Bra råd för alla som vill sluta röka


Många tycker att det är svårt, eller att de saknar viljan att sluta röka framgångsrikt. Följande gratis råd kan hjälpa dig att göra en realistisk men effektiv plan för att ge upp nikotin för gott.

Hitta ett sätt att sluta röka som fungerar för dig, men försök att göra det lite efter en liten stund. Undvik att sluta kall kalkon, som sällan fungerar. 95% av tiden kommer människor som försöker sluta röka med hjälp av den kalla kalkonmetoden börja röka igen strax efter att ha försökt sluta. Kämpa med nikotinbehov med produkter som fläckar eller piller. Dessa terapier kan lindra några av abstinenssymptomen, vilket gör det lättare att bryta vanan.

TIPS! För att öka dina chanser att sluta röka, gör en lista över plusser och minuser om att stoppa. Att skriva saker ner kan förändra hela ditt tankesätt.

När du äntligen valt att sluta röka, tänk på att gå med i en supportgrupp. Dessa nya ex-rökare kan vara en värdefull källa till stöd när de möter de olika utmaningar som konfronterar dig, som de har eller har att göra med dem också. Dessa människor kommer att erbjuda dig vägledning, support och råd om hur du slutar. Du kan kolla din lokala kyrka, rec center eller till och med community college för att hitta dessa supportgrupper.

Om du skapar en avslutningsplan, var noga med att skriva en lista över alla sätt du kan ge upp för vana. Att ta tid att tänka och anpassa din lista utifrån din personlighet är en bra metod att sluta. Alla människor har olika sätt att få uppgifter som uppnåtts. Det är viktigt att ta reda på vilken strategi som passar bäst för dig. Att göra en lista kan hjälpa dig att uppnå detta.

Innan du börjar måste du göra ett åtagande att sluta. Om du inte antar en positiv, optimistisk utsikt och en vilja att fortsätta, kommer du att ha en svår tid att döda din vana. Hjälp dig att vara motiverad genom att komma ihåg allt som orsakade att du vill sluta och skriva ner dem för att hålla dem på ditt sinne.

Sluta röka

Om du vill sluta röka, besök din läkare. Din läkare har tillgång till sluta rökning resurser som du inte gör. Din läkare kommer också att kunna skriva ett recept för medicinering för att hjälpa dig att sluta röka, om han eller hon känner att det är nödvändigt.

Få mycket stöd. Titta på dina vänner och familj för lite uppmuntran genom att låta dem veta att du försöker sluta. Om de kan erbjuda lite hjälp, låta dem ge dig den hjälpen. En annan utmärkt idé är att få hjälp av en supportgrupp. Att diskutera hur du känner med andra som upplever samma svårigheter kan hjälpa dig att makt genom och slå rökning för gott.

TIPS! Om du bestämmer dig för att sluta röka, försök hypnos. Många har hittat framgång med professionella hypnotisörer.

Sluta röka så snart som möjligt. Ställ inte halvhjärtat ett slutdatum som är två månader från nu, gör idag dagen! Du kan minska risken för rökrelaterad död genom att sluta röka, så snart som möjligt. Att sluta röka skyddar också din familj, eftersom de sannolikt kommer att utsättas för farlig sekundär rök.

Bli inte avskräckt om du misslyckas. Även de människor som är mest beredda att sluta har en riktigt svår tid att lyckas först. Allt du behöver göra är att identifiera den del där din plan slutade fungera, lappa det här "hålet" och försök igen. Försök igen, försök igen och du kommer att lyckas längs vägen.

Att skicka vanan kan vara en av de svåraste sakerna du någonsin kan försöka. Att lyckas med att sluta vana att röka kan tyckas omöjligt, det behöver inte vara. Du kommer att behöva ge det tid, och ha gott om tålamod och viljestyrka. Det kommer också att vara till hjälp att lära dig allt du kan om det och använda det rådet för att hjälpa dig. Använda tipsen i artikeln ovan hjälper dig att nå ditt mål tidigare än du trodde.Source link