inte är helt säkra på hur man gör det. Att sluta röka, som med de flesta saker, är kunskapen makt. De tips som följer kommer att hjälpa dig att sparka din vana.

När du är nära att ge efter för dina begär för en cigarett, tänk på en fördröjning innan du får njuta av. Berätta själv att du måste gå en promenad först, eller kanske måste du först ha ett glas vatten. Du kan upptäcka att försena din nästa cigarett lite kommer att minska dina begär. Om du fortfarande känner att du behöver den cigaretten kan det försena det innebära att du kommer att röka minst en mindre på den aktuella dagen.

TIPS! Gör ditt avslutningsförsök så enkelt på dig själv som du kan. Att försöka sluta med att gå kallt kalkon är aldrig en bra idé.

När du väl har bestämt dig för att sparka röken vana, berätta för din familj och vänner. De kan hjälpa till att stödja dig efter eget val. Det här kan bara vara det extra tryck som du behöver hålla dig på spår med din avslutningsplan.

Innan du börjar planera att sluta röka, skapa en personlig lista över steg du kan ta för att sluta. Att ta tid att tänka och anpassa din lista utifrån din personlighet är en bra metod att sluta. Alla har sina egna sätt att få saker gjort. Det är viktigt att ta reda på vilken strategi som passar bäst för dig. Detta uppnås när du skapar en egen lista.

Undvik att du associerar med att röka när du försöker sluta. Om du till exempel tyckt om att röka i ditt fordon eller när du läser en bok måste du ändra detta beteende när du utför dessa uppgifter, så att du inte automatiskt drar ut en cigarett utan vana. Försök använda andra saker för att distrahera dina tankar, om du funderar på att röka.

TIPS! När du väl bestämt dig för att sluta röka, hitta en supportgrupp. Det kan vara fördelaktigt att prata med ex-rökare som har upplevt samma saker som du går igenom, och förstå de fysiska och känslomässiga utmaningarna du går igenom.

Sätt upp ett belöningssystem för dig själv i förväg och varje gång du slår ett mål, beundra dig själv. Skriv en lista med gåvor för att ge dig själv för att nå varje milstolpe. Ta dig tid att placera listan på en mycket synlig plats och se den dagligen. Om du läser om din lista kan du vara motiverad när du verkligen tycker om att nå en cigarett.

Planera dina stresshanteringsmekanismer så fort du slutar röka. Ditt rökningsliv var fyllt med att reagera på stress genom att tända en cigarett. Om du har lagt fram en plan, är det lättare att hålla sig borta från cigaretter. Håll en back-up plan praktisk om plan A inte fungerar.

Sluta röka omedelbart. Välj inte ett datum för framtiden, sluta nu! När du slutar röka, minskar dina risker för många sjukdomar och fortsätter att minska med varje dag som går. Detta lindrar också riskerna för begagnad rök, din familj och deras hälsa. Det här är huvudorsaken att avsluta.

TIPS! Hypnos är värt att prova för dem som letar efter ett sätt att sluta röka. Många individer har slutat röka med hjälp av en licensierad hypnotisör.

När du tänker på att sluta cigaretter, anlita det som en positiv sak du gör själv istället för något du behöver uthärda. När man tittar på någon uppgift positivt, inklusive att sluta röka, är det lättare att hålla sig fokuserad och motiverad. Fördelarna är mycket större än de tillfälliga svårigheterna, och det kommer att göra en kraftfull förändring i ditt liv. Detta kommer att ge dig en bra anledning att sluta och hjälpa till med motivation.

Stressrelief

Stopp beroende på en cigarett som hjälper dig att klara av stress, men det kan vara en lång tid vana. Om du har använt rökning för att lindra stress, är det dags att hitta alternativa metoder för avslappning och stressavlastning. I stället för belysning uppstår vissa människor omedelbart stressavlastning när de lär sig yoga eller tar sig tid att meditera.

TIP! Förstå att sluta röka kommer att ta lång tid att materialisera. Det är en stor process att sluta röka.

Vid denna tidpunkt vet du förmodligen hur nödvändigt det är att lära sig olika metoder för att röka upp. När du är medveten om vad som fungerar och vad som inte gör det blir det lättare att sluta röka. Använd det du har lärt dig i den här artikeln och du kommer snart att kunna sluta.Source link