Bra råd om du tänker sluta röka


Massor av människor rapporterar att det är väldigt svårt att sluta röka, men det kan bara vara för att de inte är helt säkra på hur man gör det. Ju mer informerade du handlar om att sluta röka, desto lättare blir det att faktiskt sluta. Läs vidare för att lära dig några av de strategier som kan ge upphov till mindre svårigheter.

Om du känner att du behöver röka en cigarett, försök först fördröja den här åtgärden. Försök att berätta för dig själv att du kan få en rök efter att du har gått, eller när du dricker ett stort glas vatten. Detta hjälper dig att minska dina frestelser och flytta ditt fokus någon annanstans. Om du, trots försening, fortfarande har en cigarett, kommer du åtminstone att ha tagit lite tid, vilket betyder att du kommer att röka mindre den dagen.

TIPS! Bryt fördelarna med att sluta röka genom att skapa en lista med specifika fördelar och nackdelar. Att skriva saker ner kan förändra hela ditt tankesätt.

När du slutar röka, vila så ofta som möjligt. Att stanna upp sent kan höja trötthet, öka cravings för en cigarett. Senare på natten verkar alltid vara den tiden ingen annan är, så det är lättare att smyga i en cigarett. Att ha åtta timmar att vila varje natt kommer att hålla dig fokuserad och det blir lättare för dig att kontrollera dina begär.

När du slutar röka, måste du undvika de utlösare som du alltid har förknippat med att röka. Du kan associera rökning med körning eller läsning. Ta en titt på hur du kan ändra hur du gör dessa saker, så att föreningarna är svagare och inte får dig att tänka på cigaretter. Hitta något annat att distrahera dig under dessa tider.

Överväg att klippa tillbaka på din rökning. Detta hjälper dig att vägleda dig på vägen för att stoppa ditt beroende av cigaretter. Undvik att röka när du först vaknar. Om det är svårt att minska antalet gånger du röker per dag, så försök minska på den mängd cigarett du röker per gång. Försök röka en halv cigarett istället för en full cigarett.

TIPS! Rökning är en steg-för-steg-process som bör göras dag för dag. Ta din resa dag för dag, med fokus på ögonblicket istället för framtiden.

Om du är seriös om att sluta röka vana, måste du bli bra på det. Du måste vara motiverad, eftersom det är möjligt att misslyckas först. När du slutar röka, försök att avstå från att röka så länge som möjligt. Om du återkommer, ange ett nytt datum för att sluta igen. Fortsätt bara sluta och gå längre varje gång, lär dig på vägen. Så småningom kommer du att bli bra att sluta och en gång kommer du att sluta och aldrig gå tillbaka.

Skapa själv en incitamentsplan. När du når ett av dina mål, belöna dig själv. Observera några godisar som du kommer att låta dig ha när du slutat röka för en månad, en vecka eller bara en dag. Håll det på ett ställe du besöker ofta, som kylskåpet eller badrumspegeln, så att du kan se den upprepade gånger. Detta kan bara hjälpa till att hålla dig motiverad under svaghetstiden.

Internet är ett bra ställe att ta emot online-support från personer som har behandlat liknande problem. Det finns en mängd webbplatser som ägnas åt att hjälpa människor att sluta röka. Det är bra att prata med andra ex-rökare så att du både kan jämföra de tekniker du använder för att hjälpa dig att sluta. Människor som försöker sluta på samma gång förstår de unika kamperna som är inblandade i processen.

TIPS! Använd en bra fördröjning taktik när du känner en överväldigande önskan att röka en cigarett. Berätta själv att du kommer att vänta ca 10 minuter och sedan bedöma hur du känner.

Om du försöker sluta röka, håll dig borta från situationer, miljöer och aktiviteter som generellt resulterat i att du röker. Försök ändra tempo om du brukar ha den första cigaretten på morgonen med kaffe eller med cocktails i slutet av arbetsdagen. Att ha kaffe medan du är inne i bilen eller vistas bort från baren gör att du kan stoppa dina begär.

Påminn dig om de dyster konsekvenser som rökning har på din hälsa. Omkring tjugo procent av amerikanerna dör av rökrelaterade orsaker. Låt dig inte vara en av dem som dör från att röka. Avsluta idag för bättre hälsa.

För närvarande bör du förstå vikten av att utbilda dig själv om de bästa sätten att sluta röka. När du vet vad som fungerar och vad som inte slutar blir det enklare. Ta de råd som du har lämnat här, och du kommer att sluta så snart du är mentalt beredd att.Source link