Bra råd om hur man ger upp rökning


Om du vill bli framgångsrik när du försöker sluta röka, måste du motiveras. Fördelarna med att sluta röka är obegränsade. Om du blir frestad att röka, kom ihåg varför du ville sluta i första hand. Avsluta kan du anta en hälsosammare livsstil för dig och din familj, spara mycket pengar och känna dig mycket yngre. Så läs den här artikeln för tips som hjälper dig att sluta röka.

När du känner en uppmaning att röka och inte kan motstå, sätt åtminstone till sist. Ta en lång promenad, diska eller ta bort tvätten innan du tillåter dig att röka. Detta hjälper dig att minska dina frestelser och flytta ditt fokus någon annanstans. Om du, trots försening, fortfarande har en cigarett, kommer du åtminstone att ha tagit lite tid, vilket betyder att du kommer att röka mindre den dagen.

TIPS! Försök med terapi som innebär nikotinutbyte. Huvudstoppet för att sluta cigaretter är din kropps beroende av nikotinet.

När frestelsen att röka överväldigar dig, använder du stalling taktik för att få dig att vänta. Genom att berätta för dig själv att vänta i 10 minuter kan du hitta att du kan hantera begäret för den korta tiden. Om du fortfarande känner uppmaningen, upprepa processen! Berätta för dig själv att du väntar fem till tio minuter innan du röker.

Har dina kära stöd för ditt beslut att sluta röka. Gör dem medvetna om att deras stöd är viktigt, men att de inte borde vara dömande. I början kan du drabbas av humörsvängningar och grumlig dom och människor runt omkring dig borde vara medvetna om det. Att sluta röka är en svår process, och att få stöd från dina vänner och familj är avgörande.

Nikotinutbyte

TIPS! Undvik några av de platser och beteenden som kan leda till att röka cigaretter. Om du till exempel tyckt om att röka i ditt fordon eller när du läser en bok måste du ändra detta beteende när du utför dessa uppgifter så att du inte automatiskt drar ut en cigarett utan vana.

Tänk på att använda nikotinersättningsalternativ när du slutar röka När du tar ut nikotin kan du känna rastlös, deprimerad, irritabel eller frustrerad. Kraven kan vara överväldigande. Nikotinutbytesbehandling hjälper till att minska dessa känslor. Studier har visat att personer som använder någon form av nikotinbytesprodukt dubbelt så sannolikt lyckats sluta röka. Se till att inte inkorporera dessa produkter samtidigt som du rökning, eftersom det kan vara förödande effekter.

För att undvika nikotinbehov, försök att hantera din stress på andra sätt. Du kan träna en gång om dagen, hitta nya hobbies eller kanske få massage. När du har lite tid, försök att omringa dig med några trevliga distraktioner som att gå ut med vänner, spela spel eller läsa en bok.

Secondhand Smoke

TIPS! Har en positiv attityd och gott om motivation kan direkt påverka hur lätt det är för dig att sluta röka. Tänk på förbättringen av ditt liv du kommer att ha.

Om du verkligen bryr dig om dina nära och kära, borde du sluta röka så fort du kan. Secondhand rök orsakar lungsjukdomar, cancer och andra hälsoproblem för alla runt omkring dig. När du slutar sänker du exponeringen för secondhand rök. Att sluta röka ger fördelar för dig och de du älskar.

Motivation och positiv utsikter är nyckeln till att sluta. Föreställ dig ditt liv efter att du röker, där du är friskare, lyckligare och kan hålla fast vid din månadsbudget med lite vänster. Din andedräkt kommer inte att lukta som inaktuell tobak längre, inte heller ditt hem. Dina tänder kan till och med vara vitare! Även om du vet att de negativa aspekterna av rökning kan skrämma några människor till att sluta, kan det vara bra att tänka på positiva förändringar.

Du måste fortsätta genom de utmanande tiderna för att sluta röka. Granska dina skäl för att sluta röka regelbundet, så att du inte förlorar motivation och ger upp. Ta ovanstående råd till hjärtat, och det hjälper dig att hitta styrkan till soldaten.Source link