Borta rökerna för alltid med dessa bra tips


Rökning kan allvarligt påverka kvaliteten på ditt liv. På en ytlig nivå påverkar rökning hur ditt hem, kläder och andetag luktar. Det kan också påverka din hälsa negativt. Ju tidigare du slutar röka, desto tidigare kommer din kropp att återhämta sig från dess negativa påverkan. Om du behöver hjälp med att sluta, kommer följande tips att komma igång.

Sluta röka så lätt som möjligt. Det är vanligtvis inte klokt att försöka sluta med kall kalkon. Det finns en mycket stor chans att du börjar börja röka igen om du gör det. Nikotin är väldigt, mycket beroendeframkallande, försök använda någon medicinering, terapi eller nikotinplåstret. Dessa saker hjälper dig med eventuella abstinenssymptom du kan uppleva, och slutar lyckas mycket mer troligt.

Om traditionella metoder inte har fungerat, överväga hypnos. Att besöka en licensierad hypnotisör är en effektiv strategi som har fungerat för många individer. Hypnotisten placerar dig i ett tillstånd där du är särskilt mottaglig för förslag och lägger in positiva idéer i ditt undermedvetna. Cigaretter är mindre tilltalande när du vaknar, vilket gör dig så mycket närmare att sluta.

Fördröjning taktiken är ett bra verktyg att använda när längtan efter en cigarett verkar överväldigande. Berätta för dig själv att du väntar 10 minuter och sedan hitta ett sätt att distrahera dig själv för den tidsperioden. Vanligtvis, efter de 10 minuterna har gått, kommer varje begär att ha gått bort. Om du fortfarande känner trängseln, försök att hålla distraherande dig själv i 10 minuters steg för att avstå från att röka så länge som möjligt.

Se till att du kommer ihåg att sluta ett steg i taget. Avsluta är en process. Tänk inte på framtiden. Gör dagliga ansträngningar och fokusera på att komma igenom varje dag utan att röka så att de nya vanorna blir en del av din livsstil.

När frestelsen att röka överväldigar dig, använder du stalling taktik för att få dig att vänta. Om du gör något annat och sedan ombedömer dina känslor efter några minuter kommer du att upptäcka att det värsta av begäret är borta. Om så inte är fallet, upprepa det steget så många gånger som nödvändigt.

Rådfråga din läkare eller en specialist kan hjälpa dig att få den hjälp som du behöver för att lyckas. Det finns mediciner, som vissa antidepressiva läkemedel, som kräver recept som kan hjälpa dig att komma igenom försöket och försök att sluta. De kan också erbjuda andra möjligheter till stöd eller behandling.

Kanske kan nikotinersättningsterapi vara till hjälp. Uttagssymptom innefattar depression, slöhet och irritabilitet. En hel del begär är ganska överväldigande. Du kan prova nikotinbytebehandling om du har nikotinuttag. Studier visar att nikotingummi, pastiller eller fläckar kan öka människors framgång när de slutar. Använd inte nikotinersättningsprodukterna om du fortfarande röker cigaretter.

Älskade Ones

Få stöd av dina nära och kära för att hjälpa dig att sluta röka. Du måste låta dem veta att du vill ha sitt stöd, inte deras dom. Se till att du säger till dig att du kanske är lite cranky, särskilt under de första dagarna efter din sista cigarett. Det är inte lätt att sluta röka, och du bör vara säker på att du har dina käras stöd under denna process.

Det är viktigt att hitta sätt att hantera nikotinuttag, för att hålla sig från att ge efter för dina begär och den stress de kan orsaka. Det kan innebära att du går till gymmet i ögonblick när du brukar uppleva cravings, eller starta en hobby eller ens ha ett vanligt massageschema. Om du vet att du kommer att ha lite ledig tid, fyll det med roliga distraktioner som en ny bok eller ett spel eller kaffe med en vän.

Kick rökning vana för dina älskade hälsa. De är förmodligen utsatta för din begagnad rök, och detta kan orsaka andning och hälsoproblem. När du slutar röka kommer du också att stoppa hur mycket du utsätter dina nära och kära för de farliga kemikalierna i andrahandsrök. Det betyder att hela din familj kommer att dra nytta av att du slutar.

Det kan vara utmanande att permanent sluta röka. Men fördelarna med ditt liv gör det värt ansträngningen. Råd i den här artikeln ska göra dig bättre om dina chanser att sluta för gott. Välj ett tips som resonerar med dig och experimentera med att använda det direkt.Source link