Bra råd om hur man ger upp rökning


Du måste ha tydlig syn på dina mål och motivation för att framgångsrikt övervinna din rökning beroende. Det finns så många olika fördelar att sluta röka, från din ekonomi till din hälsa! Det är inom dessa fördelar att du ska leta efter rätt motivation för att du ska kunna sluta. De många anledningarna att sluta kan vara din och din familjs hälsa, kostnaden för rökning och risken för allvarlig sjukdom. Fortsätt läsa för att hitta de bästa sätten att hjälpa dig att sluta röka för gott.

Hypnos kan vara något du bör försöka om du vill sluta röka. Varje år använder tusentals människor av licensierade hypnotiska terapeuter för hjälp med sin rökning. En hypnotisör har förmåga att plantera starka och permanenta förslag i ditt undermedvetna. När du kommer ut ur trance kommer lusten att röka inte vara lika stark. Det betyder att du kommer att närma sig sluta framgångsrikt.

TIPS! Försök att göra det så enkelt som möjligt på dig själv att sluta röka. Försök inte åka kallt kalkon.

Rökning är en stegvis process som bör göras dag för dag. Ta en dag i taget när du slutar röka. En kortare tidslinje kan göra din resa mer hanterbar, både fysiskt och mentalt. När du är fast besluten att sluta på kort sikt, kommer det att bli lättare att tänka på lång sikt.

Du kan börja träna så att du kan undvika viktökning när du slutar röka och att tänka på cigaretterna. Rörelse av något slag är också ett effektivt verktyg för stressavlastning. Om du är i form eller dålig hälsa bör du börja långsamt och gradvis öka takten och intensiteten. Alltid gå till din läkare innan du börjar träna.

Be dina vänner och kära att vara stödjande om ditt beslut att sluta röka. Se också till att de vet att de inte är dömliga och är så optimistiska som möjligt för att förbättra chansen till framgång. I början kan du drabbas av humörsvängningar och grumlig dom och människor runt omkring dig borde vara medvetna om det. Du behöver hjälp av andra under denna process.

TIPS! Ta varje dag en åt gången. Detta är en process som kan ta månader innan resultaten är uppenbara.

Om du funderar på att sluta, ha en öppen diskussion med en läkare. En läkare kan veta om metoder för att sluta att du inte är medveten om. Dessutom kan din läkare känna att du skulle dra nytta av att använda en receptbelagd läkemedelsbehandling för att hjälpa dig att sluta.

För att undvika att spricka under trycket av begär och nikotinuttag, hitta hälsosamma sätt att hantera den resulterande stressen. Kanske kan du gå till gymmet under den tid som dina begär är på deras värsta, eller du kan få en ny hobby. Du kan lägga ditt fokus på ett spel eller en trevlig bok istället för att röka. Till och med ett besök med en bra vän kan tänka på att röka.

Titta på stopp som ett ändamålsenligt val. Det bästa sättet att börja ditt uppdrag är att sluta helt och hållet. Genom att göra detta gör du en pakt att aldrig börja röka igen. Denna strategi kan verka hård. På lång sikt uppväger hälsan och de fysiska fördelarna det ursprungliga obehaget.

TIPS! Försök att äta hälsosamt för att bekämpa all viktökning från att sluta röka. Människor kan gå ner i vikt när de slutar röka, så var uppmärksam på vad du lägger i munnen, gör dessa veggie snacks till en bra idé.

Inse att du kommer att uppleva stresssteg, så gör en specifik plan för att motverka detta. Ditt rökningsliv var fyllt med att reagera på stress genom att tända en cigarett. Ha några bra alternativ redo så att du kan undvika uppmaningen att lysa upp. Har många idéer, bara om din första idé inte hjälper.

När du slutar röka, kom ihåg att den första veckan alltid kommer vara den svåraste. Din kropp kommer att kasta det mesta av nikotin du har inhalerat under de första två dagarna. Från den tiden kommer du oftast att lida av psykologiska begär. Medan de fortfarande är mycket verkliga och kan vara intensiva blir det lättare att motstå uppmaningen att hämta en cigarett.

Idag är dagen för att sluta röka! Många säger att de kommer att sluta i framtiden, och när det datumet kommer, följer de inte igenom. Du kan minska risken för rökrelaterad död genom att sluta röka, så snart som möjligt. Kom ihåg att din avslutning också minskar din familjs exponering för skadlig begagnad rök.

TIPS! Ha personer som du vet att du kan lita på för att hjälpa dig sluta röka. Var tydlig att du behöver sitt oöverträffade stöd och uppmuntran, och att något mindre kan påverka dina ansträngningar negativt.

Om du inte lyckas sluta, bör du inte slå på dig själv eller bli avskräckt. Många människor misslyckas, även om de är ordentligt motiverade. Ta reda på vad som orsakade din beslutsamhet att avta och behandla den som en lärande erfarenhet för att hjälpa dig att guide dig nästa gång du slutar. Du kan hitta seger i en framtida ansträngning på vägen.

Diskutera rökfria läkemedel med din läkare. Dra nytta av de många senaste framstegen som rökforskare har gjort. Det finns många olika sätt att eliminera din rökning vana inklusive nikotin ersättning terapier och föreskrivna läkemedel. Tala med din läkare om vad de tycker du borde använda.

Du måste kämpa genom de utmanande stunderna när du försöker sluta röka. Genom att tänka på de saker som ger dig mest motivation, får du en mycket bättre chans att inte sluta. Ta ovanstående råd till hjärtat, och det hjälper dig att hitta styrkan till soldaten.Source link