Bra råd om hur man ger upp rökning


Rökning är ohälsosam och kan orsaka allvarliga negativa hälsoeffekter för dig och alla omkring dem. Rökning kan leda till olika hälsoproblem, såsom hjärtinfarkt, emfysem och cancer. Dessutom har andning av andrahandsrök samma farliga potentiella konsekvenser. Avsluta är därför nödvändigt. Följande artikel listar flera idéer som kan hjälpa dig att sluta framgångsrikt.

Supportgrupp

Tips! Hitta en supportgrupp om du behöver ytterligare support efter att du slutat röka. Supportgrupper kan hjälpa dig att lära dig att hantera de fysiska och känslomässiga utmaningar du kan uppleva när du slutar.

Om du är uppriktig i din strävan att sluta, hitta en supportgrupp och hålla fast vid dem. Det är fördelaktigt att ha ett nätverk av andra som är var du är och kan förstå vad du går igenom. Dessa typer av människor kan vara en bra ryggrad som kan hjälpa dig att sluta och få igenom det här. Om du vill hitta en supportgrupp i närheten av dig, kolla kyrkor, fritidscenter eller gemenskapskollegor i ditt område.

Om du försöker sluta röka, låt dina vänner och familj veta. Andra som vet om ditt mål kommer både att hålla dig ansvarig och ge dig ett supportsystem. Det här kan bara vara det extra tryck som du behöver hålla dig på rätt håll med din avslutande plan.

Planera att använda motion när du slutar röka, inte bara för de extra hälsoförmånerna, utan att distrahera dig från önskan att röka. Övning kommer också att hjälpa dig att lindra stress. Gå en lång promenad varje dag, eller spela en sport. Innan du börjar träna någon typ av träningsrutin, tala med din läkare.

TIPS! Se till att du får tillräckligt med sömn när du försöker sluta röka. Några tycker att de längtar efter cigaretter mer när de stannar uppe sent.

Om du har problem med att sluta röka på egen hand, prata med din läkare. Det finns receptbelagda läkemedel, inklusive vissa antidepressiva medel, som kan göra processen att sluta tolerera mer. Din läkare kan förmodligen också styra dig mot andra resurser, till exempel supportgrupper eller hotlines, som kan hjälpa dig att sluta bra.

Om du slutar röka kall kalkon inte är ett alternativ, komplettera dina försök med nikotinersättningsprodukter som nikotingummi eller plåster. Dessa produkter ger din kropps nikotin utan att behöva använda cigaretter, vilket hjälper dig att undvika abstinenssymptom medan du bryter den faktiska vanan att röka.

En stark och positiv mental attityd kan gå långt för att hjälpa dig att sluta röka. Visualisera de förbättringar du kommer att uppleva i din livskvalitet när du är en icke-rökare. Att sluta röka kan förbättra lukten av andan och den totala hälsan i munnen. Det finns många skäl att sluta röka – vad är ditt?

Tips! Det bästa rådet du kan få för att sluta röka är bara att sluta. Detta är den bästa metoden för att börja ditt uppdrag.

Försök ge dig själv belöningar när du når viktiga milstolpar. Planera ut dessa belöningar i god tid. Växla dina belöningar runt årsdagar för prestation, som att sluta i en vecka eller månad. Lägg upp listan där du kommer att se den regelbundet. Detta kan motivera dig i svaghetstid.

Rökning är en ohälsosam och farlig vana. Det finns farliga hälsorisker kopplade till rökning, med de största som är lungcancer, emfysem och hjärtattacker. Secondhand rök från cigaretter är också farligt, och hotar hälsan hos dem runt dig. Det hoppas att de råd du har läst hjälper till att skapa en grund för att sluta.Source link