Bra råd om hur man ger upp rökning


Många människor kommer att säga hur svårt det kan vara att sluta röka, och i många fall uppstår svårigheten helt enkelt på grund av brist på information om hur man ska sluta. Liksom med allt, ju mer kunskap du har desto bättre är processen. De tips som följer hjälper dig att sparka din vana.

Så snart du bestämmer dig för att sluta röka, gå med i en supportgrupp. Du får mycket sympati, råd och stöd genom att bygga relationer med människor som har gått eller går igenom samma sak. Du kommer att få underbara råd och stöd från sådana människor som de tidigare varit i dina skor. Du kan hitta supportgrupper på platser som rekreationscentra, kyrkor eller gemenskapskollegier.

Se till att du tar processen en dag då. Att sluta röka är en uppgift som måste hanteras metodiskt. Oroa dig inte för imorgon, nästa månad eller till och med nästa år. Idag är allt du borde oroa dig för, så se till att du inte röker just nu och din dag börjar börja lägga till för alltid.

TIPS! Håll dig i nuet och sluta sluta en dag på en tid. Kom ihåg att sluta kommer alltid att vara en process, och det sker vanligtvis inte över natten.

När du bestämmer dig för att sluta röka, var noga med att berätta för din familj och vänner. Andra som vet om ditt mål kommer både att hålla dig ansvarig och ge dig ett supportsystem. Det kan vara den extra motivationen du behöver för att hålla koll på att sluta röka.

Försök att uppmuntra vänner och familj att stödja ditt beslut att sluta röka. Det är dock kritiskt att de förstår att du vill ha positivt stöd, inte håna. Du vill också låta dem veta att du sannolikt kommer att vara i ett olyckligt humör, och du kanske inte precis tänker tydligt vid den tiden. Att sluta röka är en riktig utmaning, och du kommer att behöva stöd för att lyckas.

Undvik utlösare som du associerar med att röka när du försöker sluta. Om du ofta rökt i din bil skapar du en ny drivande vana som att lyssna på en bok på tejp eller göra en motivational körningspellista. Detta hjälper dig att ta bort de föreningar som dessa vanor har med rökning. Du måste hitta en distraktion, att tänka på någonting annat.

TIPS! När du börjar med din strävan att sluta röka, börja en lista med tips, trick och tekniker som hjälper dig. Ta tid att skapa en lista med idéer som passar din egen livsstil och vanor.

Bra råd när du slutar är att sluta röka helt och hållet. Att sluta helt är det enda sättet att verkligen sluta. Bara gör det, sluta röka kall kalkon och börja aldrig igen. Denna metod kan verka lite hård. Dock har dropp cigaretter helt visat sig fungera ganska bra.

Sök support via online support communities och forum. Det finns en hel del webbplatser helt fokuserade på att hjälpa rökare att ge upp sin vana. Det kan vara till hjälp att prata med andra rökare om de olika sluttekniker som de har försökt. Dessutom kommer människor som slutar med dig att förstå de unika emotionella kamperna som följer med denna resa.

Skapa idéer för hur man hanterar stunder som är stressiga. Många rökare svarar på stress genom att belysa en annan cigarett. Att ha en plan på plats kommer att se till att du inte faller byte mot dina begär. Håll en back-upplan praktisk om plan A inte fungerar.

Tips! Se till att du får mycket vila om du slutar röka. När du håller dig på senare nätter blir du sårbar för att ge dig in efter dina cigarettbehov.

Om du inte lyckas sluta, slår du inte på dig själv eller blir avskräckt. Även de människor som är mest beredda att sluta har en riktigt svår tid att lyckas först. Försök att vrida dina svagheter i styrkor och lära av dina misstag. Du kan uppleva en större triumf på vägen.

Rökningstopp

Det finns också mediciner och behandlingar som du kan göra för att hjälpa dig sluta röka, så du kanske vill prata med din läkare om vad dina alternativ är . Det har skett mycket framsteg inom rökningstoppet. Det finns strategier som använder nikotinersättning och andra som kan minska uttagsbehovet, liksom många andra alternativ. Du bör rådfråga din läkare om eventuella kontraindikationer innan du försöker röka.

TIPS! Om du är överväldigad av trang att röka, försök använda fördröjningstaktiken. Om du gör något annat och sedan omvärderar dina känslor efter några minuter kommer du att upptäcka att det värsta av begäret är borta.

Var uppmärksam på din kost medan du slutar. Att äta låg kalori och hälsosam mat hjälper människor att sluta av många skäl. Om du till exempel har munnen och händerna att ständigt göra någonting kan du ersätta beteendemöjligheterna för rökning. Om du äter hälsosam mat hela tiden kommer du också att förhindra dig själv att få mycket vikt. Vitamininnehållet och näringsämnena i dessa livsmedel kommer också att hjälpa din kropp att må bra när du drar ur nikotin.

Om du känner att dina begär blir alltför stora, ring en älskad till stöd. Berätta för en vän eller släkting att cravingsna är speciellt dåliga idag. Det är inte bara att prata ett bra sätt att distrahera dig från dina begär, du kommer också sannolikt att få den uppmuntran du behöver att recommit att sluta.

Skriv ut din femte lista med anledningar till att sluta röka. Upprepa din mantra till dig själv när du känner ett starkt begär. Det här hjälper dig att fokusera på det positiva av vad du har, snarare än vad du har gett upp.

TIPS! Tala med en läkare om du försöker sluta röka men kommer över svårigheter. Vissa mediciner kan göra det lättare att sluta röka.

Om du planerar att sparka din rökning, bör du förbereda dig för utmaningen genom att identifiera potentiella hinder. Det är inte ovanligt att folk slutar röka för en månad eller två, bara för att falla i rov till vanan igen. Vanligtvis när du är stressad eller trött, är det när den plötsliga uppmaningen att röka uppstår. Vet vad som utlöser din önskan om en cigarett så att du kan vara extra försiktig under dessa tider.

Byt din rökvanor för en träningsrutin. Eftersom din kropp skadar skadan som görs av rökning, börjar du se resultaten när du börjar ha mer energi och större träning. Ju fler fördelar du ser från att sluta, desto mindre sannolikt kommer du att röka igen.

Du kommer att kunna sluta röka om du utbildar dig själv. Att ha informationen att veta vilka tekniker som fungerar bäst kommer att göra processen mycket enklare. Följ tipsen i denna artikel, och det kommer att vara möjligt för dig att sluta röka framgångsrikt.

Tips! När du uppfyller dina kortsiktiga mål för rökning, belöna dig själv! Ett exempel mellanmål kan vara att gå en vecka utan att ha en rök. När du gör det, gå ut för att se en ny film eller spela du har menat att titta på.Source link