Bra råd om hur man ger upp rökning


Motivation är nyckelfaktorn för att äntligen kunna kasta cigaretter från ditt liv. När du slutligen slutar kommer du att dra nytta på många sätt. Om du blir frestad att röka, kom ihåg varför du ville sluta i första hand. Du kan förbättra din hälsa och se bättre ut genom att sluta röka. Du sparar också pengar, sänker din risk för rökning-relaterade sjukdomar. Du skyddar också din familj. Fortsätt läsa för mycket värdefullt råd om var du ska börja med dina ansträngningar för att sluta röka och hur du stannar rökfritt för alltid.

För att öka sannolikheten att du kommer att lyckas i din önskan att sluta röka, försök att sammanställa en lista på papper av De positiva och negativa konsekvenserna av att sluta. Att skriva något ner kan förändra hela ditt mentala perspektiv. Det kan hålla dig fokuserad på ditt mål, vilket borde göra det lättare att sluta.

TIPS! Gör en lista över fördelarna med att sluta och nackdelarna att bestämma sig för att sluta. Detta bidrar till att öka oddsen för att framgångsrikt och permanent sparka din rökvanor.

Sluta röka så enkelt som möjligt. Försök inte sluta utan att ha en coping plan på plats. Endast 5% av de som försöker denna metod lyckas. Prova strategier som medicinering, terapi eller en patch. Detta kommer att underlätta dig genom de tidiga tillbakadragningsstegen och sluta vara mindre svårt.

Du kan hitta en stödgrupp i ditt område för det stöd du behöver för att kunna sluta röka. Det finns stor styrka och trygghet i en grupp likasinnade människor som alla driver mot samma mål och hanterar samma utmaningar. Människor med erfarenhet som slutar, eller går igenom samma sak som du, kan erbjuda sina egna tips och råd. Fråga hos dina lokala kyrkor, högskolor och universitet, och YMCA för att ta reda på om de driver supportgrupper.

Oavsett vad du behöver titta på din sluta en dag i taget. Kom ihåg att sluta kommer alltid att vara en process, och det sker vanligtvis inte över natten. Tänk inte för långt framåt i tiden. Spendera inte din tid att oroa dig för imorgon fokusera på att undvika cigaretter en dag i taget.

Tips! Om du känner att du behöver röka en cigarett, försök först att försäkra dig. Ta en lång promenad, ta disken eller ta bort tvätten innan du tillåter dig att röka.

Om du har kämpat gång på gång och slutat röka, överväg att planera en tid med din läkare. Det finns ett växande antal medicinska hjälpmedel, som antidepressiva medel, som kan hjälpa dig att sluta med mycket mindre obehag. Inte bara kommer din läkare att kunna erbjuda dig medicin, de kan ge information om supportgrupper och hjälpa till med hotlines som kan förbättra din förmåga att lyckas sluta.

Om du slutar röka kall kalkon inte är ett alternativ, komplettera dina försök med nikotin ersättningsprodukter som nikotingummi eller fläckar. Dessa produkter kommer att underlätta några av de abstinenssymptom du kan gå igenom. Nikotin är ett mycket beroendeframkallande läkemedel och de fysiska begären kan vara mycket svåra att övervinna.

Åtagande är nyckeln till att sluta röka, så kan du begå att aldrig röka igen? Du måste svara ja på den här frågan innan du börjar sluta. Det är lätt att misslyckas i ditt försök att sluta om du inte blir ordentligt motiverad eller ger upp för fort. Du måste bygga beslutsamhet. Du kan göra detta genom att hålla din motivation i åtanke och syn hela tiden.

Tips! Du bör behandla sluta röka dag för dag. Det är en stor process att sluta röka.

Om du funderar på att sluta, ha en öppen diskussion med en läkare. Din läkare kan kanske föreslå att du slutar använda resurser som du tidigare inte kände till. Dessutom kan din läkare känna att det i din situation är bäst att ordinera en medicin som kan hjälpa dig att sluta.

Secondhand Smoke

Skydda din familjs hälsa genom att sluta röka. Även om dina familjemedlemmar väljer att inte röka, kan de få cancer eller andra allvarliga sjukdomar från att andas in i andrahandsrök. Din familjemedlemmar kommer att spendera mindre tid utsatt för farorna med begagnad rök när du slutar röka. Det betyder att du inte bara kommer att sluta göra dig friskare, det kommer att göra dina nära och kära friskare också.

Tips! Om du försöker sluta röka, låt dina vänner och familj veta. Detta kan hjälpa dig att skapa en supportgrupp för att underlätta processen.

Oavsett vilka hinder du kommer att möta, slutar röka tar uthållighet. Håll påminn dig om orsakerna du måste sluta och det kan vara den motivation du behöver för att hålla koll på. Genom att sätta några av dessa tips till god användning får du en bra chans att sparka vanan för alltid.Source link