Bra råd om hur man ger upp rökning


Alla rökare vet att deras vana är dålig för dem. Har du i hela ditt liv någonsin hört en rökpresent om hur stor rökning är för deras hälsa, eller hur fysiskt bra det får dem att känna? Icke-rökare förstår inte vad slutar innebära; men ex-rökare gör. Fortsätt läsa för att få reda på varför du borde sluta och hur du kan göra det med framgång.

Gör själv en lista över orsakerna till och anledningarna till att inte sluta röka. Att lägga ner någonting ner i skrivning kan förändra hela ditt perspektiv. Genom att göra den här listan kan du gnista ditt intresse och motivation när du slutar, och hjälpa dig att fokusera på att sluta så att du lättare kan sluta röka.

Tips! Ett sätt att öka din framgång när du slutar röka bygger på en lista bra och dåliga föreningar med att sluta. Ditt sinne tenderar att ta någonting mer allvarligt när du skriver ner det.

Försök att fördröja din nästa cigarett. Gör dig själv göra en annan aktivitet först, bara ta en promenad runt huset eller dricka en kopp te. Ofta kommer du att upptäcka att du bara ger dig ett ögonblick och något att uppta dig med dig kommer att kunna komma förbi begäret utan att behöva röka. Även om du tar den cigaretten, kan du fortfarande minska ditt totala antal för dagen för en.

Se till att du går om det ett steg i taget. Att ge upp nikotin är en långsam process. Tänk på nutiden utan att fråga dig om framtiden. Håll bara ditt sinne och kropp i nuet och ta det hela dagen när du försöker bli av med dina nikotinvanor i nu och nu. Detta kommer att förändra framtida resultat.

Sömn är en nödvändighet om du ska försöka sluta röka. När du förblir senare nätter blir du sårbar för att ge dig in efter dina cigarettbehov. Du kan bara börja röka och inte ens tänka på det, även när det är sent är det lättare att komma undan med rökning vilket är dåligt i allmänhet för dig. Att ha åtta timmar att vila varje natt kommer att hålla dig fokuserad och det blir lättare för dig att kontrollera dina begär.

TIPS! Om du känner att du behöver röka en cigarett, försök först försäkra den. Ta en lång promenad, gör disken eller ta bort tvätten innan du tillåter dig att röka.

Om du absolut måste ha en cigarett nu, försök att fördröja det en stund. Om du gör något annat och sedan omvärderar dina känslor efter några minuter kommer du att upptäcka att det värsta av begäret är borta. Om begäret fortfarande finns kvar, upprepa processen så ofta du behöver.

Sluta röka

Få mycket stöd. Få stöd från din familj och dina vänner och berätta för dem att du försöker sluta röka och att du skulle vilja om det hjälper dem att uppnå det målet. Du kanske också vill överväga att gå med i en supportgrupp för personer som försöker sluta röka. Att diskutera hur du känner med andra som upplever samma svårigheter kan hjälpa dig att driva igenom och slå rökning för gott.

TIPS! Om traditionella metoder inte har fungerat, överväga hypnos. Många har slutat genom att gå till en licensierad hypnotisör, och det kan också fungera för dig.

Kick röksvanan för dina älskade hälsa. Secondhand rök kan leda till många stora hälsofrågor. Så genom att välja att sluta röka, minskar du inte bara risken för att du får en typ av sjukdom eller någon annan typ av sjukdom, men du minskar också chansen att en älskad kommer också. Att sluta röka ger fördelar för dig och dem du älskar.

När du börjar din resa till en rökfri livsstil, planera en rad belöningar när du når vissa milstolpar. Utveckla en lista över olika typer av belöningar beroende på vilken milstolpe du träffar för extra motivation. Sätt denna lista på kylskåpet och titta på det varje morgon före arbete eller skolan. När du känner dig svag, använd den för att hålla dig på rätt spår.

Många gånger kan någon som inte röker inte förstå varför du fortsätter att röka trots riskerna. Inte heller kommer nonsmokers att få hur svårt det kan vara att sluta röka efter en livstid att göra det. Några personer som har slutat har dock delat sitt råd i den här artikeln. Applicera sina erfarenheter i ditt liv och befria dig från att röka.Source link