Bra råd om hur du slutar röka för gott


Som rökare bör du veta att du ökar dina risker med att utveckla många sjukdomar, och du påverkar andras hälsa runt dig. Rökning orsakar många hälsoproblem, inklusive cancer, hjärtsjukdomar och emphysema. Exponering för begagnad rök kan vara lika farlig som att röka cigaretter själv. Det följer således att sluta kan vara ett livräddande beslut. Du kan hitta lite bra information för att komma igång med att sluta nu.

Om du bestämmer dig för att sluta röka, försök hypnos. Många har slutat genom att gå till en licensierad hypnotisör, och det kan också fungera för dig. Hypnotisten kommer att framkalla en djup trance, och sedan upprepa positiva affirmationer som kommer att hysa sig i ditt sinne. Detta bidrar till att minska cigarettillverkningen.

TIPS! Ta din resa en dag i taget. Att bryta vanan är en process; det händer inte över natten.

Förstå att sluta röka kommer att ta lång tid att materialisera. Att bryta vanan är en process; det händer inte över natten. Du kan inte oroa sig för framtiden. Bara fokusera på idag, som att sluta nu hjälper dig i framtiden.

När du slutar röka, vila så ofta som möjligt. Sena nätter kan ge mer tid att längta efter nästa cigarett för vissa individer. Många gånger finns det ingen runt under sena kvällstimmar, vilket gör det lättare att smyga i ett par puffar. Att få åtta timmars vila varje natt hjälper till att hålla dig mentalt fokuserad, vilket innebär att du bättre kan styra de begärna.

Om du inte kan sluta kall kalkon, titta på produkter som är speciellt gjorda för att hjälpa processen. Dessa inkluderar tuggummi och fläckar. Du ger din kropp den nikotin det är van vid att ha så att din kropp inte går in i uttag genom att inte ha ett ämne som det brukar bli regelbundet.

TIPS! Låt människorna omkring dig veta att du slutar nikotinvanan. När du låter folk veta dina planer kan de hjälpa dig att behålla frestelsen och vara motiverad.

Innan du börjar måste du göra ett åtagande att sluta. Du kan vara mer framgångsrik att sluta om du har det bästa tänket. Du kan förbli engagerad genom att tänka på alla orsaker som du ville sluta i första hand.

Om du funderar på att sluta röka är det viktigt att du pratar med din läkare på förhand. Din familjläkare kan erbjuda hänvisningar och resurser som du annars inte har tillgång till. Om din läkare känner att din situation kräver det kan han eller hon tycka att det är bäst att du tar receptbelagt läkemedel för att sluta.

Hälsorisker

TIPS! Gör en lista över metoder du kan använda för att hjälpa dig sluta röka. Att skapa en lista baserad på dina behov och mål är en bra strategi för att hjälpa dig att sluta röka.

Totalt är rökning en extremt ohälsosam sak att göra, och det kan också vara farligt för dem runt dig, att du utsätter röken för. Många av de stora livshotande hälsoriskerna är förenade med rökning av tobaksvaror. Emphysema, lungcancer och hjärtinfarkt är några exempel på de hemska hälsoriskerna. Begagnad rök är också mycket farlig och hotar alla runt dig när du röker. Du kommer sluta röka när du börjar använda informationen i den här artikeln.Source link