Bra råd om hur man ger upp rökning


Många människor vill sluta röka. Medan rökning ger tillfällig tillfredsställelse är det inte bra för dig och kommer att skada dina lungor. Om du är intresserad av att sluta röka, fortsätt läsa.

När du försöker sluta röka, överväg att försöka hypnos. Många rökare har haft en bra framgång med hjälp av en licensierad hypnotisör. Att skriva en djup trance medan du hör positiva bekräftelser kan fungera för dig. Denna hypnos kommer att berätta för din hjärna att rökning inte är tilltalande, vilket hjälper dig att undvika trängsel att röka.

TIPS! Du måste göra din rökningstopp så enkelt som möjligt. Undvik att gå på kall kalkon.

Om du försöker sluta röka, ta saker en dag i taget. Håll ditt fokus på att komma igenom idag utan en cigarett, snarare än att tänka på att sluta för alltid. Kortsiktiga mål kan göra processen att sluta både mentalt och fysiskt lättare. Du kan alltid öka dina mål och tidshorisont när du är redo.

Tala med en läkare om du behöver hjälp i dina försök att sluta röka. Det finns ett växande antal medicinska hjälpmedel, som antidepressiva medel, som kan hjälpa dig att sluta med mycket mindre obehag. Fråga också din läkare om en lista över stödgrupper, terapeuter och andra resurser som kan vara till hjälp för dig.

Sluta röka

Tips! När du har fattat beslut om att sluta röka, försök att söka hjälp från en supportgrupp. Du får mycket sympati, råd och stöd genom att bygga relationer med människor som har gått eller går igenom samma sak.

Be dina vänner och kära att vara stödjande om ditt beslut att sluta röka. Låt dem veta att du behöver den typen av stöd och att det inte finns något behov av att dömas av dem. De bör också veta att nikotinuttaget kan påverka ditt humör i början, vilket gör att du verkar oskaraktiskt korthärdad eller grumpig. Det är inte enkelt att sluta röka, du borde alltid utveckla ett stödsystem.

Om du slutar röka kall kalkon inte är ett alternativ, komplettera dina försök med nikotinersättningsprodukter som nikotingummi eller fläckar. Dessa produkter ger din kropps nikotin utan att behöva använda cigaretter, vilket hjälper dig att undvika abstinenssymptom medan du bryter den faktiska vanan att röka.

Använd en av de många nikotinutbyteslösningarna på marknaden idag. När du lider av nikotinuttag kan du bli irriterad, irritabel och till och med deprimerad. Nikotintraver kan vid tiden vara överväldigande. Du kan prova nikotinbytebehandling om du har nikotinuttag. Olika forskningsstudier har visat att personer som använder nikotingummi, pastiller eller fläckar dubblerar sina odds för att framgångsrikt sparka vanan att röka. Använd inte dessa produkter om du fortfarande röker.

Älskade Ones

Vilken inverkan har din rökning på hälsan hos dina nära och kära? Även om dina familjemedlemmar väljer att inte röka, kan de få cancer eller andra allvarliga sjukdomar från att andas in i andrahandsrök. Genom att sluta förbättrar du inte bara din egen hälsa, du hjälper också människorna runt dig. Det betyder att du inte bara kommer att sluta göra dig friskare, det kommer att göra dina nära och kära friskare också.

Om du kan tänka positivt och motiveras, kommer de att fungera till din tjänst för att hjälpa dig sluta röka. Tänk på förbättringen i ditt liv du kommer att ha. Att sluta röka kan förbättra lukten av andan och den totala hälsan i munnen. Att se nackdelarna med att röka kan skrämma folk till att sluta, men att föreställa sig alla positiva kan vara lika bra.

TIPS! Ta saker dag för dag. Det finns inget behov av att bo på att stanna för alltid; helt enkelt besluta att sluta röka för den dag du är i just nu.

Sluta bara röka om du verkligen vill sluta. Det här är den bästa metoden för att börja ditt uppdrag. Ta beslutet att sluta och låt inte dig själv börja om igen. Kallkalkonmetoden kommer att tyckas mycket svår. Det har visat sig vara effektivt när tiden går.

Denna artikel ska ge dig ett bättre perspektiv på hur man slutar röka. Tänk på att trots att det är svårt att sluta röka är det en av de bästa sakerna du någonsin kommer att göra för din hälsa, ett längre liv och att stanna runt för de nära och kära i ditt liv som behöver och vill ha dig runt.Source link