Bra råd om du tänker sluta röka


Det kan vara svårt för många människor att sluta röka, även om de vet om problemen som orsakas av nikotinberoende. Om du är en av dem, har den här artikeln några tips som hjälper dig att hitta frihet. Använd några idéer som du tror kan hjälpa dig att sluta röka.

Om du röker en cigarett är något som du inte kan undvika, åtminstone försöka och stanna för tid innan du tänder upp. Berätta för dig själv att du måste ta en promenad innan du kan röka, eller ens avsluta ett stort glas vatten innan du röker. Ibland är en enkel distraktion allt som krävs för att hjälpa dig att väva ett starkt begär. Om du slutar ge dig i alla fall, var det åtminstone lite längre att du kunde vara rökfri.

TIPS! Om du vill ge in efter ett begär, sätt av det så länge som möjligt. Berätta för dig själv att du måste gå en promenad innan du kan röka, eller ens avsluta ett stort glas vatten innan du röker.

Tala med din läkare om att sluta röka. Din läkare kan ha vad du behöver sluta. När du har pratat om din situation kan läkaren ordinera ett läkemedel som hjälper dig att övervinna nikotinberoende.

I din process att sluta röka, ge dig själv belöningar på vägen för att njuta av milstolparna mot ditt mål. Till exempel, om du går en hel vecka utan rök, gå till en film. En gång i månaden har gått, gå ut på middag på en ny restaurang. Fortsätt arbeta mot dessa mindre mål tills du finner att du kan gå utan att röka på obestämd tid.

När du slutar röka behöver du ett hälsosamt sätt att klara av stressen i samband med nikotinuttaget. Försök hitta nya intressen, som motion, en intressant hobby eller till och med en massage. Prova att schemalägga dessa aktiviteter under tider du vanligtvis har svåra begär för en cigarett. När du har stillestånd, omger dig med trevliga distraktioner, som bra böcker, schemalagda chattar med vänner eller nya spel.

Älskade Ones

Sluta röka för dina nära och kära hälsa. Secondhand rök kan orsaka olika farliga hälsoförhållanden och sjukdomar som cancer. Genom att sluta röka minskar du dina käraas exponering för detta farliga ämne och förbättrar kvaliteten på den luft som de andas. Inte bara kommer sluta röka göra dig en mycket friskare person, men det kommer också att förbättra dina älskade hälsa också.

Skulle byte märken hjälpa dig i ditt mål? Börja använda ett märke du ogillar eller en cigarett du finner smutsig. Rök inte mer än normalt eller på annat sätt. Detta är en metod som underlättar dig att sluta röka.

Många tycker att att ta ett nytt träningspass, träningspass eller fysisk acivity kan göra det lättare att undvika att röka. En bra träning underlättar också mycket stress från din dag.

Gör ett försök att minska din rökning. Detta hjälper dig att starta din rökningstussresa. Vänta en timme åtminstone innan du får den första röken på den dagen. Du kan också försöka röka hälften av en cigarett åt gången för att minska rökning.

Använda de råd som presenteras här bör ge dig en bra start när du sparkar röksvanan för gott. Du förtjänar ett liv som är fri från de negativa effekterna av rökning. Grip din chans att bli av med denna ohälsosamma vana för gott. Du kommer att belöna dig själv med ett hälsosammare, längre liv, för att inte tala om de pengar du ska spara när du slutar röka.Source link